Ortaokul Öğrencileri, Sürdürülebilirlik Kalkınma Hedefleri için İstanbul’dan Kars’a uzanan bir çalışma başlatıyor

ortaokul-ogrencileri-surdurulebilirlik-kalkinma-hedefleri-icin-istanbuldan-karsa-uzanan-bir-calisma-baslatiyor.jpg

ortaokul-ogrencileri-surdurulebilirlik-kalkinma-hedefleri-icin-istanbuldan-karsa-uzanan-bir-calisma-baslatiyor.jpg

Okudukları kitaptan ilham alan Hisar Okulları Ortaokul öğrencileri Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda geliştirdikleri “Fark Yaratanlar Gelişim Projesi” kapsamında Kars Boğatepe Köyü’nü ziyaret edecek 

 

Hisar Okulları 8. Sınıf öğrencileri Türkçe derslerinde okudukları “Rüzgârı Dizginleyen Çocuk” kitabından aldıkları ilhamla tasarlayıp geliştirmeye başladıkları  “Fark Yaratanlar Gelişim Projesi” kapsamında 01 – 04 Aralık 2022 tarihlerinde Kars Boğatepe Köyü’nü ziyaret edecek ve köy halkına yarar sağlayacak projeler geliştirmek üzere çalışmalar yürütecek. Kars’a yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunan Boğatepe, ünlü Kars gravyer peynirinin üretildiği tek köy. Köy kadınlarının istihdama katkı için, bölgeye has şifalı bitkiler toplayarak sattıkları köy aynı zamanda Türkiye’deki ilk ve tek peynir müzesi, Zavot Eko Müze’ye de ev sahipliği yapıyor. Öğrenciler ziyaret öncesinde Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda belirledikleri soruna ilişkin çözüm sunan bir proje planı üzerinde çalışacak. Ziyaret sırasında öğretmenlerinin de desteğiyle sunulan projelerin hayata geçirilmesi için Boğatepe Köyü Çevre ve Yaşam Derneği ve Kars MEM ile işbirliği organize edilecek. Toplum hizmetleri kapsamında yürütülen projeler; Hisar Okulları Ortaokul akademik bölümleri, İnovasyon Merkezi ve Toplum Hizmetleri Birimi işbirliğinde geliştirilecek. 

 

Öğrencilerin geliştirecekleri projeler köy halkına yarar sağlamayı hedefleyecek

Ortaokul Müdürü Betül Gökkaya; öğrencilerin okudukları kitaptaki mesajı içselleştirerek yaşama dönüştürmelerinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Öğrencilerin kitaplardan öğrendiklerini, gerçek hayatla ilişkilendirerek “dünyaya olumlu katkılar sunmak” amacıyla harekete geçmek istediklerini ve bu kapsamda somut bir proje yapmak üzere öğretmenleriyle bir araya geldiklerini ekledi. Gökkaya, öğrencilere köy halkına yarar sağlamayı hedefleyen bu çalışmayı yürütmek için öncesinde proje planı hazırlama eğitimlerinin de verildiğini ekledi.   

 

Proje sayesinde öğrenciler okulda öğrenilenleri gerçek hayata uyarlayacak

Gökkaya: “Öğrencilerimiz Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilişkilendirdikleri projelerinin uygulama alanı olarak Kars Boğatepe Köyü’nü seçtiler. Ardından bizler “Kars Boğatepe Köyü Çevre ve Yaşam Derneği”, dernek ve köy gönüllüsü İlhan Koçulu ve “Kars Milli Eğitim Müdürlüğü” ile bağlantı kurduk. Doğasıyla, insanıyla ve kültürüyle müthiş bir zenginliğe sahip bu güzel köye gitmeden önce öğrencilerimiz proje planlarını yapacak ve ziyaretleri sırasında uygulama için gerekli bağlantıları kuracak. Bu çalışmanın okulda öğrenilenleri gerçek hayata uyarlama konusunda öğrencilerimize büyük bir beceri kazandıracağına ve ülkemizin bir ucundan diğerine çok güzel bir sevgi bağı kurmaya vesile olacağına inanıyoruz” dedi.  

 

Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor

Hisar Okulları kurulduğu ilk günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her düzeydeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve gözlem odaklı bilgi ve beceri edinme fırsatları yaratıyor. Bu becerilerle donanmış öğrenciler yaşam yolculuklarına, sorun belirleme, çözüm üretme ve bu çözümleri sebatla uygulamaya koyma tecrübesiyle başlıyorlar. 1085 mezunu ve 1591 öğrencisiyle Hisarlılar ülkemize, dünyaya ve insanlığa faydalı olmak için düşünüyor ve çalışıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version