«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Mehmet Tüver Resim Sergisi YKSM'de

Mehmet Tüver Resim Sergisi YKSM'de

mehmet-tuver-resim-sergisi-yksmde.jpg

Başkan Selvitopu, Karabağlar’da kültür ve sanatın gelişmeye devam edeceğini vurguladı.

Ressam Mehmet Tüver’in eserlerinin yer aldığı sergi, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) açıldı.

Serginin açılış törenine, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, sanatçılar, sanatseverler ve Karabağlar Belediye Meclisi üyeleri katıldı. Başkan Selvitopu, Karabağlar’da kültür ve sanatın gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Toplumsal yaşamda kültür ve sanatın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk de her zaman bunun farkında olmuş ve özellikle Cumhurbaşkanlığı zamanında bu alanlara özel destek vermiştir” dedi.

Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi, Ressam Tüver’in de sergideki bazı eserlerinde bu acılara yer verdiğini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Depremin ardından sel felaketi de yaşadık. Buradan bir kez daha yaşamını yitirenler Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aklın ve bilimin peşinden gidersek, bu acıları daha az yaşarız. Akıl, bilim, kültür ve sanat olmadan gelişme olanağımız yok. Bunu çok iyi bilmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Ressam Mehmet Tüver de Başkan Selvitopu’na teşekkür ederek, “Göreve ilk geldiğinizde Karabağlar’da kültür ve sanat merkezlerinin sayısını artırma sözünü verdiniz. Bu sözünüzün arkasında duruyorsunuz. İyi ki varsınız” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu sanatçıya Teşekkür Belgesi ve Doğa Dostu Sertifika sundu.

Sergi 31 Mart’a kadar açık kalacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *