«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Dünya Doktorları ‘Duvar’ Filmi ile Sivil Sesler Festivali’ne katıldı

Dünya Doktorları ‘Duvar’ Filmi ile Sivil Sesler Festivali’ne katıldı

dunya-doktorlari-duvar-filmi-ile-sivil-sesler-festivaline-katildi.jpg

Dünya Doktorları, insan hakları uğruna mücadele ederken yaşamlarını yitiren tüm insani yardım çalışanları anısına çektiği ‘Duvar’ filmi ilk kez gösterildiği Sivil Sesler Festivali’nde büyük alkış aldı. 

 

Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları “Sivil Sesler Festivali” ile 30 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde Başkent Ankara’da bir araya geldi. Avrupa Birliği destekleri ile gerçekleştirilen festivale katılan Dünya Doktorları, çektiği kısa metraj Duvar filmi ile festivalde büyük ilgi gördü.

 

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi'nin ev sahipliğinde TED Üniversitesi'nde düzenlenen, Sivil Sesler Festivali açılışına Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut de katıldı.

 

Dünya Doktorları ‘nın, 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım günü vesilesiyle çektiği filmi “Duvar” ilk kez bu festivalde görücüye çıktı. Katılımcılardan tam not alan film, insan hakları mücadelesini savunurken hayatlarını kaybeden insani yardım çalışanlarının anısına, mültecilerin içinde bulundukları zor koşullara dikkat çekmek ve bu konu üzerinde dayanışma ve savunuculuğa dayalı farkındalık yaratmak amacıyla çekildi. 

 

İlk kez 2009 yılında İstanbul Küçükçiftlik Park’ta düzenlenen festival çocuk haklarından engelli haklarına, gençlik haklarından mülteci haklarına, kadın haklarından çevre haklarına kadar pek çok farklı alanda yaşanan sorunlara dikkat çekiyor.  

 

Festival’de Türkiye'nin farklı kentlerinde ve farklı tematik alanlarda çalışma yürüten sivil toplum örgütleri stantlar aracılığıyla çalışmalarını tanıtma imkânı bulabilirken, yine çeşitli atölye, panel, forum ve söyleşi etkinlikleriyle sivil toplum örgütleri bir araya gelerek birbirini tanıma, iş birliği olanaklarını konuşma ve alanlara dair tartışma olanağı yakalıyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *