Seger'in Cumhuriyetin 100. yılına özel resim yarışması sonuçlandı

segerin-cumhuriyetin-100-yilina-ozel-resim-yarismasi-sonuclandi.jpg

segerin-cumhuriyetin-100-yilina-ozel-resim-yarismasi-sonuclandi.jpg

Seger, Türkiye’nin geleceğine renk katmaya devam ediyor!

 Seger’in, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kapsamında Kasım ayında başlattığı resim yarışması sonuçlandı. ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk’ün Fikirlerine Yolculuk’ temalı online resim yarışmasına ilkokul 1, 2, 3 ve 4’ncü sınıfta eğitim gören birbirinden yetenekli çocuklar katıldı. Jüri üyelerinin oylaması sonucunda yarışmada 12 resim öne çıkarak ödüllerin sahibi oldu. Seger Genel Müdürü Tülin Tezer; çocukların sınırsız hayal güçlerini kullanarak cumhuriyeti anlatabilmelerinin, bu kadar küçük yaşta çok yaratıcı ve anlamlı bir şekilde resme aktarabilmelerinin aydınlık yarınlar için umut verici olduğunu ve gelenekselleşen bu yarışmanın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

 Dünyanın en önemli otomotiv yan sanayi markaları arasında yer alan Türkiye’nin yüzde 100 yerli markası Seger’in, çocukların motivasyonunu artırmak, hayal gücünü ve sanat yeteneklerini sergilemelerine olanak sağlamak üzere düzenlediği “Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk’ün Fikirlerine Yolculuk” temalı online resim yarışmasına bu yıl da birbirinden güzel, rengarenk resimler katıldı.

Yarışmanın katılımcıları Türkiye’nin birçok ilinden ilkokul 1, 2, 3 ve 4’ncü sınıfta eğitim gören çocuklardı. Çocuklar, A4 boyutundaki kağıda resimlerini farklı boya materyallerini kullanarak çizip boyadılar ve bilgileri ile birlikte Segerauto instagram hesabına ulaştırdılar. Konsepte uygun çizilen ve yarışmaya katılım koşullarını karşılayan tüm resimler jüri tarafından değerlendirmeye alındı.

Heyecanla beklenen yarışma sonuçları açıklandı

 Cumhuriyetimizin 100. yılına özel düzenlenen resim yarışmasında jüriler tarafından 1’den 10’a kadar puanlama sistemi ile her sınıf grubunda 3’er kazanan belirlendi. 1. sınıflar kategorisinde kazananlar; 1. Defne Çalışkan, 2. Emir Kaan Taşkıran, 3.  Nuh Emin Yazıcı iken 2. Sınıflar kategorisinde; 1. Beyaz Ceyhanyaran, 2. Elif Şerife Elmacı, 3. Mircan Eroğlu oldu. 3. Sınıflar arasındaysa; 1. Çağan Şimşek, 2.  Erva Sayar, 3.  Kerem Padak kazanan listesine adını yazdırırken 4. sınıflar arasındaysa 1.   Ravza Tanrıseven, 2.  Zeynep Esila Yazıcı, 3.  Murat Hakdağlı kazanan isimler oldu. Çizdiği resim okuduğu sınıf grubunda birinci seçilen 4 yarışmacı eğitici ve motor becerilerini geliştirmeye yardımcı olacak lego seti kazandı. Yarışmanın ikincileri odaklanma yeteneğini artıran ve uzamsal zeka gelişimini destekleyen puzzle setlerinin, üçüncüleri ise rengarenk boya setlerinin sahibi oldu. 

Resim yarışmasının jürisinde Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Emekli Öğretim Görevlisi Aysun Çölbayır, Pera Güzel Sanatlar Eğitim Koordinatörü Ayşım Gürsoy, Okan Sabuncular Sanat Atölyesi Kurucusu Okan Sabuncular, NPİstanbul Feneryolu Tıp Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Seda Aydoğdu ve Seger Genel Müdürü Tülin Tezer yer aldı. ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk’ün fikirlerine yolculuk’ teması ile yarışmayı kazanan 12 resim, çocukların renkli hayal dünyalarını, gelecekten beklentilerini ve yeteneklerini yansıttı. Jürinin resim seçimleri dışında birleştiği ortak noktalardan biri de Seger’in otomotiv yan sanayi alanında hizmet veren bir firma olsa da çocuklar için açtığı gelecek vizyonunun değerli bulunmasıydı. Resimler jüri kurulunda yer alan klinik psikolog Seda Aydoğdu tarafından çocukların iç dünyası göz önüne alınarak, sanata ilişkin çeşitli kurumların üst kademelerinde çalışmalarıyla tanınan akademisyenler ise eserleri tema ve teknik açıdan değerlendirdi. 

 Tülin Tezer: “Çocuklarımız aydınlık yarınlar için umut veriyor”

Yarışmaya katılan çocukların birbirinden yetenekli olduklarını ve seçim yaparken çok zorlandıklarını ifade eden Seger Genel Müdürü Tülin Tezer yarışmayla ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı: 

“Cumhuriyetimizin 100. yılında çocuklarımızın vizyonunu genişletmelerine, yaratıcılıklarını geliştirmelerine ve Atatürk’ün fikirleriyle buluşmalarına olanak sağlamak adına bu yarışmayı gerçekleştirmek istedik. Genç nesillerin düşünsel ve sanatsal gelişimine katkı sunmayı amaçladığımız yarışmamıza birçok şehirden birçok resim ulaştı. Birbirinden güzel ve yaratıcı çocuk resimlerini değerlendirmek oldukça zor bir süreçti. Yarışmaya katılan çocukların içlerindeki Atatürk sevgisiyle dolu renkli dünyalarını bu kadar küçük yaşta çok yaratıcı ve anlamlı bir şekilde resme aktarabilmeleri bizleri çok mutlu etti. Çocuklarımızın sınırsız hayal güçlerini kullanarak cumhuriyeti böyle güzel anlatabilmeleri aydınlık yarınlar için büyük umut verici. Katılan tüm çocuklarımıza ve onlara destek olan ailelere teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version