«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Şevket Sabancı vizyonuyla ilk fırsat programı’nın 7.dönemi başladı

Şevket Sabancı vizyonuyla ilk fırsat programı’nın 7.dönemi başladı

sevket-sabanci-vizyonuyla-ilk-firsat-programinin-7-donemi-basladi.jpg

İşverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden yeni mezun gençlerin, okuldan işe geçiş süreçlerinde fırsat eşitliği sunan Esas Sosyal’in ilk sosyal yatırımı Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’nın 7. dönemi başladı. Programın 50 yeni katılımcısı Eylül itibarıyla çeşitli sivil toplum kuruluşlarında işbaşı yaptı.

 

Esas Holding’in sosyal yatırım birimi Esas Sosyal, “Gençlere Fırsat, Geleceğe Yatırım” mottosuyla 2015 yılından bu yana sürdürülebilir ve ölçülebilir sosyal yatırımlar yaparak eğitimli genç işsizliği konusunda çözüm modelleri üretiyor. Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık anlayışını benimseyen Esas Sosyal, 2016 yılında hayata geçirdiği ilk sosyal yatırımı olan Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı ile işverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden yeni mezun gençlerin, okuldan işe geçiş süreçlerinde fırsat eşitliği sunuyor. 

 

Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı kapsamında sivil toplum kuruluşlarında (STK) istihdam edilen gençlerin maaşları, program vizyonunu paylaşan kurumsal destekçiler ile birlikte karşılanıyor. Böylece Esas Sosyal; eğitimli genç istihdamına çözüm modeli sunarken aynı zamanda eğitim, sanat, kültür, insani yardım, çevre, sürdürülebilir kalkınma gibi pek çok farklı alanda faaliyet gösteren STK’lara da nitelikli iş gücü sağlayarak, toplumsal kalkınmaya katkıda bulunuyor. Program katılımcıları, Türkiye’nin önde gelen STK’larının kurumsal iletişim, finans ve muhasebe, insan kaynakları, idari işler, satın alma, bilgi teknolojileri ve kaynak geliştirme/iş geliştirme gibi özel sektörde de karşılığı olan departmanlarında 12 ay boyunca tam zamanlı çalışarak ilk iş deneyimi kazanıyor, İlk Fırsat Akademisi ile 21. yüzyıl yetkinlikleri kapsamında 250 saatten fazla eğitim ve gelişim desteği alıyor, farklı sektörlerde faaliyet gösteren önemli kurumların yöneticilerinden mentorluk ve mülakat becerilerini geliştirecek imkanlardan yararlanıyor. Böylelikle programdan mezun olan gençler, kendinden emin, sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş ve donanımlı bireyler olarak kariyer dünyasında emin adımlarla ilerliyor.

 

Esas Sosyal; gençlerin sivil toplum bilincini de geliştiren programı ile bu zamana kadar 40 farklı STK’yı genç istihdamı konusunda destekledi. Bu yıl ise Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Aydın Doğan Vakfı, Cevdet İnci Eğitim Vakfı, Darüşşafaka Cemiyeti, DenizTemiz Derneği, Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği, Habitat Derneği, İnsani Gelişme Vakfı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, Kodluyoruz, Maya Vakfı, TEMA Vakfı, Türk Eğitim Vakfı, Tohum Otizm Vakfı, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ve Yenibirlider Derneği ile 50 gence daha ilk iş deneyimi sağlıyor. 

 

Programın 6. dönem katılımcıları, STK’larda deneyim kazanıp Ağustos ayında Programdan mezun olarak kariyerlerine devam ederken, 7. döneme başlamanın heyecanını yaşayan 50 katılımcı ise Eylül ayında iş başı yaptı. 

 

Her yıl Türkiye genelinde işverenlerce daha az bilinen devlet üniversitelerinden yeni mezun katılımcıları kabul eden Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı, bu zamana kadar 23.000 başvuru aldı.  Başvurular akabinde titizlikle gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda katılımcıların 75’ini kadınların oluşturması, programın kadın istihdamı konusundaki duyarlılığını ve bu konudaki desteklerini de ayrıca ortaya koyuyor.  

 

Kolektif etkinin gücüne inanan Esas Sosyal, hayata geçirdiği sosyal yatırım programları çevresinde aralarında kurumsal ve ayni destekçiler, katılımcılar, mentorlar, mezunlar, STK yöneticileri, İK profesyonelleri ve eğitmenlerin de yer aldığı 3.000 kişiyi aşan güçlü bir ekosistem geliştirdi. Esas Sosyal, ekosistemine kattığı gençleri program mezuniyeti sonrasında da yakinen takip ederek profesyonel hayatlarında onlara destek olmaya devam ediyor.  

 

Umut vadeden gençlerin gelişimi ve donanım kazanmaları yolunda onlara destek vermekten ötürü çok mutlu olduklarını belirten Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı; “Geçtiğimiz aylarda sevgili babamın vefatının 1. yılı için bir anma organizasyonu düzenledik. Bu organizasyondaki katılımı gördükçe ve söylenenleri duydukça fark ettim ki biz Esas Holding olarak değerlerimizi her daim yaşatıyoruz. Bu değerlerin canlı tutulmasında sosyal yatırım birimimiz Esas Sosyal’in çok büyük katkısı var. Gençlere fırsat yaratmayı ve eğitimlerine destek olmayı önemsiyor, potansiyellerini keşfetmeleri ve kendilerine güvenmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. 7 yıl önce hayata geçirdiğimiz Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı ile profesyonel hayata adım atan gençlerin yanında yer alıyoruz. Bu program gençlerin sesine kulak verirken ihtiyaçlarını fark etmemizi sağladı. Ayrıca Kurumsal Destekçilerimizin, STK’larımızın, mentorlarımızın, İK profesyonellerimizin de olduğu kocaman bir aileye sahip olmamıza vesile oldu. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençler için el ele vermek çok kıymetli. Bu yıl da 50 yeni gence fırsat sunmanın, kariyer yolculuklarında onlara eşlik edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni katılımcılarımıza, ailemize hoş geldiniz demek istiyorum. Heyecanla başladığınız bu programdan mezun olduğunuzda da kariyer hayatınızın her döneminde Esas Sosyal olarak arkanızda olacağımızı unutmayın” dedi.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *