«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. Diyaliz Merkezleri Arasından Sıyrılan Boğaziçi Diyaliz Merkezi

Diyaliz Merkezleri Arasından Sıyrılan Boğaziçi Diyaliz Merkezi

Diyaliz Merkezleri Arasından Sıyrılan Boğaziçi Diyaliz Merkezi

Türkiye’nin pek çok bölgesinde çeşitli diyaliz merkezlerinin bulunmasıyla birlikte en çok merkez İstanbul’da bulunmaktadır. Özellikle küçük şehirlerden sadece diyaliz tedavisi için büyük şehirlere gelen çok fazla insan bulunmaktadır. Bu kişiler uzun yol çektikleri için iyi bir diyaliz merkezi araştırıp tedaviyi en iyi şekilde almak isterler. Bununla birlikte İstanbul içerisinde yaşayan kişiler de ulaşımı rahat, İstanbul’un merkez bölgelerinde bulunan yerlerde diyaliz merkezi seçmek isteler. Çünkü diyaliz tedavisi devamlılık isteyen bir tedavidir. 1 sefer yapılıp daha sonradan bırakılan bir tedavi değildir. Bu nedenle donanımlı ve hastaya gerçekten iyi gelebilecek bir tedavi merkezi olan Boğaziçi Diyaliz Merkezi böbrek hastalarının tam olarak tercih edebileceği diyaliz merkezleri arasında yer alır.

Kronik Böbrek Yetmezliği Nedir?

Kronik böbrek yetmezliği olarak bilinin hastalık aslında böbreğin işlevini kaybetmesi demektir. Akut böbrek yetmezliği ise böbreğin her zaman değil sadece belli nedenler sonucunda böbreğin işlevlerinin yavaşlamasıdır. Akut böbrek yetmezliği tedavi edilebilir ve ilaç gibi kolay tedavi yöntemleri sayesinde tamamen iyileştirilebilir bir hastalıktır. Fakat kronik böbrek yetmezliği ilaç ya da daha basit tedavi yöntemleri ile tamamen iyileştirilemez. Kronik böbrek yetmezliğinde ya böbrek nakli gerekir ya da böbreğin tüm işlevlerini görebilecek bir cihaz gerekir. Böbrek nakli kolay bir tedavi yöntemi olmadığı için hastalar ve doktorların tercihi diyaliz tedavisine başvurulur. Diyaliz düzenli olarak uygulanarak kişinin kanında artan toksin maddelerin temizlenmesine yardımcı olur. Daha sonra temizlenen kan yeniden hastanın vücuduna aktarılır. Bu sayede böbrek görevi yerine getirilmiş olur ve hasta günlük rutinine herhangi bir şikâyeti olmadan geri döner. Bu tedavi sayesinde hastaların böbrek yetmezliği evresi de durdurulmuş olur. Çünkü hastalık ilerledikçe böbreğin tamamen iflası gerçekleşebilir. Bu da doktorlar tarafından istenmeyen bir durumdur. Bu durumda böbrek nakli kesinlikle yapılması gereken bir tedavi yöntemine dönüşür.

Kronik Böbrek Yetmezliğinde Beslenmenin Önemi

Böbrek yetmezliği oluşmasında beslenmene rolü oldukça fazladır. Kötü beslenme şartı, zararlı içecekleri tüketmek, az su tüketmek gibi yaşam tarzları kişilerin böbrek yetmezliğine riskini artırır. Bunların arasında böbrek yetmezliğini en çok tetikleyen alkoldür. Çünkü alkol her sıvı besinde olduğu gibi böbreklerde süzülür. Böbreklerde süzülen alkolün içerisindeki kimyasal maddeler böbrek fonksiyonlarına zarar verir. Bu nedenle sürekli alkol tüketimi böbrek yetmezliğine yol açabilir. Aynı zamanda gün içerisinde az su tüketmek de böbrek yetmezliğinin en temel etkenlerinden biri olarak hastaların karşısına çıkar. Kronik böbrek yetmezliği yaşayan kişilerin bol antioksidan içerikli besinleri tüketmesi önerilir. Bununla birlikte sigara ve alkol gibi besinlerde de uzak durması oldukça önemlidir. Meyve ve sebzeler içerisinde yer alan minerallerin de tüketilmesi gerekir.

Diyaliz Merkezinin İyi Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Diyalizde önemli olan tedavi yöntemi ve alettir. Son teknoloji olarak tamamen böbrek işlevini gören aletlerden alının diyaliz tedavisi, hastanın tüm şikayetlerini dindirecektir. Bununla birlikte hastalığın ilerlememesi için de düzgün bir yaşam tarzına geçiş yapmak önemlidir. Bu noktada hastayı en çok destekleyecek kişi de doktor olur. Hasta doktorun tüm önerilerini dikkate alarak iyi bir yaşam sürdürebilir. Bu nedenle iyi bir doktorun olduğu diyaliz merkezleriyle çalışmak önemlidir. Aynı zamanda diyaliz sürecinde hijyene çok önem veren diyaliz merkezinin iyi olduğu da kolay bir şekilde anlaşılabilir. Maltepe diyaliz merkezi hem hijyen konusunda hem de deneyimli ve uzman doktorlar konusunda en fazla tercih edilen diyaliz merkezleri arasında yer alır.

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *