Meddah ve Ortaoyunu Rasim Öztekin Sahnesi'nde

meddah-ve-ortaoyunu-rasim-oztekin-sahnesinde.jpg

meddah-ve-ortaoyunu-rasim-oztekin-sahnesinde.jpg

İBB Şehir Tiyatroları, geleneksel Türk tiyatrosu formlarından “Vakitlerden Bir Vakit” isimli meddah ve “Ödüllü” isimli ortaoyununu, Beylikdüzü Rasim Öztekin Sahnesi’nde de seyircisiyle buluşturacak. Her iki oyunun Müze Gazhane Meydan Sahne’de sahnelenmeye başlamasının ardından, yoğun istek üzerine, Avrupa yakasında da sahnelenmesi planlandı.

İstanbul’un ramazan eğlencesinin önemli bir parçası olan, Tarık Şerbetçioğlu’nun yazıp yönettiği ve Meddah rolüyle sahneye çıktığı “Vakitlerden Bir Vakit” ve Nihat Alpteki’nin yönettiği, vaktiyle Kavuklu Hamdi ve ekibinin oynadığı “Ödüllü”, klasik sahnelenişinden ilham alarak seyircisiyle buluşuyor.

Ramazan ayı boyunca, 19, 26 Mart ve 2 Nisan Salı günleri, saat 20.30’da başlayacak ücretsiz oyunlarımız için seyircilerimiz, 14 Mart Perşembe günü saat 11.00’den itibaren, web sitemizden ve biletinial uygulamasından yerlerini alabilecek.

Müze Gazhane Programı Devam Ediyor

Ramazan ayı boyunca, 18 Mart, 25 Mart ve 1 Nisan Pazartesi günü, “Vakitlerden Bir Vakit” 18.00’de, “Ödüllü” 20.30’da Müze Gazhane Meydan Sahne’de seyirciyle buluşmaya devam edecek.

Vakitlerden Bir Vakit

Eski İstanbul’da, aynı mahallenin insanları olan fakat birbirinden hiç haz etmeyen Ahmet ve Namık’ın karşılaşması sonrası yaşanan komik olaylar naklediliyor. Hiçbir konuda anlaşamayan, tamamen farklı tabiata sahip iki kişi üzerinden ortak değerlerde buluşup kardeşçe yaşamanın güzelliği işleniyor

Dramaturjisini Gökhan Aktemur’un, dekor ve kostüm tasarımını Aynur Kopuz’un, ışık tasarımını Mustafa Türkoğlu’nun, efekt tasarımını Aşkın Nuri Özelçi’nin yaptığı, fotoğraflarını Esra Demir’in çektiği hikayede Tarık Şerbetçioğlu rol alıyor.

Ödüllü

“Ödüllü”nün konusu kısaca şöyle: “Kavuklu bekârdır ve yine işsizdir. Pişekârla yıllar sonra karşılarlar, hal hatır sorulduktan sonra Kavuklu Pişekâr’dan kendisine bir iş bulmasını ister. Pişekâr da varlıklı bir aile dostunun yakın zamanda vefat ettiğini, bekar bir kızı olduğunu ve o kızın bileğini büken erkekle evleneceğini vaat ettiğini söyler. Hikâye bu ya kızın kolunda efsunlu bir pazuband vardır. Kavuklu hemen niyetini ortaya koyar. Kız ile buluşturulur, kız ile kavuklu birbirine vurulur, hemen bilek güreşine tutuşurlar derken herkesin bileğini büken kız kavukluya yenilir. Anne bu durumdan pek hoşnut olmaz. Kız da kavuklunun kendisi için mücadele edip etmeyeceğini ölçmek için pehlivanlarla güreş yapmasını ister. Bu güreş için bir para ödülü konulur. Pişekâr ünlü pehlivanlara mektup yazar ve sırayla pehlivanlar gelmeye başlar; kavuklu sevdiği kıza, pehlivanlar da para ödülüne kavuşmak için güreşe tutuşurlar. Arnavut, Yahudi, Acem, Laz, Kayserili, Matiz gelir ve bizim Kavuklu hepsini tesadüfen! tuşa getirerek yener. Peki, âşıklar kavuşur mu, pehlivanlar para ödülünü nasıl alır?

“Ödüllü” isimli ortaoyununun dekor ve kostüm tasarımı Aynur Kopuz’a, ışık tasarımı Mustafa Türkoğlu’na, efekt tasarımı Aşkın Nuri Özelçi’ye, müzik düzenlemesi Cihan Kurtaran’a ait. Fotoğraflarını Sadi Ayan’ın çektiği oyunda, Özgür Dağ Kavuklu, Barış Çağatay Çakıroğlu Pişekâr rolünde palangaya çıkarken, Burhan Yeşilyurt (Kayserili), Cihan Kurtaran (Acem), Çağlar Ozan Aksu (Külhanbeyi), Gülsüm Alkan (Anne), Murat Üzen (Yahudi), Seda Yılmaz (Kız), Serkan Bacak (Laz) ve Yılmaz Aydın (Arnavut) taklitleriyle rol alıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version