«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Cumhuriyet Söyleşileri Dr. Serdar Şahinkaya ile devam ediyor

Cumhuriyet Söyleşileri Dr. Serdar Şahinkaya ile devam ediyor

cumhuriyet-soylesileri-dr-serdar-sahinkaya-ile-devam-ediyor.jpg

Cumhuriyet Söyleşileri Dr. Serdar Şahinkaya ile devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlediği “Cumhuriyet Söyleşileri”nin ikinci konuğu 27 Kasım Pazartesi günü Dr. Serdar Şahinkaya olacak. “100. Yılında Kurtuluş ve Kuruluşun Ekonomi Politiği ve Günümüz” konulu söyleşi APİKAM’da saat 18.30’da başlayacak.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi, Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen, “Cumhuriyet Söyleşileri”nin ikincisi 27 Kasım Pazartesi yapılacak. “100. Yılında Kurtuluş ve Kuruluşun Ekonomi Politiği ve Günümüz” konulu söyleşinin konuğu ise Dr. Serdar Şahinkaya olacak. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) yapılacak söyleşi, saat 18.30’da başlayacak. Cumhuriyet Söyleşileri’nin ilki Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu’nun katılımıyla 26 Ekim’de “Cumhuriyet’in 100. Yılında Hukuk Politikaları” başlığıyla düzenlenmişti. 

Söyleşiler iki farklı mekanda yapılıyor
Ekim ayında başlayan ve beş aylık bir zamana yayılacak “Cumhuriyet Söyleşileri”nde, geride bıraktığımız yüz yıllık zaman zarfında, ülkemizin yaşadığı değişim ve gelişim süreci mercek altına alınıyor. Cumhuriyet kazanımlarıyla, hemen hemen her alanda yaşanan bu değişim ve gelişim sürecini merkeze alan söyleşiler; Demokrasi, Siyaset, Hukuk, İktisat, İnsan Hakları, Düşünce Hayatı ve Kültür-Sanat alanlarına odaklanıyor. Söyleşilerde, sadece geçmişin deneyimiyle sınırlı kalınmaması, ülkemizin geleceğine dair bir projeksiyon ortaya koyulması da hedefleniyor. Söyleşiler, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ve APİKAM Yerleşkesi olmak üzere iki farklı mekânda gerçekleştiriliyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *