«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Tezmaksan başarılı öğrencileri yalnız bırakmıyor

Tezmaksan başarılı öğrencileri yalnız bırakmıyor

tezmaksan-basarili-ogrencileri-yalniz-birakmiyor.jpg

Başarılı öğrencilere eğitim hayatı ve sonrasında burs desteği sağlayan Türkiye talaşlı imalat sanayisinin lider firması Tezmaksan, bu hamlesiyle 2019 yılından bu yana eğitimde fırsat eşitliğini mümkün kılıyor. Şimdiye dek 210 öğrencinin faydalandığı ve başarılı olunduğu sürece eğitim hayatı boyunca devam eden burs, Türkiye makine sanayine katma değer sağlayacak donanımlı, başarılı ve gelecek vaat eden bir neslin yetişmesine olanak tanıyor.    

 

Sunduğu teknolojik çözümlerle Türkiye talaşlı imalat sanayisin 40 yılı aşkın çözüm ortağı olan Tezmaksan, makine sanayinin nitelikli ve başarılı eleman ihtiyacını eğitime verdiği destekle sürdürüyor. Bu kapsamda meslek lisesi, meslek yüksek okulu ve mühendislik fakültesinde makine, makine teknolojisi, makine mühendisliği, mekatronik mühendisliği ve elektrik elektornik mühendisliği bölümlerinde eğitim gören başarılı öğrencilere mezun olana kadar karşılıksız burs fırsatı tanıyan Tezmaksan, sektöre olan ilgiyi de artırmayı amaçlıyor. 2019 yılında 10 öğrenciyle başlayan ve şu ana dek 210 öğrencinin faydalandığı burs, mezuniyet sonrasında da Tezmaksan’da işe girişte avantaj sunuyor. 

 

Öğrenciler burs sayesinde duyarlı bireyler olarak da yetişiyor

Verdikleri burs ile başarılı öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak istediklerini ifade eden Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “Eğitim kurumlarıyla iş birliğimizi geliştirip bölgesel kalkınmayı sağlamak için bursumuzu 2019 yılında vermeye başladık. Burs sayesinde makine, makine teknolojisi, makine mühendisliği, mekatronik mühendisliği ve elektrik elektronik mühendisliği bölümlerinde eğitim gören öğrencilere sektörümüzü sevdirerek makine sanayinin tercih edilme oranını da yukarılara taşıyıp ülkemizi kalkındırmayı amaçlıyoruz. Öğrencilere verdiğimiz bursu yalnızca bir maddi destek olarak görmemek gerekiyor. Bu burs sayesinde aynı zamanda öğrencilerin duyarlı bireyler olarak da yetişmesine katkıda bulunuyoruz” dedi.

 

Burs desteği mezun olana kadar devam ediyor

Tezmaksan’ın verdiği bursun öğrencilerin başarılı olduğu ve bunu her eğitim dönemi başında belgeledikleri takdirde devam edeceklerini belirten Aydoğdu, detayları şu şekilde paylaştı: “Bursumuzun kapsamını oldukça geniş tuttuk. Böylelikle lise, meslek yüksek okulu ve üniversitelerde eğitim gören öğrenciler başvurularını gerçekleştirebiliyor. 2019 yılında bursumuzdan 10 öğrenci faydalanırken bugüne dek bu sayıyı 210’a çıkardık. Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde ise bursumuzu 100 öğrenciye vermiştik. Burs alıp staj yapmış öğrencilere aynı zamanda işe alımlarda belli kontenjan ve şartlar sağlaması dahilinde öncelik de tanıyarak başarılarını taçlandırıyoruz.”

Tezmaksan’ın yeni eğitim öğretim dönemi burs başvuruları Tezmaksan Akademi’ye başvurabilirler. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *