«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Gizemli Krallık Kommagene’nin Sırlarının İzinde Bir Keşif Şöleni

Gizemli Krallık Kommagene’nin Sırlarının İzinde Bir Keşif Şöleni

gizemli-krallik-kommagenenin-sirlarinin-izinde-bir-kesif-soleni.jpg

Adıyaman’da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi” kapsamında, Kommagene Krallığı’na ev sahipliği yapmış olan bölgenin tanıtımı, alanlarının önde gelen sanatçıları, tarihçileri, yazarları ve gastronomi şefleriyle bir arada 20 – 23 Ekim 2022 tarihleri arasında Adıyaman’da düzenlenecek kapsamlı bir tur programıyla yapılacak. Proje, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında destekleniyor. T.C. Adıyaman Valiliği’nin yürütücüsü olduğu proje ile Adıyaman’da turizm sektörünün rekabet gücünü artırmak ve bu sayede bölgenin sosyoekonomik gelişimine katkıda bulunmak amaçlanıyor. 

 

Davetlilerine M.Ö. 163 yıllarında başlayan tarihi bir yolculuk vadeden tanıtım turu kapsamında, binlerce yıldır gizemini koruyan kültürel miras, zengin anlatımlarla adım adım keşfedilecek. Bu ayrıcalıklı tanıtım turu kapsamında davetliler; Adıyaman’ın benzersiz arkeolojik alanlarını beş duyuya hitap eden sanat performansları eşliğinde ziyaret edecek, geleneksel müzik ve yöresel lezzetlerle taçlanan Harfane gecesini deneyimleyecek, tarihi 13.yüzyıla uzanan Kâhta Kalesi’nin yüksek surları altında Güvenç Dağüstün ve Ilgıt Dağüstün’ün canlı performansıyla taçlanan bir akşam geçirecek, tarihi Tuz Hanı’nda Şef Hazer Amani’nin elinden davet sofrasında yerini alacak yöresel lezzetleri tadacak, UNESCO dünya kültür mirası listesinde yer alan Nemrut’ta Celil Nalkaçan tiradıyla büyüleyici bir gün batımına şahitlik edecek, bereketli topraklarda ve destansı Fırat’ın sularında bu eşsiz doğayı keşfedecekler. 

 

Program kapsamında; Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan anlatımıyla Kommagene Kültür Merkezi ziyareti, sanatçı Fırat Neziroğlu’nun yerel dokuları incelikle işleyeceği canlı performansı, yalnızca kadınlara ait bir tümülüs olan Karakuş’ta “Sultans of the Dance”ın koreografı Gökhan Ayatar ve ekibinin gösterisi, arkeolog Nezih Başgelen’in anlatımıyla Anadolu’nun en eski taş köprüsü Cendere ziyareti, Antiochos ve Herakles’in tokalaşma sahnesinin bulunduğu Arsemia’da Cansu Ergin’in çağdaş dans gösterisi ve Coşkun Aral ile Adıyaman’ın tarihi çarşılarına keyifli bir gezi düzenlenecek. Tüm detayları incelikle hazırlanmış bu özel program davetlilerine; Adıyaman’ın bereketli topraklarında Doç. Dr. Ebru Güzel ile “Yeni Öncüler ve Toprağa Dönüş Hareketi” üzerine keyifli bir sohbet, Fırat’ın masmavi sularının kıyısı Kızılin’de ressam Beste Dündar’ın “Fırat’ın Kuşları” sergisi ile Kuyulu’da sanatçı Cansu Sönmez’in kinetik heykel sergisini interaktif olarak ziyaret etme imkânı sunuyor. 

 

Bugüne kadar sayısız ziyaretçiye ev sahipliği yapan, merak, ilgi ve hayranlık uyandıran bu gizemli kadim topraklar, tarihi ve kültürel mirasıyla, doğasıyla, lezzetleriyle ve yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini bekliyor. Tarih boyunca uyumun, barışın ve dengenin hüküm sürdüğü Kommagene, bugün yine unutulmayacak bir şölene ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *