«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Konak Dumlupınar Ortaokulu “Uzay Macerası" Tiyatro Oyunu ile Fen Bilimleri, Sanat ve Empatiyi Buluşturdu

Konak Dumlupınar Ortaokulu “Uzay Macerası" Tiyatro Oyunu ile Fen Bilimleri, Sanat ve Empatiyi Buluşturdu

konak-dumlupinar-ortaokulu-uzay-macerasi-tiyatro-oyunu-ile-fen-bilimleri-sanat-ve-empatiyi-bulusturdu.jpg

Türk öğrencilerinin uluslararası sınavlardaki fen başarı düzeylerini inceleyen Konak Dumlupınar Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Müzeyyen Ebru Peker, özellikle uzay ile ilgili konularda öğrencilerin dikkatini çekmek istedi. Bu hedefle yola çıkan Peker, yazarlığını Erdal Şahin’in yaptığı “Uzay Macerası” adlı oyunun sahnelenmesi için harekete geçti. 

Peker, akran zorbalığının, çevresel şiddetin önüne geçmek, insanda var olan olumlu duyguları ortaya çıkarmak, öğrencilere empatinin önemini anlatmak ve duyarlı olmak gibi davranışları geliştirmek adına sanatın büyülü etkisinden faydalandı. 

6. sınıf öğrencileri ile çalıştığı  “Uzay Macerası” adlı oyunun içeriğinde; güneş sistemi ile ilgili gezegenleri de kapsayan öğretici bilgiler, dünyanın şekli ile ilgili milattan önceki tarihlerde Maya, Mısır, Hint, Babil ve Yunanlıların görüşleri, dünyanın şeklini ilk olarak doğru bilen Galileo ve Biruni, Aristo, Pisagor ve Kepler gibi bilim insanları bulunuyor. Geçmiş, bugün ve uzay; kostümlerle desteklenerek Güneş Sistemi anlatılan oyun Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Avni Anıl Tiyatro Sahnesinde sergilendi.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *