«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

ilgaz-belediye-baskani-mehmed-ozturk-29-ekim-cumhuriyet-bayrami-kutlama-mesaji.jpg

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

"Mukaddes vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği uğruna, tarihte eşine az rastlanır bir İstiklal Mücadelesi vererek kazandığımız Kurtuluş Savaşı’nın ardından ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.’ şiarıyla ilan edilen Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu milletçe hep birlikte yaşıyoruz. 

 

 Cumhuriyet; istiklâli ve istikbali uğruna ölüme meydan okuyan, milli ve manevi değerlerini çiğnetmeyen, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen Kurtuluş Savaşı’mızı eşsiz bir zaferle taçlandıran kahraman ecdadımızdan bizlere emanettir.

 

 Bu emanet, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan, Türk Milleti’nin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılımdır.

 

Bu doğrultuda, kadim medeniyetimizden aldığımız güç ile her alanda daha gelişmiş bir Ilgaz meydana getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ederek, Cumhuriyetimizin nihai hedeflerine olan ilerleyişimizi kararlı bir şekilde, emin adımlarla sürdürüyoruz.

 

 Bu duygu ve düşünceler içerisinde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm Ilgazlı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

 

Geçtiğimiz 15 Ekim Cumartesi günü ilk gün etkinliklerini icra ettiğimiz ve aynı gün Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan maden kazası nedeniyle ertelediğimiz İstiklal Yolu Yürüyüşümüzün 2. gün etkinliklerini de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile birleştiriyor ve 30 Ekim 2022 tarihinde icra ediyoruz.

 

Bu vesileyle başta Ilgazlı hemşehrilerimiz olmak üzere bu milli ve manevi atmosferi yaşayıp Kuruluş Savaşı günlerini yad etmek isteyen tüm herkesi 13’üncü İstiklal Yürüyüşü için 30 Ekim Pazar günü Eski Üçoluk Karakolu Mevkii önüne davet ediyorum.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *