«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Konak Belediyesi 2023 yılı Mali Bütçesi onaylandı

Konak Belediyesi 2023 yılı Mali Bütçesi onaylandı

konak-belediyesi-2023-yili-mali-butcesi-onaylandi.jpg

Konak Belediyesi 2023 yılı Mali Bütçesi, bir önceki yıla göre yüzde 90,19 artarak 1 milyar 415 milyon TL’ye yükseldi. Mali Bütçenin onaylandığı Konak Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Batur, 23 senedir bu işin içinde olduğunu ama ülkenin içinde bulunduğu bu kadar kötü bir durum görmediğini belirterek “İş artık belediyeleri ayakta tutmak noktasına geldi” diye konuştu.
 
Konak Belediye Meclisi Ekim ayı 3. Olağan Toplantısını Selahattin Akiçiçek Kültür merkezi’nde gerçekleştirdi. Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur’un yönettiği Meclis Oturumunu, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, AKP Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş ve AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Taner Denizli de takip etti. 2023 Yılı Performans Programı ve bütçe görüşmesinin yapıldığı Olağan Meclis Toplantısında Başkan Batur, Meclisi bilgilendirirken, muhalefetin bütçe eleştirilerine de yanıt verdi.

Batur: Ülke güllük gülistanlık değil
Ülkedeki her şey güllük gülistanlık olmadığı gibi, Konak Belediyesi’nin de başka bir ülkenin ilçesi olmadığının altını çizen Başkan Batur, bütçenin realitesine bakıldığında tam bir realite içinde yapıldığını, tam bir şeffaflık içinde hazırlandığını söyledi. Ülkenin içinde bulunduğu durumu ekonomik sıkıntıları da gözler önüne seren Batur, muhalefete söyle yanıt verdi: “Ülkenin geldiği durumdan biz sorumluymuşuz gibi bütçe şöyle oldu, bütçe böyle oldu. Ülkenin geldiği durum ekonomik açıdan hepiniz biliyorsunuz, eleştirirken biraz insaflı eleştirmeniz lazım. Biz eğer belediyeleri ayakta tutuyorsakemekçilerin maaşlarını eğer zamanında ödeyebiliyorsak, belediyecilik artık bu noktaya doğru gidiyor. 23 senedir bu işin içindeyim geldiğimiz bu nokta, şimdiye kadar hiç görmediğim bir nokta. Ülkedeki yapılan bütçe çalışmaları hepimiz göreceğiz hükümetimizin. Şu anda ne kadar borçlu olduğunu görüyoruz.

Emekçimizi ezdirmeyeceğiz
Personel giderleri için bütçeye 735 milyon TL ödenek ayrıldığını da belirten Batur, personele ayrılan ödeneği eleştiren muhalefete şöyle yanıt verdi: “Bu tutar bütçemizin yüzde 52.01’ini teşkil ediyor. Geldiğimiz ortam belli,  her televizyona çıkan hükümet yetkilisi, her konuşan yetkili ne diyor, çalışanı enflasyona ezdirmeyeceğiz, öyle değil mi yılbaşından itibaren asgari ücreti vatandaşımızın enflasyona ezilmemesi noktasına getireceğiz. Biz çalışanlarımızı ezdirelim mi yani.”

Sosyal yardımlarımızı yüzde 169,44 artırdık
Konak Belediyesi olarak sosyal kültürel ve sportif hizmetleri gerektiği gibi yaptıklarını ve bütçede imkanlar doğrultusunda yer verdiğini belirten Batur, Sosyal yardımlarda bu sene yüzde 169,44 artış sağladıklarını söyledi. Daha fazla artış yapma şansı olsa seve seve yapacaklarının altını çizen Batur, aslında vatandaşları yardım alma noktasından uzaklaştıracak sosyal devlet olma gerekliliğini vurguladı. Başkan Batur, “Sosyal Yardımlara ihtiyaç duyan noktaya getiriyoruz ülkeyi, vatandaşlarımızı. Her sene artıyor, bugün Konak Kaymakamlığında 27 bin 28 bin sosyal yardım alan vatandaşımız var. Vatandaşımızı sosyal yardıma alıştırmak değil, sosyal yardım almaktan uzaklaştırmak noktasında bir sosyal devlet anlayışı olması lazım bana göre. Ama maalesef biz fakirleşen vatandaşımıza hem kurumlardan hem devletimizden böyle bir yardım fonu ayırmak zorunda kalıyoruz. Sosyal yardımlarda belediye bütçemizi yüzde 90,19 artırmışız, sosyal yardımlarımızı da yüzde 169 artırmışız” diye konuştu.  

Parasını verdik, Jandarma hala yerimizi boşaltmadı
Bütçe görüşmelerinde muhalefetten, Jandarma Alanında neden herhangi bir çalışma başlatılmadığı, yönünde gelen bir soru üzerine Başkan Batur, Jandarma’nın bulunduğu alanı aldıklarını, parasını ödediklerini, Eşrefpaşa Pazaryerini de oraya taşıyacak bir proje hazırladıklarını Belirten Batur, ancak alanın hala boşaltılmadığını anlattı.  Batur, ”Jandarma Alanı için parayı verdik, kamulaştırdık. Jandarma Alanındaki yerimizin boşaltılmasında Milli Savunma Bakanlığı ve muhatap olduğumuz kurum TOKİ hala orayı boşaltmadı, yine bir sene uzatıldı, 2023 Haziran ayında vereceğiz diye.  Bir kamu kurumudur, kamu kurumu bize bu konuda faydası olacağı yerde zararı olmaya başladı. Geldiğimizden beri çıkarmaya çalışıyoruz. İşte bize güzel bir çalışma hep birlikte yapacağımız. Ama maalesef bir türlü çıkaramıyoruz. Bizim de öyle Jandarmayı çıkartacak bir gücümüz yok. Orada proje hazır, Eşrefpaşa pazaryerini rahatlatacak bir çalışma olacak. Hem sizi bilgilendirme açısından hem de Jandarmanın çıkarılması açısından bir çalışma yapmanızı rica ediyoruz” dedi.

2023 Mali Bütçesi kabul edildi
Belediyenin 2023 yılı mali bütçesi oy çokluğu ile kabul edilerek bir önceki yılın bütçesine göre yüzde 90,19’luk bir artışla 1 milyar 415 milyon TL oldu. Gelir bütçesi 1 milyar 245 milyon TL finansmanın ekonomik sınıflandırılması cetveli ise 170 milyon TL olarak belirlendi. 2023 mali yılı performans programı oy çokluğuyla kabul edildi. 2023 Mali yılı ve izleyen iki yılın Gelir-Gider Bütçesi, Denge Kararnamesi, Finansmanın Ekonomik Sınıflandırılması Cetveli ve Ekli Tarife Cetvelleri de oy çokluğuyla Meclis’ten geçti.

Batur’dan teşekkür

Belediye bütçesinin bu noktaya gelmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarına, projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarına, emekçi arkadaşlarına ve tüm bu kararların alınmasında emeği geçen tüm Meclis Üyesi arkadaşlarına teşekkürlerini ifade eden Batur, “Bütçemizin Konak’ımıza, kentimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu bütçe uygulanabilir bir bütçe, inşallah önümüze daha büyük ekonomik krizler çıkmaz. Hayata geçireceğimiz projelerle de vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri de bir bir yerine getirmiş olacağız” diyerek oturumu sonlandırdı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *