Pamuk üretiminde sürdürülebilirlik için 10 yıldır çalışan İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (IPUD) tüm sektör paydaşlarını İzmir’de buluşturuyor. “İyi Pamuk” üretimi ile ilgili sektörün farklı bileşenlerinin biraraya geleceği Sürdürülebilir Pamuk Tedarik Zinciri Buluşması, 30 Ocak’ta İzmir İktisat Kongresi Binası’nda gerçekleşecek.
İlki 2022 Mayıs ayında düzenlenen Sürdürülebilir Pamuk Tedarik Zinciri Buluşması’nın ikincisinde, pamuk üreticisinden, tekstil sanayicisine kadar bu alanda pek çok sektör paydaşı, tüm dünyada “Better Cotton” denen ve bir standardı ifade eden “İyi Pamuk” konusundaki bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. 30 Ocak saat 13 ile 17.30 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlik kapsamında tarla ve tedarik zinciri ile ilgili iki ayrı panel düzenlenecek.
Tarla Paneli’nde Söke’den pamuk çiftçisi Mehmet Alper Kırtı, Diyarbakır’dan pamuk çiftçisi Mehmet Tunç, Söktaş/Agrita Tarım İşletmesi Ziraat Teknikeri İrfan Uysal, Frankfurt School of Finance & Management Kıdemli Tarım Uzmanı İbrahim Oğuz, “İyi Pamuk” üretimi ile ilgili konuşacaklar. Tedarik Zinciri Panelinde ise Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, Koton Sürdürülebilirlik Kalite ve Tedarik Raporlama Direktörü Gülşah Belirgen, Epic Cotton Yöneticisi Leon Piçon ve Diyarbakır’dan Göksu Tekstil Çırçır İşletmesi Müdürü Nurullah Yeşil, “İyi Pamuk” un tedarik zincirindeki rolü, dünyadaki ve Türkiye’deki önemi ve sürdürülebilir pamuk tedarik zincirindeki trendler ile ilgili konuşmalar yapılacak.
Panele Tarım Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli bakanlıkların merkez ve il teşkilatları, farklı illerden katılım sağlayacak tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri, tekstil sanayicileri, ticaret borsaları, alanda çalışan sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılımı bekleniyor.
Ücretsiz Katılım
“İyi Pamuk İyi Gelecek” sloganıyla düzenledikleri Buluşma ile ilgili IPUD Başkanı Fuat Tanman şu bilgileri verdi: “Sürdürülebilirlik sadece günümüzün değil geleceğimizin teminatı. İyi Pamuk Uygulamaları Derneği olarak, 10 yıldır pamuk üretiminde ilgili tüm taraflar için ortak fayda yaratma amacıyla çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) desteği ve IPUD ortaklığıyla “Türkiye’de Sürdürülebilir Pamuk Değer Zincirlerinin Desteklenmesi Projesi” kapsamında düzenlenen buluşmamıza sektörel katılım ve destek çok önemli. Çiftçisinden çırçır işletmecisine, tekstil sanayicisinden akademisyenine kadar tüm paydaşlarımızı bu buluşmaya bekliyoruz. Ücretsiz etkinliğimize web sitemizden kayıt yaptırılabilir” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı