«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Gastroantalya Kapılarını Açtı

Gastroantalya Kapılarını Açtı

gastroantalya-kapilarini-acti.jpg

Gastronomi dünyasının profesyonelleri ile genç aşçıları buluşturan GastroAntalya kapılarını açtı. Akdeniz Şefler Kulübü Derneği (ASKDER) tarafından organize edilen ve 24 ülkeden gastronomi sektörünün temsilcilerini genç aşçılarla buluşturan GastroAntalya başladı. Organizasyon kapsamında 29 ülkeden 500 genç aşçı, 4 gün boyunca Cam Piramit’te hünerlerini sergileyecek.

 
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ve Kilit Grubu’nun iki büyük markası ile sponsor olduğu “Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması 2022” (GastroAntalya) düzenlenen açılış töreni ile kapılarını açtı. 17-20 Kasım 2022 tarihleri arasında 3. kez gerçekleştirilen etkinlik 24 ülkeden gastronomi profesyonelleri ile 29 ülkeden 500 genç aşçıyı bir araya getiriyor.

GastroAntalya’nın açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülnur Karaaslan, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Vekili Murat Totoş, Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkanı Tamer Özkan’ın da katıldığı açılış töreninde Antalya ve Türkiye gastronomi sektörü için GastroAntalya’nın önemine vurgu yapıldı.

Profesyoneller genç aşçılarla buluştu
Açılış töreninde konuşan Akdeniz Şefler Kulübü (ASKDER) Başkanı Bilal Yüreğir, bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdikleri GastroAntalya ile profesyonellerle genç aşçıları buluşturdukları için mutlu olduklarını belirterek “Bize destek veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e, Kilit Group Ailesi’ne, Diana Travel, Diversey, Unilever, Jelyap ve diğer tüm destekçilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 29 ülkeden yarışmacı katılıyor
Akdeniz Şefler Kulübü (ASKDER) Yurt Dışı Başkanı Ömer Yalçın, 29 ülkeden yarışmacı ve 24 ülkeden jüri üyelerini GastroAntalya’da buluşturduklarını söyledi. Yalçın: “Bu organizasyonun gerçekleştirilmesine destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. İyi ve lezzet dolu günler diliyorum” şeklinde konuştu.

 Gastronominin, turizm için öneminin farkındayız
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır gastronominin son yıllarda büyük önem kazandığını söyledi. Çorabatır: “Böyle bir organizasyonun Antalya’da yapılması çok sevindirici. Gastronominin turizm için öneminin farkındayız. Gastronomi, seyahat eden turistlerin daha çok para harcadığı bir turizm kolu haline geldi. Gastronomi turizminin Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Dünyada rakipsiz bir mutfağa sahibiz. Bu zenginliği göstermek ve tanıtmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Dolayısı ile bu organizasyonun daha da gelişmesini ve bir dünya markası olmasını istiyoruz” dedi.

Türk mutfağı için çalışacağız
Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkanı Tamer Özkan, Türk mutfağını en iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını belirterek: “Federasyon olarak gastronomi ve turizm sektörlerine katkı sunmak için yola çıktık. Türk mutfağının ve gençlerimizin gelişimi için böylesi organizasyonlara önem veriyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“En önemli rollerden biri gastronominindir”
Kilit Grup adına konuşan Nirvana Hotels CEO’su Korhan Alşan 30 yıldır hizmet sektöründe yer aldığını hatırlatarak “Gastronomi, çok önemli ve ilgi çeken bir branş. Otellerimizin başarısında en önemli rollerden biri gastronominindir. Türkiye’nin bir ilinin yemek kültürü birçok ülkenin yemek kültüründen daha zengindir. Bu organizasyon Antalya ve Türkiye adına önemli bir etkinliktir. Biz de gastronami ve mutfağa destek veren ve önemseyen bir grubuz. Bu etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

“Antalya aynı zamanda tarımın da başkentidir”
Açılış töreninde son konuşmayı Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu organizasyona destek verdikleri için çok mutlu olduklarını belirten Tuncer, “700 bin yatağı, nitelikli otelleri, doğası, tarihi ve misafirperverliği ile turizmin başkenti olan Antalya aynı zamanda tarımın da başkentidir. Antalya’da üretilen tarım ürünlerini gastronomi sektörüne sunuyoruz. Birçok ürünün üretiminde birinci sıradayız. Ayrıca 15 coğrafi işaretli ürünümüz de bulunuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak gıda ve tarım zenginliğimizin gelişmesi için çaba harcamaya devam edeceğiz. Kentimizin gastronomi destinasyonu olması en önemli hedeflerimizden biridir. Bu organizasyonun daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyoruz” diye konuştu.

 Tema: Susam
Bu sene “Susam” teması ile kapılarını açan etkinlik, dört gün boyunca gerçekleştirilecek onlarca aktivite ile Antalya’nın gastronomi destinasyonu olma yolundaki hedeflerine önemli katkılar sunacak.

24 ülkenin temsilcileri Antalya’da 
Dünyanın 24 ülkesinden ve Türkiye’nin dört bir yanından gastronomi temsilcileri, gastronomi sektöründe ürün & hizmet üreten firmalar, önde gelen şirketler ve yöneticileri, turizm sektörünün F&B departman yöneticileri, satın alma departman yöneticileri, profesyonel şefler, otel genel müdürleri, gastronomi ve mutfak sanatları akademisyenleri, dünyaca ünlü şef ve gurmeler, üniversite ve lise düzeyinde öğrenci şefler, dernekler, eğitim kurumları, gastronomi ekosistemini oluşturan sektörlerin çalışanlarının katılacağı organizasyonda workshoplar, sunumlar, paneller, şehir standları, hizmet sunumları, ürün tadımları, B2B görüşmeler gerçekleştirilecek.

Hünerlerini sergileyecekler
 Organizasyonun ana konsepti olan yarışmaya 400’ün üstünde şef ve şef adayı katılacak. Bireysel Pratik Gençler, Bireysel Pratik Ustalar, Grand Prix Milli Takım ve Bireysel Display Ustalar yarışmalarına sahne olacak GastroAntalya, şeflerin ve şef adaylarının hünerlerini sergilemelerine imkan verecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *