«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Saray’da 29 Ekim coşkusu

Saray’da 29 Ekim coşkusu

sarayda-29-ekim-coskusu.jpg

Saray’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu Yıl dönümü Saray Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyet Konvoyu’ ve Salih Demirci & Orkestrası Konseri’ ile coşkuyla kutlandı.

BAŞKAN ERKİŞ HALKI SELAMLADI
Saray Belediyesi, Cumhuriyetimizin 99’uncu doğum gününü düzenlediği etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutladı. 18.30’da Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan Cumhuriyet Konvoyu, araç kortejiyle ilçe turu gerçekleştirdi. Araç kortejiyle ilçe turu yapan Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş Saray halkını selamladı. Evlerinin balkonlarından bayrak sallayan, sokaklarda ve caddelerde selam veren vatandaşlar, konvoya sevgi gösterisinde bulundu.

HAVAİ FİŞEKLER GECEYİ AYDINLATTI
Cumhuriyet Konvoyunun ardından Atatürk Kültür Merkezi önünde havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. 99’uncu yıl şerefine Saray semalarını süsleyen havai fişekler geceyi aydınlattı. Geceyi aydınlatan havai fişek gösterisi Saraylıları büyüledi.

BAŞKAN ERKİŞ: “CUMHURİYET, KİMSESİZLERİN KİMSESİYDİ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Cumhuriyet Konseri programında coşkulu bir konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“ Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz dediği anda dava arkadaşlarından dahi kendisine küsenler oldu. Böyle ketum bir anlayışla ve kimseye haber vermeksizin, çok kısa bir süre içinde tartıştırmaksızın konuyu, meseleyi birçok kişiyle mülahaza etmeksizin Cumhuriyet mi ilan edilir dediler. Oysaki o 1881’den 1923’e kadar 42 senenin belki en az 25 senesinde bunu düşünmüştü. Adımlarını buna göre planlamıştı. Hani diyor ya şiirde,

‘Şayak kalpaklı nöbetçinin gözünden, eğildi uçurumun başına kadar
Bıraksalar ince uzun bacakları üstünde yaylanarak ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe’den Afyon Ovası’na atlayacaktı.’

Bıraksalar gerçekten atlayacaktı ve atlardı da. Çünkü her hareketini harfiyen hesaplayan, her hareketini dehşetli olağanüstü bir öngörüyle yıllarca, anlarca düşünüp daha sonra bir sonraki adımını atan bir liderin öngörüsüydü Cumhuriyet.

 

Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesiydi. Şimdi yakın siyasi tarihimizden de dem vurarak, Cumhuriyetin size ne olduğunu kısaca anlatacağım. Cumhuriyet öyle bir şey ki bizim meselemiz bozkırladır, mücadelemiz bozkırladır deyip Isparta’nın İslamköyü’nde yoksul bir ailenin evladı olarak yetişen merhum Demirel’i yetiştirmiştir. Cumhuriyet öyle bir fırsat eşitliği getirmiştir ki gülcemal vapuruyla Rize’den İstanbul’a göç eden yoksul bir ailenin evladı olan Cumhurbaşkanımızı yetiştirmiştir. Cumhuriyet öyle fırsatlar sunmaktadır ki yoksul aile çocukları ve onların kabiliyetli olanlarına bilhassa Tunceli’nin kırsalından çok çocuklu bir ailenin evladı olarak yetişen ve kabiliyetleriyle hesap uzmanı olarak dikkat çeken ve bugün de 100 yıllık bir partinin, ülkenin kurucu partisinin Genel Başkanı olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu yetiştirmiştir. Sanıyorum cumhuriyetin kazanımlarını anlatabilmek için bundan daha önemli, daha çarpıcı bir örnek olamaz.”

 

 

SALİH DEMİRCİ VE ORKESTRASI SARAY’I COŞTURDU
Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’ten sonra Salih Demirci ve Orkestrası sahne aldı. Yaklaşık iki saat süren konser boyunca muhteşem performansı ile Saraylıları büyüleyen Salih Demirci ve Orkestrası, sevilen şarkılarını ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları vatandaşlarla hep bir ağızdan söyledi. Cumhuriyet Bayramı coşkusunun tavan yaptığı konserde soğuk havaya rağmen Saraylı vatandaşlar, Salih Demirci ve Orkestrası’nın şarkıları ile doyasıya eğlendi. Konser sonunda vatandaşlarla birlikte İzmir Marşı’nı söyleyen Salih Demirci izleyenlerden büyük alkış aldı.

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ
Konser sonunda Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören, Salih Demirci ve Orkestrası’na teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *