«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. II. Uluslararası Maden Suyu Kongresi’nde içecek trendleri ve tüketicinin eğilimleri konuşuldu

II. Uluslararası Maden Suyu Kongresi’nde içecek trendleri ve tüketicinin eğilimleri konuşuldu

ii-uluslararasi-maden-suyu-kongresinde-icecek-trendleri-ve-tuketicinin-egilimleri-konusuldu.jpg

Rasime Yılmaz Ozman: Maden suyu kategorisinde kullanılmamış yeşil çay, açai, karavürmer gibi lezzetler ile Kızılay Plus’ı çıkardık

 

Alper Özcan: Maden suyunda çok büyük bir potansiyel var

 

 

Kızılay Doğal Maden Suları tarafından ikincisi düzenlenen ve “Bir Ömür Maden Suyu” temasıyla öne çıkan II. Uluslararası Maden Suyu Kongresi’nde “İçecek Trendleri ve Tüketici Eğilimleri” başlıklı panel sektördeki önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Türkiye’de maden suyu alanında araştırmalar yapmış akademisyenler ve sektör paydaşları Kızılay Doğal Maden Suları ev sahipliğinde düzenlenen II. Uluslararası Maden Suyu Kongresi kapsamında 17 Kasım Perşembe günü Emaar Address Istanbul Hotel’de bir araya geldi. 

 

Ana teması “Bir Ömür Maden Suyu” olarak belirlenen kongrede “İçecek Trendleri ve Tüketici Eğilimleri” başlıklı panel, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Özen’in,  maden suyunun bir şişeden ötesi olduğunu vurgulayarak trendleri yakalamanın önemine dikkat çektiği panele; Kızılay İçecek Pazarlama Direktörü Rasime Yılmaz Ozman, Kantar Araştırma Strateji Direktörü Alper Özcan, Rafineri Reklam Ajansı Strateji Direktörü Can Çalışkan, Ödüllü Yazar ve Şef Yunus Emre Akkor katıldı.

 

Maden suyunun gerçeği nedir bunu anlatarak başladık

Kızılay İçecek Pazarlama Direktörü Rasime Yılmaz Ozman, “Tüketici, maden suyunu çok yemek içince içtiği ucuz bir içecek olarak görüyordu. İşe, maden suyunun gerçeği nedir bunu anlatarak başladık. Maden suyu hakkında araştırmalar yapılmasını istedik. Madensuyu.org Platformunu kurduk. En önemlisi, Afyon ve Erzincan kaynağımız var. Yıllarca Kızılay maden suyu olarak aynı şekilde satıldı. Rafa Erzincan ve Afyon’u yan yana koyduk ve tüketiciyle konuşmaya başladık. Tüketici etiketleri ve içeriği okumaya başladı. Markalar arasındaki farkları anlamaya başladı. 2020’nin başında yaptığımız bu hareket, kategoriyi de büyüttü. Afyon yüzde 23 civarında Erzincan ise yüzde 48 civarı büyümeye ulaştı. İnsanlar artık farklarını söylemeye başladı. 2 yıldır İstanbul Maratonu’nun sponsorları arasında yer alıyoruz. Orada sporcular stantlarımıza geldiğinde artık “ben Erzincan istiyorum, magnezyum almam lazım” diyor. İnsanlar mineral konuşmaya başladı. Sindirim için Afyon maden suyu istiyorum diyorlar” diye konuştu.

 

Sektörün geleceği adına en önemli örneğimiz Kızılay Plus ürünleri 

Maden suyunun geleceğinin aromalı maden suyu olduğunu belirten Rasime Yılmaz Ozman, “İnsanlar artık sağlıklı içeceklere yöneliyor. Bu üç başlığa önem veren, iletişimini yapabilen markalar geleceğe kendilerini taşıyacak. İlki natural goodness dediğimiz sürdürülebilirlik ve yeşil şirket olmayı markanın kalbine koymak, bunu doğal ürünlerle yapmak, ikincisi healthy life style, yani sağlıklı yaşam tarzı, diğeri de purpose yani amacı olan marka olmak, sosyal sorumluluk anlamında çalışmalar yapmak. Etiketlerin şeffaflığı, okunabilir olması, markanın hikayesinin olması, dijitalizasyon, eder fiyat dengesinin olması, bunlar olmazsa olmazlar. Ürünlerimizi geliştirdiğimiz başlıklarımız da bunlar. Bunlar için de en önemli örneğimiz; Kızılay Plus ürünleri. Kızılay Plus, karamürverli,  açai çilek, yeşilçaylı maden suyu ürünleri. Zenginleştirilmiş mineraller, çinko, ginseng doğal olarak eklendi. Doğal bitki ve meyve ekstraktlarıyla, kalorisiz ve şekersiz olarak üretildi. 1 yıldır raflarda büyük ilgi görüyor. Maden suyu kategorisinde görülmemiş ve kullanılmamış lezzetler. Online kanalda yüzde 70’e varan büyümelere ulaşıyorlar. Aromalı maden suyu segmentinin üçte birine yaklaşmış durumdalar” dedi.

 

Yeni dünyayı anlarken maden suyunun yeri çok büyük

Kantar Araştırma Strateji Direktörü Alper Özcan, maden suyunda tüketici araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Özcan, “İçecek sektörünü kapsayan bu araştırma sonuçlarına göre maden suyunda çok daha büyük bir potansiyel var. Sağlıklı olmasının yanı sıra keyifli yanları var.  Maden suyu, sade ve meyveli- aromalı formlarıyla çok geniş bir dünyaya yayılıyor. Sağlıklı içecekler, asitli-gazlı içecekler, serinletici, keyif verici içecekler alanındayız. Bugün sade maden suyu ana kategori olarak görülüyor. Meyveli-aromalı maden suyu da ana kategori için de büyük bir potansiyel taşıyor” dedi.

 

Rafineri Reklam Ajansı Strateji Direktörü Can Çalışkan,  maden suyu sektörünün potansiyelini büyütmesi gereken bir sektör olduğuna değindiği konuşmasında daha geniş bir perspektifle bakılması, tüketicinin ne beklediğinin anlaşılması ve buna bir yaşam tarzı olarak bakılması unsurlarına dikkat çekti. Çalışkan; yeni dünyayı anlamanın gerekliliği, değişmez denilenlerin değişmesi, örneğin vegan burgerlerin yaygınlaşması gibi konu başlıkları hakkında dünya markalarından örnekler verdi.

 

Ödüllü Yazar ve Şef Yunus Emre Akkor,  “Günümüzde yeme içme kültürü inanılmaz derecede çarpıtıldı. Son dönemde bilinçli şekilde uyanan, sağlığa öncelik veren tüketici olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *