«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Suç ve Ceza’da Soru Cevap ve Panel

Suç ve Ceza’da Soru Cevap ve Panel

suc-ve-cezada-soru-cevap-ve-panel.jpg

Suç ve Ceza Film Festivali'nin 12.'sinde, 3 film gösteriminin ardından soru cevap bölümü (Q&A) film ekiplerinin katılımıyla 20.11.2022 Pazar günü Atlas 1948 ve Kadıköy Sineması'nda düzenlenecek. Akademik program paneli kapsamında akademisyenler; “Filmlerin Cinsiyet Eşitliği Üzerine Etkileri” konusunu, Atlas 1948 Sineması'nda 'Hayali Ülkem' film gösteriminin ardından tartışacak.

 

Sorular cevaplanacak, akademisyenler tartışacak

GAİN Medya ana sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, sinema profesyonelleri ve seyircisiyle buluşmaya devam ederken film gösterimlerinin ardından film ekiplerinin katılımıyla soru cevap bölümleri ve “Filmlerin Cinsiyet Eşitliği Üzerine Etkileri” konulu panel Akademik program paneli kapsamında gerçekleştirlecek.

 

20 Kasım 2022 Atlas 1948 Saat: 13.30   PANEL 

Hayali Ülkem

Mon Pais Imaginaire

My Imaginary

Şili, Fransa, 2022 / 83’/ İspanyolca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

 

Yönetmen / Senaryo

Patricio Guzmán

 

Ekim 2019, beklenmedik bir devrim, sosyal bir patlama. Bir buçuk milyon insan daha fazla demokrasi, daha onurlu bir yaşam, daha iyi bir eğitim, daha iyi bir sağlık sistemi ve yeni bir Anayasa için Santiago sokaklarında gösteri yaptı. Şili hafızasını geri kazanmıştı. 1973'teki öğrenci mücadelelerimden beri beklediğim olay nihayet gerçekleşmişti.

 

20 Kasım 2022 Atlas 1948 Saat: 16.30  SORU CEVAP (Q&A) 

 

Bir Zamanlar Gelecek : 2121

Once Upon a Time in the Future: 2121

Türkiye, 2022 / 92’ / Türkçe; İngilizce altyazılı

 

Yönetmen

Serpil Altın

Senaryo

Korhan Uğur, Serpil Altın

 

Oyuncular

Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu, Sukeyna Kılıç

21. yüzyılın sonlarında iklim krizi ve kıtlık sebebiyle yeryüzü yaşanılmaz hale gelir. Hayatta kalabilen az sayıda insan koloni halinde yerin altına kurdukları bloklarda yaşar. Koloni sistemini kontrol eden Genç Yönetim’in aldığı “Kıtlık Kanunları” gereği sisteme getirilen yeni hayat karşılığında, yaşlı neslin yok edilmesi zorunludur. Yer altındaki evlerinde kadın, adam, çocuk ve büyükanne olarak yaşayan bir ailenin hayatı yeni doğacak bebek yüzünden değişir.

 

20 Kasım 2022 Kadıköy Sineması Saat: 16.30  SORU CEVAP (Q&A)

Sonu Yok

Bi Payan

No End

Almanya, İran, Türkiye, 2022 / 111’ / Farsça; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Yönetmen

Nader Saeivar

Senaryo

Jafar Panahi, Nader Saeivar

Oyuncular

Vahid Mobasseri, Fahime Jahani, Shahin Kazemnejad, Narjes Delaram

Ayaz dürüst ve çalışkan biridir. Kendine ait bir eve sahip olma hayaline saplanmış bir şekilde yaşamaktadır. Saplandıkları bu hayal dolayısıyla Ayaz ve eşi, kayınvalidesinin evinde onunla birlikte kalıp tüm paralarını gelecekteki evleri için kullanmaktadır. Geçimlerini ise Ayaz’ın kayınvalidesinin uzun yıllardır yurt dışında yaşayan oğlunun annesine gönderdiği para sayesinde rahat bir şekilde sağlamaktadırlar. Kayınbiraderinin aniden ülkeye geri dönmesine izin verildiğinde, Ayaz ev sahibi olma rüyasının gözlerinin önünde eriğini görür ve çaresizlik içinde kayınbiraderini korkutup dönüşünü ertelemeyi umarak evinde bir arama yapmaya karar verir. Ayaz’ın planı fazla yolunda gider ve haber gizli servise ulaşır. Ayaz, kendisini onu değer verdiği her şeye ve herkese karşı davranmaya zorlayan  kararlı bir kurumun sürekli sıkılaşan kıskacında bulur.

 

20 Kasım 2022 Atlas 1948 Saat: 19.00   SORU CEVAP (Q&A) 

 

Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler

Hilal, Feza and Other Planets

Türkiye, 2022 /  DCP  /  Renkli /  91’ /  Türkçe; İngilizce altyazılı

Yönetmen / Senaryo

Kutluğ Ataman

Oyuncular

Nazlı Bulum, Ozan Güçlü, İdil Talu, Seyhan Arman, Hande Ataizi, Nursel Köse, Nalan Kuruçim, Elçin Atamgüç, Ünal Gümüş

 

1997. 28 Şubat Askeri Muhtırasından hemen sonra, Hilal ve Fatma tıp okumak için Ankara yakınlarındaki kasabalarından ayrılıp İstanbul’a gelir. Başörtülü olduğu için Fatma’nın üniversiteye girişi engellenir. Hilal ve Fatma’nın alt katında trans kadın olduğu için köyünde şiddet görüp İstanbul’a kaçmış Feza oturmaktadır. Hilal, mağduriyet yaşayan arkadaşı Fatma ve komşusu Feza’ya destek olmaya karar verir. Üç kadın, maruz kaldıkları tüm engellere ve hak ihlallerine rağmen birlikte mücadele edebilmenin yollarını aramaya başlarlar.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *