«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. The Future Healthcare İstanbul 2022 Uluslararası Konferansı İlham Veren Konuşmalarla Başladı

The Future Healthcare İstanbul 2022 Uluslararası Konferansı İlham Veren Konuşmalarla Başladı

the-future-healthcare-i%cc%87stanbul-2022-uluslararasi-konferansi-ilham-veren-konusmalarla-bas%cc%a7ladi.jpg

Sağlık sektörü tarafından merakla beklenen The Future Healthcare İstanbul Uluslararası Konferansı 19 Ekim’de Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde başladı. Tazefikir Group tarafından düzenlenen konferans, Türkiye’den ve yurt dışından sağlık sektörünün öncü isimlerinin katılımıyla 21 Ekim’e kadar devam edecek.

 

Bilimin ve iletişimin gücüyle, sağlık ve sağlık teknolojilerinde öncü isimleri bir araya getiren The Future Healthcare Uluslararası Konferansı, sağlığın her alanından temsilcileri ağırlıyor. Hem fiziksel hem de online olarak hibrit formatta düzenlenen konferans, “Geleceğe Yakından Bakmak” temasıyla yapılıyor.

 

The Future Healthcare Kurucusu Çağlar Gözüaçık yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Future Healthcare İstanbul büyük bir tutkunun ve emeğin eseri. 3 gün boyunca bu sahnede bilgi, cesaret, deneyim, adanmışlık ve başarı hikayeleri dinleyeceksiniz. Uzman isimlerin yapacağı konuşmaların hepimize ilham vermesini diliyorum.”  

 

“Türkiye’nin en büyük sağlık ve sağlık teknolojileri konferansına Bahçeşehir Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduk”

Konferansın bir diğer açılış konuşmasını yapan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ise şunları söyledi: “Ulusal ve uluslararası birçok değerli bilim insanının ve sektörün önde gelen marka temsilcilerinin katıldığı Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı sağlık ve sağlık teknolojileri konferansına Bahçeşehir Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduk. Konferansın, ‘Geleceğe Yakından Bakmak’ olarak belirlenen temasını ve ana başlıklarını oluşturan danışma kurulunda üniversitemizin değerli akademisyenleri de yer alarak destek verdi. Çağımızın en önemli sektörlerinden biri olan sağlık alanında yapılan her bilimsel çıktıyı destekliyor ve sürece Bahçeşehir Üniversitesi olarak yaptığımız ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalarla dahil oluyoruz. Sağlığı konuşurken; mühendislik, iletişim, endüstriyel tasarım, yazılım, yapay zekâ, sosyoloji ve ekonomi gibi alanlarını da beraberinde konuşup çözümler ve yenilikler geliştirmek gerekiyor. Future Healthcare Konferansı’nda da tam olarak bu amaçlanmıştır. Bahçeşehir Üniversitesi olarak bu ve bunun gibi çalışmaları her zaman desteklediğimizi ifade etmek isterim. İnanıyorum ki, Bahçeşehir Üniversitesi’nin ismini sağlık ve sağlık teknolojileri alanında daha çok duyacaksınız. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen üniversitemizin değerli akademisyenlerine ve herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

"Yerel Yönetimlerde Yenilikçi Sağlık Uygulamaları"

Konferansın ilk gününde dikkat çekici konuşmalardan birini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Yüksel Eryiğit yaptı. Yüksel Eryiğit, "Yerel Yönetimlerde Yenilikçi Sağlık Uygulamaları" başlıklı konuşmasında yaşlı hizmetlerinden bağımlılıkla mücadeleye ve yerel yönetimlerde yenilikçi sağlık uygulamalarına kadar yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler paylaştı. Pandemi dönemine değinerek İBB olarak salgınla etkin bir şekilde mücadele ettiklerini ifade eden Yüksel Eryiğit, "Yerel Yönetimlerde ilk defa Covid-19 Bilimsel Danışma kurulunu kurduk. Salgın süreci boyunca bulaş riskini en aza indirmek, personelimiz ve İstanbul halkının sağlığını korumak için, dezenfektan üretim tesisimizi hayata geçirerek kendi dezenfektanımızı üretmeye başladık. Şehrin tüm dijital ekranlarında farklı dillerde ve işaret dilinde hazırladığımız özel materyallerle ulaşabildiğimiz maksimum kitleye salgın hakkında yapılacaklar ve korunma yolları konu başlıklarında ulaşarak bilinç düzeylerini artırdık. Salgının getirdiği stres ve kaygı durumları ile yurttaşlarımızın baş edebilmeleri adına telefonla psikolojik danışma hattını hayata geçirdik. Salgınla mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarımıza ücretsiz olarak otellerde konaklama hizmeti, toplu taşıma hizmeti ve İSPARK’lar aracılığı ile otopark hizmeti sunduk" dedi. 

 

Obeziteyle Mücadele Eylem Planı

Vektörlerle mücadele çalışmalarını da anlatan Dr. Öğr. Üyesi Önder Yüksel Eryiğit, "Yerel yönetimlerde ilk defa kurduğumuz Tür Tayin Laboratuvarımızda sivrisinek popülasyonunu takip ederek sahada en etkin müdahaleyi gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. Sağlık vizyonlarında önceliklerinin, sağlıklı bireylerin yaşadığı, sağlıklı bir kent olduğunu vurgulayan Önder Yüksel Eryiğit, İBB olarak Obeziteyle Mücadele Eylem Planı'nı hayata geçirdiklerini söyledi. Eryiğit sözlerine şöyle devam etti: “Koruyucu ve önleyici sağlık açısından bakıldığında, diyabet ve obeziteye karşı önlem almanın en etkili yolu, sağlıklı beslenme ile fiziksel hareketlilikten geçmekte olup bu iki unsuru olimpiyat ruhuyla bir yaşam kültürü olarak gündelik yaşamımızın bir parçası haline getirmeye yönelik projeleri hayata geçiriyoruz.”

 

“Gen tedavisi geldi” 

Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Profesörü Dr. Devrim Gözüaçık’ın “Geleceğin İlaçları: Nanoteknolojiden, Gen, Hücre ve Moleküler Tedavilere” başlıklı konuşması katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Gen tedavisinin artık yaşamımızda olduğunu belirten Gözüaçık, şunları söyledi: “Gen tedavisi geldi. Genetik ve çaresi olmadığı bilenen hastalıklara sahip insanlar, şu anda geliştirilen ilaçlarla normal yaşamlarına dönebiliyor. Şu anda pek çok büyük ilaç firmasında hücresel tedaviler ve genetik tedaviler bölümleri açıldı. Nadir hastalıklarla ilgili ilaçlarla birlikte, hedefe yönelik gen düzeltme yöntemleri de var.” 

 

Konferansta Philips Genel Müdürü Gamze Arbak, "Sağlıkta Sürdürülebilirlik" konusunu anlattı. Konferansın ilk gününde ayrıca yaptığı analizler ve araştırmalarla toplumu ilgilendiren güncel konulara ışık tutan araştırmacı, yazar Bekir Ağırdır, "Geleceğin Sağlık Politikalarını Hangi Dinamikler Şekillendirecek?" konulu araştırmasını paylaştı. Prof. Dr. Serdar Durdağı, "Klinik Öncesi İlaç Araştırma Çalışmalarında Yenilikçi Yaklaşımlar ve Teknolojiler" başlığını taşıyan konuşmasıyla izleyenlerle buluştu. Prof. Dr. Aytuğ Altundağ'ın "Holobiont: Sağlıkta Konakçı Mekanizmalar" konuşması ilk günün önemli oturumları arasında yer aldı.  

 

Dr. İsmail Çakmak ise "Tarım ve Bitkisel Gıdalarda Mikrobesin Elementleri" konusundaki görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Ayrıca; Curea A.Ş. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fak. Prof. Dr. M. Hakkı Karakaş moderatörlüğünde Doğuş Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Sirel Karakaş ve Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Öğr. Gör. Sinem Burcu Erdoğan’ın katılımı ile “İnsan Zekâsı Bir Çipe Aktarılabilir mi?” paneli, LifeClub Sağlıklı Yaşam Hizmetleri Genel Müdürü Elif Elkin ile “Gelecek Burada: Fijital Sağlık Yönetimi ile İyilik Sağlık Dolu Uzun Bir Yaşam Mümkün Mü?” oturumu yapıldı. Bu konuşmaların yanı sıra; GE Healthcare CMO Simon Rost ile “Yapay Zekanın Kabulünü Benimsemek İçin Ekosistemden Yararlanmak” oturumu, Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Emir Yüzbaşıoğlu ile “Dijital Çağda Diş Hekimliği; Sınır Neresi?” oturumu yer aldı.

 

Başarılı TV Sunucusu, Yazar, Wellness Eğitmeni Ece Vahapoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı The Future Healthcare İstanbul 2022 Uluslararası Konferansı, 21 Ekim’e kadar devam edecek. 

 

Konferansın Altın Sponsorları: Bahçeşehir Üniversitesi, Bayer, TR Pharm, Roche ve GE Healthcare.

 

Konferansın Gümüş Sponsorları: Philips, Life Club, Dynavit, Esteworld, Aident, Borusan, Lysol, CVK Park Bosphorus, Kiehls ve Voonka.

 

Konferansın Partnerleri: Menta Global, NTV, Tıbbın Ustaları, On İletişim, Golden Pulse, Doctor Follow, Healthnet, Metaverse Hub, Business World ile Yapay Zeka ve Teknoloji Derneği.

 

THE FUTURE HEALTHCARE İSTANBUL ULUSLARARASI KONFERANSI’NDA 2. GÜN PROGRAMI:

2. Gün | 20 Ekim Perşembe / Thursday, October 20

 

09.30 – Açılış Konuşması – Introduction speech

 

09:40 – 12:20 Trpharm – START ME UP PANEL 

  • İsmet İnce – TRPharm Genel Müdürü
  • Albert Health
  • EyeCheckup
  • Virasoft
  • Yolmed
  • İnce Legal

 

12:20 – 13:20    ARA /BREAK

 

13:20 – 13:40 Global Sağlık Turizminde Türkiye'nin Yeri ve Önemi
 
The Place and Importance of Turkey in Global Health Tourism

Dr. Burak Tuncer
Medikal Direktör, Esteworld Sağlık Grubu
Medical Director, Esteworld Health Group

Dr. Mustafa Tuncer
 Yönetim Kurulu Başkanı, Esteworld Sağlık Grubu

Chairman of the Board, Esteworld Health Group

 

13:40 – 14:00  Professör Matti Sällberg 

COVID ve yeni viral tehditlere karşı mevcut ve gelecekteki aşılar

Present and future vaccines against COVID and new viral threats

Karolinska Enstitüsü Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Laboratuvar Tıbbı Anabilim Dalı Başkanı / Head of department of Laboratory Medicine Karolinska   Institutet Division of Clinical Microbiology 

 

ATÖLYE – A 102 SALON 

14.00 Nazlı Pişkin ile Fermante İşler: Probiyotik Gıdalar Atölyesi

WORKSHOP – A 102 HALL

14.00 Fermented Works with Nazlı Pişkin: Probiotic Foods Workshop

 

14.00- 14:20 Prof. Dr. Murat Baş   

GUT: Secret World Inside of Us  – BAĞIRSAK: İçimizdeki Gizli Dünya 

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi 

Head of Nutrition and Dietetics Department, Dean of the Faculty of Health Sciences, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar University – 

 

14.20- 14:40 Prof. Dr. Derya Uludüz

EPİGENETİK: Hastalıklar Genlerimizde Saklanıyor Peki Ya Sonra? – 

EPİGENETİCS: Diseases Are Hiding In Our Genes, What about Then?

Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi, Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Em.Öğr.Üyesi 

Neurology and Alglogy Specialist, Cerrahpaşa Medical Faculty Former Lecturer

14.40 – 15.20 Future of Health” The Role of the Female Leaders Paneli 

Moderatör : Güldem Berkman – SYVKL Sektör Danışma Kurulu Lideri/ SYVKL Industry Advisory Board Leader

Beril Koparal Ergün –  PWN İstanbul YK Üyesi / PWN Istanbul Board Member

Pınar Dumlu – Novo Nordisk İş Birimi Direktörü-SYVKL ilk mezun / Novo Nordisk Business Unit Director-SYVKL first graduate

Yasemin Hepsert – Takeda Senior Ürün Müdürü- SYVKL ilk mezun / Takeda Senior Product Manager- SYVKL first graduate

 

15.20 – 15:40 KAHVE ARASI

 

15:40 – 16:20 Roche – Sağlıkta Dijital Dönüşümün Geleceği Paneli 

The Future of Digital Transformation in Healthcare Panel

Naz Kocaoğlu – Roche Türkiye İletişim Uzmanı / Roche Turkey Communications Specialist
Doğutan Ülgen – Roche Diagnostik Türkiye Sağlık Çözümleri Geliştirme Direktörü /  Roche Diagnostics Turkey Head of Healthcare Development

Gizem Kedici Özbayraç – Roche İlaç Türkiye İş, Çeviklik, Dijital ve Müşteri Deneyimi Lideri / Roche Pharmaceuticals Turkey Business, Agility, Digital and Customer Experience Lead

 

16.20-16:40 Prof. Dr. Bülent Özpolat

Kanser için yeni RNA Terapötiklerinin Geliştirilmesi 

Development of Novel RNA-Therapeutics for Cancer

Nanotıp Anabilim Dalı Profesörü, Houston Metodist Araştırma Enstitüsü , Neil Kanser Merkezi, Yenilikçi Kanser Tedavileri Direktörü /

Professor, Department of Nanomedicine, Houston Methodist Research Institute, Neil Cancer Center, Director of Innovative Cancer Therapeutics

 

16:40 – 17:00  Metin Uyar 

Türkiye’de ve Dünya’da Eczacı Olmak

Being a Pharmacist in Turkey and in the World

Uzman Eczacı – Pharmacist 

 

17:00 – 17:20 Prof. Dr. Çağrı Gülümser-

Doğumda Yapay Zeka 

Artificial Intelligence at Birth

Yüksel İhtisas Üniversitesi Tıp Fakültesi

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim – Halk Sağlığı – Epidemiyoloji Uzmanı / Yüksek İhtisas University Faculty of MedicineDepartment of Obstetrics and Gynecology

Public Health-Epidemiology Specialist

 

17:20 – 18:00 Future Healthcare İstanbul BAU HUB Panel

Moderatör: Çağlar Gözüaçık – Tazefikir İletişim Grubu Kurucusu 

Konuşmacı / Speaker: Yasemin Ük – Uniqgene CEO / Co-founder 

Konuşmacı / Speaker :Ali Gökay Otlu – HighBioTech CEO 

Konuşmacı / Speaker : Fatih Kahraman – Omnisense CEO Konuşmacı/ Speaker: Onur Utku GÜVENDİK – 3AGE COO

 

18:00 – 18:20 Sena Nomak

BİYOTEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLİĞİ: Yenilikçi Tedaviler Hastalara Start-Up Modeli ile Ulaşıyor

BIOTECH ENTREPRENEURSHIP: Bringing Innovative Therapies to Patients via Start-Up Model

 

RS Research Kurucu Ortağı ve Operasyon Direktörü

RS Research Co-Founder & COO

 

18:20    Gün Kapanışı / Closing of The Day

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *