«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Plastik Sektörü Enerjisini Çatısından Sağlayacak

Plastik Sektörü Enerjisini Çatısından Sağlayacak

plastik-sektoru-enerjisini-catisindan-saglayacak.jpg

İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) 3 Ekim’de yapılacak Meclis Üyeliği ve Meslek Grupları seçimlerinde aday olan iş insanları, çalışmalarında sona yaklaşıyor.

 

75’inci Plastik Meslek Grubu’na aday olan iş insanları adına açıklamalarda bulunan Batı Polimer Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Güzelel, Türk ekonomisinin en yoğun enerji tüketen sektörleri arasında Plastik sektörünün geldiğini hatırlatarak, firmaların enerji giderlerini azaltacak, öz tüketimlerinin bir kısmını Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santralleri ile karşılamalarını sağlayacak projeler geliştirdiklerini söyledi.

 

Sektörün özellikle de imalat bacağında faaliyet gösteren firmaların yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarından daha fazla yararlanmalarını sağlamaları adına Ticaret Odası bünyesinde toplantılar organize edeceklerini kaydeden Güzelel, “Güneş enerjisi yatırımlarında EPC, Proje, Denetim ve Finansman başlıklarında en yetkin uzmanları, firma temsilcilerimizle Odamız çatısı altında buluşturacak toplantılar organize edeceğiz. Hiç bilmediğimiz bu teknik konuda kaynaklarımızı güvenle emanet edebileceğimiz paydaşlarımızı bulmamız, onlarla bu yolculuğa çıkmamız kritik önemde.” dedi.

 

// “ÜYELERİMİZİN DAHİLDE İŞLEME’YE İLGİSİNİ ARTIRACAĞIZ”

 

İhracat yapan firmaların yeteri kadar yararlanmadıkları enstrümanların başında Dâhilde İşleme Rejimi’nin (DİR) geldiğine dikkat çeken Güzelel, Kobi’lerin ihracata açılan kapısı olan DİR sisteminin, hammaddede yüzde 85 oranında ithalata bağımlı olan Plastik sektöründe ayrıca önem kazandığına dikkat çekti.

 

17 yılı geride bırakan DİR sisteminin, Türk kamu yönetimi ve bürokrasisinin bir başarı öyküsü olduğunu sözlerine ekleyen Güzelel, şöyle devam etti:

 

“Bu fırsatları üyelerimize daha yüksek sesle anlatacağız. Türk Plastik sektöründe firmalarımızın mevcut iç pazar durumunun yarattığı olumsuz etkileri asgariye indirmek amacıyla, ihracat kabiliyetlerini geliştirmelerine katkı sağlayacağız.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *