«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Sümela Kültür Yolu Festivali'nde 100. Yıl Marşları coşkusu

Sümela Kültür Yolu Festivali'nde 100. Yıl Marşları coşkusu

sumela-kultur-yolu-festivalinde-100-yil-marslari-coskusu.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 11 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Trabzon’daki durağı Sümela Kültür Yolu Festivali üçüncü gününde de yoğun bir ilgi ve coşkuya sahne oldu.

Sümela Kültür Yolu Festivali kapsamında Ganita Faroz Sahil Bandı’nda bulunan Sonsuzluk Penceresi’ndeki “Kutsal Damlalar Efsanesi Cam ve Taş Heykel Enstalasyonu”, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda bulunan “Bir Hayalin İnşası” sergisi, Kızlar Manastırı’ndaki “Akkase Ebru Sergisi”, Ayasofya Camii iç avlusunda bulunan “Ebru Sanatı Digital Deneyim Ekran” ilk günden itibaren büyük bir ilgiyle karşılaştı. Festivalde çocuk etkinlikleri de yoğun bir katılıma sahne oluyor. Çocuklar etkinlik alanındaki tiyatro ve müzik gösterilerine büyük ilgi gösteriyor.

 CUMHURİYETİN 100. YILINDA 100. YIL MARŞLARI İLK KEZ TRABZON’DAN YÜKSELDİ

Sümela Kültür Yolu Festivali’nin üçüncü gününde şehrin dört bir yanında müzik şöleni yaşandı. Akşam ilk olarak Resul Aydemir müzikseverlerle buluşurken, aynı saatlerde Trabzon Fuar Merkezi’nde 100. Yıl Marşları konserinde ünlü sanatçılar Metin Özülkü, Ömür Gedik, Hande Ünsal, Gökhan Tepe, Ferda Anıl Yarkın ve Güliz Ayla Trabzon halkına unutulmaz bir konser verdi. Konser öncesi düşüncelerini paylaşan sanatçılar, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100. Yıl Marşları adını verdiğimiz konserimizi ilk olarak Trabzon’da düzenlediğimiz için çok heyecanlıyız. Diğer illerde de sahneye çıkmak için sabırsızlanıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bu projemizde bize verdikleri desteklerden ve bizi Trabzon’un güzel insanlarına kavuşturdukları için çok teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı. 

 OPERA VE BALEYE DE İLGİ YOĞUNDU

Sümela Kültür Yolu Festivali’nde tiyatro ve bale de unutulmadı. Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Salonu’nda ‘Nefes’ oyunu sahnedeydi. Hamamizade İhsanbey Kültür ve Sanat Merkezi’nde ise ‘Hey Gidi Günler’ oyununun yanı sıra Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Carmen’ bale gösterisi gerçekleşti. Trabzon halkı gösterilere yoğun ilgi gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Trabzon’da düzenlenen Sümela Kültür Yolu Festivali 27 Ağustos Pazar günü sona erecek. Festivallerin bir sonraki durağı ise Çanakkale Troya Kültür Yolu Festivali olacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *