«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. TECNO, PHANTOM V Fold'un Lansmanıyla Premium Katlanabilir Telefon Pazarına Giriş Yaptı!

TECNO, PHANTOM V Fold'un Lansmanıyla Premium Katlanabilir Telefon Pazarına Giriş Yaptı!

tecno-phantom-v-foldun-lansmaniyla-premium-katlanabilir-telefon-pazarina-giris-yapti.jpg

Amiral gemisi segmentindeki 120Hz çift ekranıyla dikkat çeken PHANTOM V Fold, 5 lensiyle son derece güçlü bir fotoğraf sistemini bünyesinde barındırıyor. PHANTOM V Fold’un önümüzdeki dönemlerde Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.

TECNO’nun premium segmentindeki serisi PHANTOM, yeni amiral gemisi telefonu PHANTOM V Fold’u piyasaya sürerek markanın katlanabilir cihaz pazarına güçlü bir şekilde girişini müjdeliyor. Telefon, benzersiz bir görüntü kalitesi için en uygun şekilde optimize edilmiş boyuttaki amiral gemisi çift ekranı ve olağanüstü netlik sağlayan 5 lensli fotoğraf sistemi aracılığıyla sürükleyici bir görsel deneyimi sunuyor.

TECNO’nun ilk kez katıldığı MWC Barcelona 2023 sırasında tanıtılan PHANTOM V Fold, üstün teknolojileri ve olağanüstü performansıyla, üst seviye akıllı telefon deneyiminde devrim yaratmaya devam eden TECNO’nun en son yeniliği olarak karşımıza çıkıyor.

PHANTOM V Fold, birinci sınıf özellikleri ve güçlü donanımıyla katlanabilir cihaz deneyimini yeniden tasarlıyor.

Çift Amiral Gemisi Ekranıyla Yeni Olanaklar Yaratıyor

Kullanıcılarına oyun oynarken, film izlerken veya işteyken akıllı telefonlarıyla daha fazla akıcılığı keşfetmeye teşvik eden PHANTOM V Fold’un amiral gemisi, çift LTPO ekranları, uyarlanabilir 10-120Hz yüksek yenileme hızıyla hem katlandığında hem de açıldığında akıcı geçişler sunuyor.

Telefonun 6,42 inçlik dış ekranı, klasik tek ekranlı amiral gemisi akıllı telefon deneyimi için benzersiz bir mikro kavisli tasarıma ve 21:9 en boy oranına sahip olarak tasarlandı. Olası kullanım senaryolarına ve küresel akıllı telefon kullanımına yönelik kapsamlı araştırmaların bir sonucu olarak, dış ekranın boyutları tek elle kullanım için ideal şekilde optimize edilirken avuç içinde doğal bir şekilde oturmasına ve kullanıcıların yalnızca bir başparmak ile rahatça kullanmasına olanak tanıyor. PHANTOM V Fold, iç ekranında ise neredeyse görünmez bir katlama izine ve 8:7’lik optimum bir en boy oranına sahip 7.85 inçlik olağanüstü ekranıyla öne çıkıyor.

PHANTOM V Fold’un 7,85 inçlik ekranı sürükleyici bir izleme deneyimi yaratıyor.

TECNO’nun Teknolojileri -Neredeyse- Görünmez olan bir Katlama İzine sahip bir Ekrana Olanak Sağlıyor

PHANTOM V Fold’un ana iç ekranı, TECNO’nun “bir sonraki” en iyi teknolojileri sürekli olarak takip etmesinin neticesinde geliştirildi. Markanın kendi geliştirdiği, havacılık sınıfı damla şeklindeki menteşe, neredeyse katlama izi görünmeyen ultra düz bir ana iç ekran yüzeyi oluşturuyor. Menteşenin yenilikçi ters çıtçıtlı yapısı, telefonun yapısal dengesini önemli ölçüde artırırken, üretiminde kullanılan havacılık sınıfı materyaller de hafif ve sağlam bir yapıyı mümkün kılıyor.

TECNO tarafından geliştirilen sabit eksenli döndürme ve kayar teknolojili menteşe tasarımı, PHANTOM V Fold’un ana iç ekranının birbirine sıkıca oturmasını sağlıyor ve neredeyse fark edilemeyecek seviyede düşük bir katlama izini mümkün kılıyor. Ayrıca PHANTOM V Fold’un ekran katlama izi yalnızca 0,11 mm ve cihaz toplamda 200.000 katlamaya dayanabilecek şekilde üretiliyor.

TECNO’nun kendi geliştirdiği havacılık sınıfı menteşe, yalnızca 0,11 mm’lik bir katlama izi ile ultra düz bir iç ekran oluşturur.

Benzersiz Görüntü Oluşturma için Beş Lens

PHANTOM V Fold’un olağanüstü bir netlik sağlayan 5 lensli fotoğraf sistemi, geniş bir yelpazedeki kullanım ihtiyaçlarını karşılayabilmek için benzeri görülmemiş bir görüntü oluşturma deneyimi yaratıyor. Arkadaki üç ve öndeki iki lens ile kullanıcılar dünyayı yeni lenslerin gözünden keşfediyor.

PHANTOM V Fold’un muhteşem gece çekimlerine olanak tanıyan 50MP Süper Gece kamerası, süper ışığa duyarlı özel 1/1,3 inç sensör, geniş f/1,85 diyafram açıklığı ve 7P kompozisyon özellikleriyle beraber geliyor. Telefonun gece görüntüleme özellikleri, gürültüyü azaltan ve net çizgiler yakalayarak geceyi mükemmel ayrıntılarla canlandıran yapay zeka destekli Süper Gece Portresi, Süper Gece Modu ve Süper Gece 4K Video ile daha da geliştirildi. Telefonun arkasında ise 2x optik ve 20x dijital yakınlaştırmalı güçlü 50MP telefoto lens ve 13MP ultra geniş açılı lens bulunuyor.

Olağanüstü netlik sağlayan 5 lensli fotoğraf sistemi, olağanüstü fotoğraflar ve videolar çekmeyi mümkün kılıyor.

Geniş ekranlı katlanabilir akıllı telefon deneyiminin kullanıcılara sunabileceği çok şey olsa da bu deneyimler, cihazlar için uygun olmayan işletim sistemleriyle kesintiye uğrayabiliyor. Bu konuya çok önem veren TECNO, katlanabilir cihaz için özel olarak tasarlanmış, Google’ın Android 13’ünü temel alan, yüksek oranda optimize edilmiş ve özelleştirilmiş bir işletim sistemi olan HiOS13 Fold’u geliştirdi.

Bölünmüş ekranlar, resim içinde resim, paralel pencereler ve ekranlar arasında sürükleyip bırakma gibi geniş ekran özelliklerinin yanı sıra, farklılaştırılmış etkileşimli animasyon tasarımları da kullanıcıların üretkenliğini ve genel eğlencesini güçlendiren bir sistem oluşturuyor.

Dünya çapında en yüksek indirme sıklığına sahip ilk 1.000 uygulamada katlanabilir telefonlara uygun özelleştirmeler yapılırken bunların %90’ı bölünmüş ekran ve çoklu pencere modlarını destekleyecek şekilde uyarlanmış. HiOS13 Fold için güncellenen uygulama sayısı ise 2000’den fazla.

PHANTOM V Fold’un HiOS13 Fold işletim sistemi için 2000’den fazla uygulama güncellendi.

MediaTek’in Dimensity 9000+ İşlemcisi Sektörde Bir İlki Gerçekleştiriyor

PHANTOM V Fold, gücünü MediaTek’in amiral gemisi Dimensity 9000+ işlemcisinden alan dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefonu. TECNO telefonu geliştirirken, endüstri devi MediaTek ile uzun vadeli iş birliğini de derinleştirdi ve dünyaca tanınmış yonga üreticisinin, PHANTOM V Fold’un geniş ekran tasarımı için özelleştirilmiş çift SIM işlevine sahip bir çift 5G işlemci geliştirmesine olanak sağladı. İşlemci, daha verimli çoklu görev performansı ve ekranlar arasında sorunsuz geçiş sağlayan olağanüstü performans verileriyle geliyor.

İşlemcinin yanı sıra PHANTOM V Fold’un performansı, 12 GB LPDDR5X RAM ve 256/512 GB UFS 3.1 flash depolama ile daha da artırılmış. Ayrıca, telefonun sadece 15 dakikada %40 şarj olmasını sağlayan ve sadece 55 dakikada tamamen şarj edilebilen 45 W süper şarj özelliği ve sahip olduğu 5000 mAh batarya da sizi gün boyunca yarı yolda bırakmıyor.

Güçlü çip ve şarj etme özellikleriyle PHANTOM V Fold, akıllı telefonlar için doğru ve gerçekçi performans değerlendirmeleri sağlayan Çin’deki en profesyonel kıyaslama yazılımı/web sitesi olan AnTuTu testlerinde 1.023.478 puan almayı başardı. Puan, PHANTOM V Fold’un olağanüstü “rekabetçi” oyun performansının yanı sıra hem geleneksel akıllı telefon hem de geniş ekran tablet tarzı ekranlarda sunulan olağanüstü kullanıcı deneyimini vurguluyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *