«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Özel Bireyler bir günlüğüne asker oldu

Özel Bireyler bir günlüğüne asker oldu

ozel-bireyler-bir-gunlugune-asker-oldu.jpg

Dünya Engelliler Haftası kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde 15 engelli genç için, davul zurna eşliğinde asker uğurlama töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, Durmuş Ali Arslan, Başkan Danışmanı Mehmet Karavural, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Güven Ulutekin, belediye personeli ve asker adaylarının ailelerinin katılımıyla gerçekleşen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından geleneksel asker kınası yakıldı. Kına yakılırken aileler duygulu anlar yaşarken, gözyaşlarını tutamadı.

KINA VE HALAYLA DUYGU DOLU ANLAR

Kına yakma merasiminin ardından, engelli gençler ve aileleri davul zurna eşliğinde halay çekti. Boyunlarına al yazmalar ve Türk bayrakları takılan engelli gençler, vatani görevlerini yapacak olmanın heyecanını yaşadı. Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir de engelli gençlere asker harçlığı takdim etti. Temsili askerlik yapacak olan İbrahim Karaman’ın tekerlekli sandalyede hayatını idam ettiren kardeşi Hilal Karaman da özel istekte bulunarak ‘Ankara’nın Bağları’ türküsüyle ağabeyini askere uğurladı.

GARNİZON KOMUTANLIĞI’NA UĞURLANDILAR

Antalya 3’üncü Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda bir günlük temsili askerlik yapacak olan engelli gençler, törenin sona ermesinin ardından belediyenin araçlarıyla askerliğe uğurlandı.

Bu anlamlı günde engelli gençler, vatani görevlerinin mutluluğunu yaşarken, aileleri de gurur ve sevinç dolu anlar yaşadı.

BİR GÜNLÜK ASKERLİK COŞKUSU

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, her yıl olduğu gibi asker uğurlama törenimizi gerçekleştirdik. Mehmetçiklerimize, aileleriyle birlikte kına yaktık. Akşama tezkerelerini alacaklar. Temsili olarak bir günlük askerlik yapacaklar. Askerlik duygusunu yaşayacaklar. Hayırlı tezkereler diliyoruz. Biz engellileri sadece bu haftada değil, yılın her günü düşünüyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerin yanındayız” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *