«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. FİLE, Enerji İhtiyacını Ankara Deposuna Kurduğu 8 Bine Yakın Güneş Paneli ile Karşılayacak

FİLE, Enerji İhtiyacını Ankara Deposuna Kurduğu 8 Bine Yakın Güneş Paneli ile Karşılayacak

file-enerji-ihtiyacini-ankara-deposuna-kurdugu-8-bine-yakin-gunes-paneli-ile-karsilayacak.jpg

Yüksek standartlarda ürettiği gıda, kişisel bakım ve ev temizliği ürünlerini tüketicisiyle buluşturan FİLE, daha temiz ve sürdürülebilir bir dünya için Ankara’daki deposunun çatısına 7756 adet güneş paneli kurdu. Marka, hem Ankara deposunun hem de Ankara’daki mağazalarının elektrik tüketimlerinin tamamını bu santralde üretilen temiz enerji ile karşılamayı hedefliyor.

 

Süpermarket ihtiyaçlarını yüksek standartlarda, konforlu ve sade bir ortamda, sürekli uygun fiyat politikasıyla tüketicilerle buluşturan FİLE; üretim, tedarik ve satış süreçlerini daha sürdürülebilir hale getirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. FİLE, temiz enerji alanında önemli bir adım atarak Ankara’daki deposunda Güneş Enerji Sistemleri (GES) Projesine imza attı. 

 

Üretilen Temiz Enerji ile Ortalama 1.700 Hanenin Bir Yıllık Enerji Tüketimine Denk Gelen Enerji Üretilecek 

Karbon salınımını azaltıp temiz enerjiyi desteklemeyi hedefleyen FİLE, gerçekleştirdiği GES Projesi ile Ankara’da bulunan ve 16.858 m2’lik bir alan üzerine kurulan deposunun çatısına 7.756 adet güneş enerji paneli kurdu. Hiçbir araziye zarar vermeden kurulan güneş panelleri sayesinde karbon salınımı 2.950 ton azaltılacak. Bu oran, 37.000 ağacın kazanımına denk geliyor. Üretilen temiz enerji ile ortalama 1.700 hanenin bir yıllık enerji tüketimine denk gelen 4.758.000 kWh miktarda elektrik enerjisi elde edilecek. 

 

Ankara’daki Depo ve Mağazalarının Elektrik İhtiyacı Temiz Enerjiyle Karşılanacak 

Ankara’daki deponun ve il sınırları içerisinde yer alan FİLE mağazalarının elektrik tüketimlerinin tamamının Ocak 2023’ten itibaren kurulan panellerin ürettiği temiz enerji ile karşılanması hedefleniyor. Depo üzerinde kurulan paneller ile 3.528 KWp güç ile FİLE, hem temiz enerji üreterek dünyaya fayda sağlayacak hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak.

 

Gelecek nesiller için temiz enerjinin desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan FİLE İcra Kurulu Başkanı Haluk Dortluoğlu “FİLE olarak mağazalarımızda ve tüm süreçlerimizde daha çevreci bir yaklaşım benimsemek adına sürekli adımlar atıyoruz. Çevreci yaklaşımlarımızı; mağazalarımızdaki karton poşet uygulamamız, Konuşan Plastik Poşetler gibi projelerimizle müşterilerimizle de paylaşmaya çalışıyoruz. İklim krizinin tüm dünyanın gündeminde olduğu ve karbon salınımını azaltmak için ülkelerin ve kurumların sorumluluk üstlenmesi gerektiği bir dönemde, FİLE olarak gerçekleştirdiğimiz GES Projesi ile karbon salınımını yılda 2.950 ton azaltmış olduk. Hem doğada yarattığımız fayda hem de ülkemizin karbon salınımına yaptığımız olumlu katkıdan dolayı çok mutluyuz. FİLE olarak sürdürülebilir ve çevreci projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *