Worldline'ın Vergi Usul Kanunu 507 sıra numaralı tebliği ile uyumlu çözümü Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Onay aldı!

worldlinein-vergi-usul-kanunu-507-sira-numarali-tebligi-ile-uyumlu-cozumu-gelir-idaresi-baskanligindan-onay-aldi.jpg

worldlinein-vergi-usul-kanunu-507-sira-numarali-tebligi-ile-uyumlu-cozumu-gelir-idaresi-baskanligindan-onay-aldi.jpg

Worldline’ın Vergi Usul Kanunu 507 sıra numaralı tebliği ile uyumlu çözümü Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan Onay aldı!

Worldline’ın VUK 507 No’lu Güvenli Mobil Ödeme ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi (GMÖEBYS) Tebliği ile uyumlu çözümü, yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara alternatif olarak e-arşiv ve e-fatura hizmetlerini de içeriyor.

 

19 Ekim 2019 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan düzenlemeyle, mal ve hizmet satışlarına ait bedellerin tahsilatı ile mali belgelerin elektronik ortamda oluşturulması için “VUK 507 No’lu Güvenli Mobil Ödeme ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi (GMÖEBYS)” tebliği yayımlandı.

Ödeme sistemleri alanında Avrupa lideri olan Worldline, Türkiye’de bu tebliğe istinaden mevcut Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz çözümlerine ek olarak, Android platformlu EFTPOS cihazları üzerinde geliştirdiği “Worldline VUK 507 No’lu Güvenli Mobil Ödeme ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi Çözümü” için hazırlıklarını tamamlayarak, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan “İşletici Kuruluş” onayını aldı. 

Kullanıcıların kullanım kolaylığı gözetilerek tasarlanan VUK507 uyumlu Worldline çözümü sayesinde, işletmeler tek cihaz ile perakende uygulaması ve raporlama imkânlarını kullanarak online sistem üzerinden tahsilat ve belge işlemlerini kesintisiz olarak yapabilecekler. Kullanıcılar bununla birlikte, dinamik ve fonksiyonel kullanıcı arayüzleri sayesinde ürün ve fiyat eklemesi gibi işlemleri kolaylıkla yapılabilecek ve birden çok cihazı olan işletmelerin cihaz kurulumları da hızlı ve senkronize şekilde gerçekleştirilebilecek.

Worldline Türkiye Genel Müdürü Gökşin Öney Yılmaz, konuya ilişkin görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Worldline olarak Türkiye’de hâlihazırda 400 bin yazarkasamız ile 250 binden fazla iş yerine hizmet veriyoruz. Cihazlarımız üzerinde geliştirdiğimiz katma değerli uygulamalar ile bizimle çalışan işletmelerin müşterilerine verdiği hizmetleri çeşitlendirerek zenginleştiriyoruz. Yazarkasa alanındaki deneyimimiz ve yaygınlığımız sayesinde işletmelerin ihtiyaçlarını çok yakından takip edebiliyoruz. Buradan yola çıkarak, yazılım ve donanım alanlarında sahip olduğumuz tecrübelerimizi aktardığımız görsel açıdan zengin satış uygulamasına sahip VUK507 uyumlu çözümümüz, e-belge hizmetleriyle dijitalleşmeye katkıda bulunarak, işletmelere büyük ölçüde tasarruf sağlayacak. Fiziksel olarak basılan fiş, fatura gibi mali kağıtların takibini ve yönetimini kolaylaştırmış olacağız.”

Açıklamalarına devam eden Yılmaz, “Worldline, bugüne kadar geliştirmiş olduğu finansal uygulamaların yanı sıra, tüm sektörel uygulamaları da Android işletim sistemine taşıyarak iş yerlerine katma değerli çözümler sunmaya devam edecek” diye ekledi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version