«
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. İstanbul Avrupa Yakası’ndaki okullarda “Enerji Okuryazarlığı” eğitimleri başlıyor

İstanbul Avrupa Yakası’ndaki okullarda “Enerji Okuryazarlığı” eğitimleri başlıyor

istanbul-avrupa-yakasindaki-okullarda-enerji-okuryazarligi-egitimleri-basliyor.jpg

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE CK ENERJİ BOĞAZİÇİ ELEKTRİK ARASINDA İMZALANAN PROTOKOLE GÖRE;

 

İstanbul Avrupa Yakası’ndaki okullarda “Enerji Okuryazarlığı” eğitimleri başlıyor

 

CK Enerji’nin ‘Enerji Okuryazarlığı’ Projesi, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda İstanbul Avrupa Yakası’ndaki okullarda öğrenciler ile buluşuyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve CK Enerji Boğaziçi Elektrik arasında imzalanan protokole göre, yıl içinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, “elektriğin ne olduğu, nasıl üretildiği, güvenli elektrik kullanımı, enerji verimliliği, evde ve okulda enerji tasarrufunun yöntemleri” anlatılacak. Eğitimler sonrasında elektrik tüketimlerinde en fazla düşüş sağlayan 3 okula da ödül verilecek.

 

Kıt enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve tasarruf alışkanlıklarının oluşturulması hedefi ile CK Enerji tarafından 2018 yılından beri yürütülen Enerji Okuryazarlığı Projesi,  2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nda İstanbul Avrupa Yakası’nda yeni öğrenciler ile buluşuyor. 1 Kasım Salı günü İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal tarafından imzalanan protokol ile birlikte Avrupa Yakası genelinde pilot olarak belirlenen okullarda Enerji Okuryazarlığı eğitimlerinin başlaması için düğmeye basıldı. 

 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve CK Enerji Boğaziçi Elektrik arasında imzalanan protokole göre, yeni eğitim öğretim döneminde ilkokul 3. ve 4. sınıf, ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencilerine “elektriğin ne olduğu, nasıl üretildiği, güvenli elektrik kullanımı, enerji verimliliği, evde ve okulda enerji tasarruf yöntemleri” anlatılacak. Bu sırada eğitim öncesi ve sonrasını kapsayan 6 aylık dönemlerdeki elektrik faturaları takip edilerek, Enerji Okuryazarlığı eğitimlerinin sonuçları ölçümlenmeye çalışılacak. Çocukların motivasyonlarını desteklemek hedefiyle tüketimlerini en fazla düşüren 3 okula da özel ödül de verilecek. 

 

“ÇOCUKLARIMIZA BİRLİKTE AİLELERE DE YANSIYOR”

Protokol imza töreninde konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, iklim değişliği, coğrafi değişiklikler ve kıt kaynakların doğru kullanımı gibi konularla ilgili her zaman çocukları bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve bunun bir yaşam alışkanlığına dönüşmesini de çok önemsiyoruz. Bu çerçevede davranış haline getirebileceğimiz her çalışma değerli. Okullarımız ve çocuklarımız bu sürecin içinde yer alırken, çocukların enerjinin verimli kullanımı ve tasarruf alışkanlığı edinmesi ailelere de yansıyor. Umarım bu çalışmayı sınırlı okulla bırakmayıp daha da büyütebiliriz” değerlendirmesinde bulundu. 

 

“EN UCUZ ENERJİ TASARRUF EDİLEN ENERJİDİR”

Dünya genelinde enerji krizinin yaşandığı bir dönemde, enerji kaynaklarının verimli kullanımının öneminin giderek arttığını söyleyen CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal da, “CK Enerji’nin toplumun her kesiminde bu konuda bir farkındalık oluşturmak amacı ile yürüttüğü Enerji Okuryazarlığı Projesi’ni bu yıl da çocuklarımız ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.  En ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir. Amacımız ülke ve dünya kaynaklarının heba edilmesinin önüne geçmek. Bu proje ile sürdürülebilir bir gelecek için çocuklarımız ile birlikte ailelerinin eğitimine de destek vermeyi amaçlıyoruz.  Ben enerjide verimlilik için en önemli faktörün bilinçlendirme olduğunu düşünüyorum. Bu bilincin oturması için çocuklarımızın erken yaşlarda eğitilmesinin önemi büyük. Enerji okuryazarlığı projesi de öncelikli olarak bunu hedefliyor” dedi.

 

2018 yılından beri İstanbul Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında Enerji Okuryazarlığı Projesi’ni hemen her platformda anlatmaya gayret ettiklerini de kaydeden Bakal sözlerine şöyle devam etti:

 

“Pandemi sürecinde de çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik ve proje kapsamında toplam 25 ilçemizdeki 654 bin öğrenciye eğitim veren 3.600 öğretmenimize verimli enerji kullanımı için eğitim programı düzenledik. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda okullarda yüz yüze eğitimleri başlatıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak verdiğiniz katkı için teşekkür eder, ortak yürüteceğimiz projemizin hayırlı olmasını dilerim.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *