Gaziemirli çınarların “ikinci evi” Ata Evi 9 yaşında

gaziemirli-cinarlarin-ikinci-evi-ata-evi-9-yasinda.jpg

gaziemirli-cinarlarin-ikinci-evi-ata-evi-9-yasinda.jpg

Gaziemir Belediyesi’nin kentte yaşayan 60 yaş üstü vatandaşlara hizmet vermek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kurduğu Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, dokuzuncu yılını geride bıraktı. Merkez sayesinde yaşamla yeniden güçlü bağlar kuran, sosyalleşmenin ve yeni arkadaşlıklar kurmanın, hobiler geliştirmenin mutluluğunu yaşayan üyeler, Belediye Başkanı Ünal Işık ile birlikte Ata Evi’nin yıldönümünü kutladı. Ata Evi’ni, “ikinci evimiz” olarak tanımlayan üyeler, merkezin bahçesinde düzenlenen yıldönümü kutlamasında, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Başkan Işık ile üyeler, merkezin 9. kuruluş yılı için hazırlanan pastayı hep birlikte kesti.
Ata Evi üyelerinin taleplerini dinleyen Başkan Işık, “Yüzlerinizdeki mutluluğu görünce Ata Evimizdeki hizmetlerin, sizler için ne kadar önemli olduğunu görüyorum. Sizlerin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeniz için belediyemizin mevcut çalışmalarını geliştirerek sürdürecek, yeni projeler hayata geçireceğiz. Fikirlerinizi, ihtiyaçlarınızı her zaman dinleyerek çalışmalarımızı planlayacağız. Ata Evi’nde, nice sağlıklı ve mutlu yıllar yaşamanızı diliyorum” diye konuştu.

Çınarların sosyal yaşam merkezi
Gaziemir Belediyesi, Ata Evi’nde 60 yaş üzeri bireylere verdiği hizmetle, yaş almış vatandaşların yaşamla bağlarını koparmalarının önüne geçiyor, onların evlerinden çıkıp sosyalleşmelerine olanak tanıyor. Spor odası, kütüphane, dinlenme odası ve çeşitli etkinlik alanlarının bulunduğu Ata Evi’nde verilen hizmetlerle, yaş almış vatandaşların fiziki, sosyal ve psikolojik yönden güçlenmeleri sağlanıyor. Psikologun görev yaptığı merkezde, üyelere düzenli olarak demans ve depresyon testleri uygulanarak bilişsel ve psikolojik durumları takip ediliyor. Merkezde, vatandaşların bilişsel kapasitelerini korumak ve iyi vakit geçirmelerini sağlamak için sudoku, kelime oyunu, masa oyunları, spor gibi etkinlikler düzenleniyor. Üyeler için kent içindeki tarihi ve turistik alanlara geziler düzenleniyor. Ata Evi, hafta içi 08.30 – 17.30 saatlerinde hizmet veriyor. Ata Evi’ne, 0232 274 36 09 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version