«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Kastamonu Entegre “Doğadan Hayata Köprü” Buluşmaları ile Sektörü Ağırlıyor!

Kastamonu Entegre “Doğadan Hayata Köprü” Buluşmaları ile Sektörü Ağırlıyor!

kastamonu-entegre-dogadan-hayata-kopru-bulusmalari-ile-sektoru-agirliyor.jpg

Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, faaliyetlerinin odağında yer alan "Doğadan Hayata Köprü" felsefesi kapsamında KEAS Konsept Stüdyo’da bir dizi buluşma serisi gerçekleştiriyor. Ekim ayından bu yana üç oturumu tamamlanan ve Yapı Kataloğu moderatörlüğünde düzenlenen buluşmalar, mimarları, iç mimarları ve sektör temsilcilerini bir araya getirmeye devam ediyor.

 

“Renk” Oturumu

Buluşmaların ilki, 6 Ekim 2022 Perşembe günü “Renk” teması çerçevesinde, İç Mimar Jale Kulin ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Doç. Dr. Ayşegül Kuruç ile gerçekleştirildi. 

 

Rengin bir bellek olduğunu söyleyen Ayşegül Kuruç, belli bir şehrin bizde uyandırdığı hisse ve “imge renk”e dair şunları aktardı: “Bulunduğumuz coğrafyadaki renkler üzerine şehirlerimizi kuruyoruz. Bu renkler belleğimizde yer ediyor. (…) Renk bir kent politikası aslında.”

 

Mikro ve makro ölçeklerde renk kullanımı hakkında bilgiler paylaşan Jale Kulin, mimaride hacim değiştikçe rengin de değiştiğine dikkat çekti. Rengin yaşadığımız her alan üzerinde psikolojik bir etkisi olduğunu, bu nedenle renk ve duygunun birbirine çok bağlı olduğunu hatırlattı. 

 

“Tasarımda Multidisipliner Yaklaşımlar” Oturumu 

20 Ekim 2022 Perşembe günü Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın ikinci oturumu olan, “Tasarımda Multidisipliner Yaklaşımlar”da, sanatçı işbirlikleri ve mekânın yeni rolü konuları, I-AM Kurucu Ortağı Emre Kuzlu ve Mercado Tasarım ve Sanat Platformu Kurucu Ortağı Tuna Mert Topuz tarafından ele alındı. 

 

Online alışverişin yaygınlaşması, pandeminin ortaya çıkardığı yeni alışkanlıklar ve ekonomik zorluklar nedeniyle insanların dışarı çıkma motivasyonunda farklı deneyimler yaşama isteği yattığını belirten Emre Kuzlu, “Özellikle yeni kuşak tüketicinin ilgisini online alışveriş üzerinden mağaza içine çekmenin yolu, deneyim yaşatmaktan geçiyor. Mekânların yeni rolü olarak da adlandırabiliriz bunu.” dedi.

 

Kültür ve sanatın her daim mimarlık ile ilişki içinde ve yan yana ilerleyen disiplinler olduğuna dikkat çeken Tuna Mert Topuz ise sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzde birçok önemli marka mekân algısını değiştirmek amacıyla dönemsel olarak sanatçılarla iş birliği yapıyor. Sanatçı, mağaza ile birebir ilişki kuran eserler tasarlıyor ve mağaza içinde kendi mekânını yaratıyor. Mekâna konumlandırılan eserle adeta bir sanat galerisine dönüşen mağaza, kitlelerin ilgisini çekerek burayı gezmelerini teşvik ediyor.” 

 

“Doğal Olan Nedir?” Oturumu 

15 Kasım 2022 Salı günü “Doğal Olan Nedir?” temasıyla düzenlenen serinin üçüncü oturumunda, Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü Kurucu Ortağı And Akman ile yazar ve araştırmacı Itır Akdoğan konuşmacı olarak yer aldı.

 

Katılımcılarla diyalog halinde ilerleyen “Doğal Olan Nedir?” oturumunda And Akman, mimari pratikler üzerinden konuyu ele alırken; Itır Akman, doğal olanı sosyal açıdan ele alarak değerlendiren deneyimlerini paylaştı.

Yapı Kataloğu moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Doğadan Hayata Köprü” Buluşmaları, mimarları, iç mimarları ve sektör profesyonellerini farklı konular ve farklı disiplinlerden konuşmacılarla bir araya getirmeye devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *