«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. Dans Ederek Genç Kalıyorlar Yeni Gençlik Formülü: Zumba

Dans Ederek Genç Kalıyorlar Yeni Gençlik Formülü: Zumba

dans-ederek-genc-kaliyorlar-yeni-genclik-formulu-zumba.jpg

Günümüzün en popüler grup egzersizlerinden olan Zumba, bir akım halinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla yayılıyor. Kilo vermeden sıkılaşmaya kadar birçok faydası bulunan zumba, kadın ve erkeklerin yeni gençlik formülü haline geldi. Dans ederek gençleşmek isteyenler artık soluğu zumba stüdyolarında alıyor. İşte faydaları saymakla bitmeyen zumba dansına dair bilinmeyenler…

 

Faydaları saymakla bitmeyen Zumba, vücudu sıkılaştırmaktan kilo vermeye, duruş düzeltmekten, gençleşmeye kadar yararlarıyla özgüvenli, kendine bakan kadınların yeni sağlık formülü haline geldi. Bir akım halinde günden güne yayılan zumba bu nedenle sadece bir dans değil aynı zamanda sağlıklı yaşam için de son dönemde en çok tercih edilen egzersizler arasında. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de günden güne hızla yayılan zumbanın dünyaca ünlü temsilcisi Beto Perez’in master class organizasyonunu İstanbul’da binlerce zumba severin katılımıyla gerçekleştirmesiyle zumbanın sağlığa olan faydaları da konuşulmaya başlandı. Renkli görüntülere sahne olan organizasyonun destekçilerinden biri olan Vanity Estetik’in Genel Müdür Yardımcısı Burçak Güldoğan zumba etkinliği hakkında şunları söyledi: “Unutulmaz bir etkinlik deneyimi yaşadık, Vanity Estetik olarak özgüvenli kadınların yanında onların destekçisi olmaya her zaman devam edeceğiz. Son dönemde zumba yapan kadınların özgüveninden ilham alarak böyle büyük bir organizasyonun destekçisi olarak yer almanın güzel bir örnek oluşturacağını düşündük.”  

 

Bu sponsorluğun bir başlangıç olduğunu ve devamının da geleceğini belirten Burçak Güldoğan, “Vanity ve Touch markalarımızla bu organizasyonda katılımcılarla sağlık, güzellik ve estetik adına paylaşımlarda bulunduk” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gördük ki “Better You” felsefemiz Zumba’da da kendini gösteriyor. Biz de Vanity Estetik olarak güçlü ve özgüvenli kadınların en iyi hallerine ulaşmalarında en büyük destekçileriyiz. Kadınların güçlenmesini ve mutluluğunu destekliyoruz ve her zaman kadının toplum yaşamında güçlenmesine faydalı olacak, onların güzelliklerini özgüvenlerinden alacakları şekilde “Better You” mottomuz ışığında projeler geliştirmeye de devam edeceğiz.”

 

ZUMBA VÜCUDA NE GİBİ ETKİLER SAĞLIYOR? 

 

İŞTE BİR DANSIN VÜCUDA SAĞLADIĞI MUCİZEVİ ETKİLER:

 

Özgüveni artırıyor

Zumba boyunca yaptığınız dans hareketleri duruşunuzu düzeltir, koordinasyonunuzu geliştirir, kendi kendinize oluşturduğunuz kısıtlamaları ortadan kaldırır ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Bütün bu değişimler hemen moralinize ve görünüşünüze yansır. Kendini iyi hisseden biri aynı zamanda kendine olan güvenini de geliştirir.

 

Ruh halini iyileştiriyor

Pek çok araştırma, egzersiz yapmanın, endorfin salgılama oranını artırarak ruh halini iyileştirdiğini kanıtladı. Zumbanın depresyon ve kaygı bozukluğu gibi birçok ruhsal problemi yenmede iyi geldiği ifade ediliyor. 

 

Stresi azaltıyor

Eğer amacınız stres atmaksa Zumba tam size göre! Zumbanın canlı dans hareketleri ile dans ettikçe endişelerinizden ve stresinizden kurtulmanız mümkün.

 

Koordinasyonu geliştiriyor

Kişinin, yaşlandıkça, iyi bir koordinasyona sahip olmasının önemi artar. Şimdi koordinasyonunuz sizin ilk derdiniz olmasa da bu derslerin faydalarını daha geç yaşlarda bile görmeye devam edeceksiniz.

 

Kan dolaşımınızı hızlandırıp kalbinize fayda sağlıyor

Zumbanın faydaları say say bitmiyor! Hareket etmek bedeninizin sıkılaşmasını sağlayacağı gibi, kalbiniz ve kan dolaşımınız için oldukça faydalı. Zumba bir dans ve spor türü olarak kalbinize iyi geliyor, sizi hareketsiz bir yaşamdan uzaklaştırarak bedeninizin ihtiyacı olan egzersizi yapmanızı sağlıyor. Kalp sağlığı ve solunum sıkıntısı olan bireylerin düzenli olarak dans ettiği taktirde yürüyüş ve bisiklete binmek gibi aktivitelerden daha çok verim aldığı söyleniyor.

 

Kilo vermeyi sağlıyor

Zumbanın en önemli faydalarından biri de kilo vermeyi desteklemesidir. Bir Zumba dersi toplam 600 ila 1000 kalori arasında kalori yakmanızı sağlar.

 

Vücudu sıkılaştırıyor

Zumbanın bir diğer mükemmel faydası vücudu sıkılaştırmasıdır. Çünkü siz farkında bile olmadan bütün vücudunuz çalışır ve bir aylık dersler sonucunca çok daha sıkı ve şekilli bir vücuda sahip olursunuz.

 

Her yaşa uygun bir egzersiz

Zumba, her yaştan insanın katılabileceği bir egzersiz sınıfıdır. Hatta sadece çocuklar ya da yaşlılar için özel Zumba dersleri bile bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *