«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. EÜ Konservatuvarı Ekin Dans Topluluğundan “Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı" gösterisi

EÜ Konservatuvarı Ekin Dans Topluluğundan “Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı" gösterisi

eu-konservatuvari-ekin-dans-toplulugundan-cumhuriyet-kulturunun-100-yili-gosterisi.jpg

EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin’in yürüttüğü proje kapsamında yapılan gösteriye İzmir Nazire Merzeci İlkokulu, İzmir Şehit Sabit Emir İlkokulu ve İzmir Şehit Hüseyin Çankaya Ortaokulu öğrencileri konuk oldu. 

“Geleceğe umut ile bakıyoruz”

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin, “Her sene Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Ekin Dans Topluluğu olarak çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da, cumhuriyetin bize kattığı kültürel kazanımları konu alan 72 dakikalık bir proje hazırladık. Projemizde, Türkiye’de cumhuriyetin kuruluşundan bu döneme kadar olan kültürel değişim ve gelişmeleri anlatıyoruz. İktisat Kongresinde yapılan değişiklikler, Nazilli Basma Fabrikası’nın açılmasıyla beraber sosyal fabrika faaliyetlerinin ortaya çıkması, hem endüstriyel devrimleri hem de kültür devrimlerini ve köy enstitülerinde yetiştirilen öğretmenlerimizi danslı anlatımla sunuyoruz. Gösterinin sonunda yer alan ‘Umut’ ve ‘Doğuş’ bölümleriyle geleceğe nasıl baktığımıza dair mesaj veriyoruz” dedi.

Ülkemizde cumhuriyet devrimleriyle beraber elde edilen kazanımlar ve kültürel gelişmelerin Türkiye’nin birçok yöresinden halk oyunlarıyla aktarıldığı dans gösterisi öğrenciler tarafından merak ve ilgiyle izledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *