«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali paydaşları buluştu

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali paydaşları buluştu

beyoglu-kultur-yolu-festivali-paydaslari-bulustu.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde ve çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde 1 Ekim’de düzenlenecek Beyoğlu Kültür Yolu Festivali hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde festivalin paydaşı olan 62 kültür ve sanat kurumunun temsilcileri bir araya gelerek, tüm hazırlıkları gözden geçirdi. 

 

Ülkemizin somut ve somut olmayan kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarıp dünya sahnesine taşıyan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 1-23 Ekim tarihleri arasında benzersiz bir kültür-sanat deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Tiyatrodan sinemaya, edebiyattan dansa, müzikten dijital sanatlara, sergilerden sohbetlere 51 ayrı mekânda, 88 salon ve 5 açık hava sahnesinde, 6000’den fazla sanatçı ve 1000’den fazla etkinlikle gerçekleşecek festivalin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Festivalin paydaşı olan 62 kültür ve sanat kurumunun temsilcileri de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde bir araya gelerek, festivalle ilgili son hazırlıkları gözden geçirdi. The Marmara Taksim Otel’de gerçekleşen buluşmada festivale ilişkin hazırlıklar ve süreç yönetimi büyük bir titizlikle ele alındı.

 

“Kültür ve sanatı desteklemek için varız”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, özgün cazibe merkezlerine dönüştürülen kültür rotalarında eşsiz bir festivale daha imza atmaya hazırlandıklarını belirterek, şunları söyledi: “Beyoğlu Kültür Yolu 1 Ekim’de kapılarını açıyor. Hazırlıklarımız tamam. Bugün bizimle birlikte olan paydaşlarımızla bir araya gelip, son bir kez hazırlıklarımızın üzerinden geçtik ve fikir alışverişinde bulunduk. Sadece İstanbul’da 62 kültür ve sanat kurumu paydaşımız olarak yanımızda. Bizim Türkiye Kültür Yolu Festivalleri ile bir amacımız da sanata tüm disiplinleriyle destek vermek. Kültür ve sanat adına teşebbüste bulunanları desteklemek, paydaşlarımızı ve sanatçılarımızı yaratımlarıyla ön plana çıkarmak istiyoruz. Paydaşlarımız da üretimleriyle, kültür sanata yaptıkları yatırımlarla gücümüze güç katıyor. Destekleri için tüm paydaşlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

Buluşma, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde çektirilen toplu fotoğrafla son buldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *