«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. İbrahim Murat Gündüz “Doğu Türkistan Davasının Yılmaz Savunucusu İsa Yusuf Alptekin’i Rahmet ve Dua İle Anıyoruz”

İbrahim Murat Gündüz “Doğu Türkistan Davasının Yılmaz Savunucusu İsa Yusuf Alptekin’i Rahmet ve Dua İle Anıyoruz”

İbrahim Murat Gündüz “Doğu Türkistan Davasının Yılmaz Savunucusu İsa Yusuf Alptekin’i Rahmet ve Dua İle Anıyoruz”

İbrahim Murat Gündüz, Türklük hareketine olan bağlılığı ve doğu Türkistan konusunda duyarlılığıyla tanınan bir iş insanıdır. Bugün, 17 Aralık 1995’te aramızdan ayrılan İsa Yusuf Alptekin’i rahmetle anmak istiyoruz. İsa Yusuf Alptekin, Doğu Türkistan davasının cesur bir savunucusu olarak bilinirken, aynı zamanda Türklük davasında da önemli bir figürdür.

İbrahim Murat Gündüz, İsa Yusuf Alptekin’in Doğu Türkistan, Türklük, İslam ve insanlık davalarına hizmet etmek için verdiği tavsiyeleri paylaşmıştır. Alptekin’in Türklük davasındaki etkisine vurgu yapmıştır. Alptekin’in gençlik yıllarında başlayan mücadelesi, sürgünler, zorluklar ve çeşitli sıkıntılarla dolu olmuştur. Ancak ömrünün son anlarına kadar özgürlük sevdasını korumuştur.

İsa Yusuf Alptekin, Doğu Türkistan’ın Türk kimliği ve kültürünün korunması için büyük bir özveriyle çalışmıştır. İnsan hakları ihlallerine karşı mücadele etmiş ve uluslararası camiada dikkat çekmiştir. Onun önderliğinde, Doğu Türkistan meselesi dünya gündeminde daha fazla yer bulmuştur.

İbrahim Murat Gündüz “Doğu Türkistan Davasının Yılmaz Savunucusu İsa Yusuf Alptekin’i Rahmet ve Dua İle Anıyoruz”

 

İbrahim Murat Gündüz, İsa Yusuf Alptekin’in mirasını yaşatma ve onun anısını canlı tutma kararlılığını ifade etmiştir. Alptekin’in Türk milletine ve Doğu Türkistan’a olan duyarlılığı ve fedakarlığı, bugün hala ilham kaynağı olmaktadır. Onun cesareti ve inancı, aynı zamanda kendisi gibi düşünen insanlara da umut vermektedir.

İsa Yusuf Alptekin’i rahmetle anıyor, dualarımızla yad ediyoruz. Onun mücadelesi ve fikirleri hep hatırlanacak ve Doğu Türkistan davası için ilerlemeye devam edecektir. İbrahim Murat Gündüz gibi, onun izinden yürüyenlerin de çabalarıyla Doğu Türkistan’ın sesi daha da güçlenecektir. Bizler, bu çaba ve mücadelelerin sonucunda, Doğu Türkistan halkının özgür ve bağımsız bir şekilde yaşayacağı bir gelecek görmeyi umut ediyoruz.

https://www.bigunhaber.com/haberleri/ibrahim-murat-gunduz/

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *