«
  1. Anasayfa
  2. Spor
  3. P&G ve TMOK Olimpiyat Umudunu Spor Okuluyla Deprem Bölgesi'ne Taşıyor

P&G ve TMOK Olimpiyat Umudunu Spor Okuluyla Deprem Bölgesi'ne Taşıyor

pg-ve-tmok-olimpiyat-umudunu-spor-okuluyla-deprem-bolgesine-tasiyor.jpg

Olimpik Anneler Programı kapsamında Paris yolunda 36 sporcu ve annesini destekleyen P&G Türkiye, açacağı Spor Okulu ile Olimpiyat umudunu deprem bölgesine taşıyor.

Türkiye’de spor kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla 

2014 yılında Olimpik Anneler projesini başlatan P&G Türkiye, destek verdiği sporcu ve anne sayısını 36’ya yükseltti. Projenin 10. Yılına 1 kala “Umutla Paris 2024” için hazırlanan P&G, 

sporun birleştirici ve iyileştirici gücünü deprem bölgesine taşıyor. Depremin ilk gününden bu yana kişisel bakım ve hijyen markalarının insiyatifleriyle bölgeye destek olan P&G, başlattığı ‘Umut Evi’ hareketinin bir adımı olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliği ile Olimpiyat umudunu depremzedelerle buluşturmak amacıyla bölgede spor okulu açmaya hazırlanıyor.  

 

“Çocuğuna spor yaptıran her anne olimpik annedir” diyerek 2014 yılında başlatılan ‘Olimpik Anneler Projesi’ ile şu ana kadar 24 bin anneye eğitim verdiklerini ve 330 bin spor ekipmanı sağladıklarını belirten P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı 

Tankut Turnaoğlu, “Bu yıl  Olimpiyat sponsorluğumuzun bir açılımı olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliğiyle bölgede açacağımız spor okulu sayesinde afet bölgesinde çocuklara bedensel, zihinsel ve ruhsal açıdan daha sağlıklı bir hayat için fırsat eşitliği sunmuş olacağız. 

Sporun yanı sıra sağlık, eğitim, temel ihtiyaçlar gibi birçok alanda depremzedelerin hayatına daha uzun soluklu çalışmalarla ‘iyilik ve umutla’ dokunmaya devam edeceğiz” dedi.

İnovatif ürünleri yanı sıra topluma katkı projeleriyle “hayatı iyileştirmeyi” ilke edinen P&G, spordan eğitime, sağlıktan sürdürülebilirliğe her alanda değerli çalışmalara imza atıyor. Sporun bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişime verdiği katkıdan yola çıkarak çocukların ve gençlerin daha fazla spor yapmasını sağlamak amacıyla 2014 yılında Olimpik Anneler Projesi’ni başlatan P&G, 9 yılda spor kültürünün gelişmesi yanı sıra olimpik branşlara olan ilginin de artmasına katkı sağladı.

“Depremzedeler için Umutla Paris 2024’e” temalı basın toplantısı, P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu’nun ev sahipliğinde, Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin’ın açılış konuşmasıyla,  Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ve Olimpik Anneler ile milli sporcuların katılımıyla gerçekleşti. Davette, Turnaoğlu ve Gündoğan ile milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ve annesi Duygu Çakıroğlu, milli güreşçi Kerem Kamal ve annesi Şükran Kamal’ın konuşmacı olarak yer aldığı bir panel de gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü milli basketbolcu, televizyon sunucusu, spor yöneticisi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Üyesi Şükran Albayrak üstlendi. Panelde bugüne kadar proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ve sporun yaygınlaşmasında annelerin rolü ele alındı.

“Umutla Paris 2024” Yolunda 36 Sporcu ve Annesine Destek

2014’te yaptırdıkları spor araştırmasıyla spor kültürünün geliştirilmesine olan ihtiyacı ve bu yolda annelere büyük rol düştüğünü ortaya çıkardıklarını ifade eden Turnaoğlu, “Olimpiyat sponsoru olarak ülkemiz özelinde 2014 yılında Olimpik Anneler projemizi Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile hayata geçirdik. Spor kültürünü yaygınlaştırmak, Türkiye’de daha fazla çocuğun düzenli spor yapmasını sağlamak ve böylece hem daha özgüvenli, sosyal, başarılı ve sağlıklı bireyler yetiştirmek hem de olimpiyatlarda başarılarımızı annelere rehberlik ederek artırmayı hedef seçtik. ‘Çocuğuna spor yaptıran her anne Olimpik Annedir’ diyerek çıktığımız bu yolda eğitim ve ekipman desteğinin yanı sıra olimpiyatlara katılan sporcularımıza ve annelerine de destek veriyoruz. Desteklediğimiz 14’ü kadın 29 sporcu Tokyo Olimpiyatları’na gitti ve ülke olarak toplamda 13 madalya kazanırken, bunlardan 8’i Olimpik Anneler programımızın sporcularıydı. Olimpiyat başarılarımızın artarak devam edeceğine inanıyoruz. “Umutla Paris 2024” yolunda 36 sporcumuzu ve annesini desteklediğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Umut Evi hareketine spor açılımı

Yaşanılan depremin ilk anından itibaren tüm  kurumsal olarak ve markalarıyla bölgeye destek sağladıklarını belirten Turnaoğlu, “Önümüzdeki dönemde de Umut Evi hareketimiz çatısı altında çamaşırhanelerimiz, ağız bakım ünitelerimiz, bebek bakım odası, berber & kuaför gibi kişisel bakım ve hijyen ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerimizle deprem bölgesinde olacağız.” dedi. Bunun bir parçası olarak spor okulu da açacaklarını müjdeleyen Turnaoğlu, “Yine TMOK iş birliği ile Gaziantep’te açacağımız spor okulu sayesinde afet bölgesinde çocuklara bedensel, zihinsel ve ruhsal açıdan daha sağlıklı bir hayat için fırsat eşitliği sunmuş olacağız. Önümüzdeki dönemde başlatacağımız kampanya ile tüketicilerimizin de bu programa destek olmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan “Ülkemizde spor kültürünün yaygınlaşmasına ve daha sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunduğumuz, Olimpiyat Oyunları yolunda milli sporcularımıza ve annelerine destek olduğumuz Olimpik Anneler Projemizin Paris 2024’te 10. yılını kutlayacağız. İlk günden bu yana Projeye duyduğumuz güven ve heyecan, bugünlere dek artarak devam etti. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları yolunda da anneleri ile desteklediğimiz 36 sporcumuzun yanında olmaktan mutluluk duyuyor, Oyunlarda ülkemize gurur dolu anlar yaşatacaklarına gönülden inanıyoruz.

Proje kapsamında Olimpiyatlar yolunda sağladığımız finansal desteğin yanı sıra ülkemizin karşılaştığı birçok zorlukta da P&G Türkiye ile elimizi uzatmaktan ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Umut Evi Hareketi’nin bir paydaşı olarak, tarihimizdeki en ağır yıkıma yol açan deprem felaketinden etkilenen bölgedeki yaraları, sporun iyileştirici gücü ile sarmaya gayret edeceğiz. İnanıyorum ki, Umut Evi dayanışmanın güzel bir örneğini oluşturacak, bölgeye toplumsal fayda üreten kalıcı bir miras bırakacak.

Dünyanın heyecanla beklediği bu spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak olan Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik oyunlarının çevresel boyutu başta olmak üzere özelliklerini sunarken, spor alanında Fransa-Türkiye iş birliğine övgüde bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *