«
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. Egeli akademisyen Doç. Dr. Tüney Kızılkaya COP27’ye katıldı

Egeli akademisyen Doç. Dr. Tüney Kızılkaya COP27’ye katıldı

egeli-akademisyen-doc-dr-tuney-kizilkaya-cop27ye-katildi.jpg

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı (COP27) bu yıl Mısır’ın Şarm-El Şeyh şehrinde gerçekleştirildi. İklim kriziyle mücadele için alınması gereken önlemlerin görüşüldüğü COP27’nin Türkiye Pavilyonu’nda Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnci Tüney Kızılkaya yer aldı. Doç. Dr. Tüney Kızılkaya, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgelerinde İklim Değişikliğiyle Mücadele Çalışmaları” konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

 

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, iklim krizi ile mücadele böylesi önemli bir organizasyonda Ege Üniversitesini temsil ettiği için Doç. Dr. İnci Tüney Kızılkaya’yı tebrik etti. Rektör Budak, “COP27 toplantısında gerçekleştirdiği sunumunda Doç. Dr. İnci Tüney Kızılkaya, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden İklim Eylemi ve Sudaki Yaşam amaçlarına üniversitemiz adına katkı sağlamış oldu. Değerli katkıları için hocamızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen COP27 Türkiye Pavilyon’unda, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yan etkinlikler kapsamında yapılan oturumda konuşan Doç. Dr. Tüney Kızılkaya, iklim değişimiyle mücadelede önemli karbon yutak alanları olan deniz çayırlarının öneminden ve denizel biyoçeşitliliğin karşı karşıya olduğu tehlikelerden bahsetti. Ayrıca Doç. Dr. Tüney Kızılkaya,  sunumunda bakanlık ve Akdeniz Koruma Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmaları değinerek deniz koruma alanlarının iklim değişimiyle mücadeledeki önemini vurguladı. Doç. Dr. Tüney Kızılkaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yürütücülüğünde sürdürülen “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesinde İklim Değişikliğinin Denizel ve Karasal Ekosistemler Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması ve Uyum Kapasitesinin Artırılması Projesi”nin Bilim Koordinatörlüğü görevini üstleniyor.

 

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi tarafından düzenlenen taraflar toplantıları (COP) 1994 yılından bu yana her yıl yapılıyor. Zirvenin amacı iklim değişikliği ve ülkelerin buna karşı yürüteceği politikalar, adaptasyon süreçleri ve iklim değişimiyle mücadele başlıklarını kapsıyor. Ülkelerin devlet başkanları, bakanlar ve diğer üst düzey yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve üniversitelerin de katılım sağladığı konferansa bu yıl 35 binin üzerinde kişi katıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *