«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Kağıtta 142 dakika, dijitalde 10 saniye

Kağıtta 142 dakika, dijitalde 10 saniye

kagitta-142-dakika-dijitalde-10-saniye.jpg

Fayda odaklı çözümler sunan E-GÜVEN 19 yıldır hayatı kolaylaştırıyor

 

Türkiye'nin ilk elektronik sertifika ve mobil imza hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN, fikri liderliği ve yenilikçi çözümleriyle şirketlerin ve bireylerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. 17 yıldır elektronik sertifika hizmeti veren şirket, ayda ortalama 70 milyon sertifika doğrulama işlemi gerçekleştiriyor. 

 

2003 yılında kurulan, Türkiye’nin ilk elektronik sertifika ve mobil imza hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN, ana odağında e-imza olmak üzere; gelişen teknolojiye ve eğilimlere uygun, kullanıcı dostu çözümleriyle şirketlerin ve bireylerin hayatını kolaylaştırıyor. Türkiye elektronik imza pazarında özel sektöre hizmet veren şirketler arasında pazar lideri olan firma, doğa dostu ve sürdürülebilir çözümleriyle dikkat çekiyor. 

 

17 yıl önce kanun kapsamında başladı

E-imza dünyada yaklaşık 23, Türkiye’de ise 17 yıldır kullanılıyor. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında yasal düzenlemesi yapılan e-imza, ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahip ve elektronik ortamda gerçekleştirilen işlemlerde kişilerin kimlik bilgilerinin doğruluğunu garantiliyor. Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan e-imza kamudan özel sektöre, bankacılıktan e-ticarete, kurum içi sözleşmelerden ihale süreçlerine kadar tüm işlemlerde kullanıyor. Kimlik doğrulama, bankacılık, e-devlet, ihracat, eğitim, sağlık gibi birçok alanda ve farklı işlemlerde kullanılan e-imza; zaman, iş gücü ve maliyet avantajı sunuyor. E-imza ile adres değişikliği bildirimi ve iş yeri adresi değiştirme gibi işlemler de kolayca yapılabiliyor.  

 

Yasal geçerli imza sadece 10 saniyede 

İmzalama ve onay süreçlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesi başta insan kaynağı olmak üzere; zaman, kargo, kâğıt, kırtasiye gibi alanlarda tasarruf sağladığını belirten E-GÜVEN Genel Müdürü İlker Türkoğlu, “İhtiyaç temelli ve fayda odaklı bakış açımızla 17 yıldır e-imza ve mobil imza hizmeti veriyoruz. Islak imza ile işlemler ortalama 142 dakika sürerken e-imza ile yapılan işlemler sadece 10 saniyede bitiyor. İşlemleri hızlandırırken, doğayı da koruyoruz. Sürdürülebilirlik, yaptığımız işin doğası gereği merkezimize aldığımız bir konu. Kağıt kültüründen dijitale geçerek insan kaynağını daha verimli kullanmak, zamandan kazanmak mümkün. İşlerimizi yaparken kağıt, kartuş, toner, kargo gibi maliyetlere katlanmak zorunda değiliz.” dedi. 

 

Kar amacı gütmeyen E-GÜVEN Akademi ile nitelikli iş gücüne katkı 

Şirketlerin aradıkları yetenekleri bulmakta zorlandıkları bu dönemde, değişen, daha rekabetçi hâle gelen iş ortamında kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü E-Dönüşüm Sertifika Programı ile e-dönüşüm alanında farkındalık yaratmayı hedefleyen şirket, 2015’ten bu yana farklı üniversitelerde gerçekleştirdiği bu programla ülkemizin nitelikli insan gücüne katkı sağlıyor. Konuları ve eğitmenlerini titizlikle seçiyor, her yıl küresel eğilimleri de içeren konuları kapsayacak şekilde programını güncelliyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *