«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Tether, Ticari Senetleri Sıfırladı

Tether, Ticari Senetleri Sıfırladı

tether-ticari-senetleri-sifirladi.jpg

Tether, 13 Ekim 2022 itibariyle rezervlerinden ticari senetleri çıkardığını ve söz konusu yatırımları ABD Hazine Bonoları (T-Bills) ile değiştirdiğini duyurdu. Tether'in şeffaflığı artırmaya yönelik devam etmekte olan gayretlerinin bir parçası olan bu duyurunun merkezinde, yatırımcıların korunması olduğuna işaret edildi.

 

Ticari senetlerin sıfıra çekilmesi, Tether'in tokenlerını piyasadaki en güvenli rezervlerle destekleme konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor. Bu, sadece Tether için değil, tüm stablecoin endüstrisi için daha fazla şeffaflık ve güvene yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

Tether, rezervlerini sürekli olarak gözden geçirerek her 3 ayda bir şeffaflık beyanları yayınlayarak sektöre öncülük ediyor. Son çeyrek dönemlerde Tether, ticari senetlere olan bağımlılığını sürekli olarak ve herhangi bir kayba uğramadan azalttığı biliniyor.

 

Tether, 1 Temmuz'da ticari senet portföyünü kamuoyuna verdiği taahhüt doğrultusunda 3,5 milyar dolar gibi düşük bir seviyeye indirme konusunda kaydettiği ilerlemeye ilişkin bir güncelleme yayınlamıştı. 30 Eylül'de ise, ticari senet varlıklarının 50 milyon doların altında olduğunu açıklamıştı.

 

Bugün bu rakamın sıfıra indirilmesi hedefi gerçekleştirildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *