«
  1. Anasayfa
  2. Magazin
  3. Bybit ve Toluna'dan kripto yatırımcı davranışı ve okuryazarlık bulguları üzerine rapor

Bybit ve Toluna'dan kripto yatırımcı davranışı ve okuryazarlık bulguları üzerine rapor

bybit-ve-tolunadan-kripto-yatirimci-davranisi-ve-okuryazarlik-bulgulari-uzerine-rapor.jpg

Dünyanın en çok ziyaret edilen üç borsasından biri olan Bybit ve Toluna, kripto yatırımcı davranışı ve okuryazarlık bulgularının yer aldığı bir rapor yayımladı.  19 ülkedeki tüketici görüşlerinden yola çıkarak hazırlanan rapor kripto ekosisteminin düzenlemeleri net istediğini ortaya koyuyor.

Sektör gelişiminin eğitimden ve bilinçli yatırımcıdan geçtiğine inanan Bybit, kripto okuryazarlığının özellikle kriptoya yeni yatırım yapacaklar için kaçınılmaz olduğunu vurguluyor. Bu konuda birçok araştırma ve doküman ile katkı sağlayan Bybit, Toluna ile birlikte çalışmaları yürütülen raporla önümüzdeki dönemde kripto okuryazarlığı konusunda çalışmalarına yön verecek.  Bybit adına raporla ilgili açıklamalarda bulunan Bybit Kripto İçgörü Yöneticisi Charmyn Ho, “Yeni kripto yatırım okuryazarlığı raporumuz, kripto yatırımcılarının tutum ve davranışlarını ortaya koyarak, sektöre ve uzun vadede sektöre tutkulu olduklarını gösteriyor” dedi. Kripto yatırımcı topluluğunun eğitim ihtiyaçlarını ve endüstrinin onlara daha iyi hizmet verebilmek için nasıl geliştirilebileceğini anlamada önemli bir adım.”

Bybit ve Toluna’dan kripto yatırımcı davranışı ve okuryazarlık raporundan dikkat çeken başlıklar

  • Amerikalı yatırımcıların çoğu kripto satın almadan önce iki saatten az araştırma yapıyor.
  • Kripto yatırımcılarının %50’si daha net düzenlemeler istiyor.
  • Boomers kuşağı, yatırımları araştırmak için genç nesillere göre %50 daha fazla zaman harcıyor.

Dünyanın en çok ziyaret edilen üçüncü kripto borsası ve en iyi araştırma şirketi Toluna olan Bybit tarafından hazırlanan yeni bir rapor, kripto yatırımcı ortamını derinlemesine araştırıyor ve bazı şaşırtıcı bulguları ortaya koyuyor.

Rapor, 19 pazardaki tüketici görüşlerinden elde edilen kripto yatırım okuryazarlığına ilişkin verileri içeriyor ve şunları gösteriyor:

  • Baby Boomers, kripto yatırımı söz konusu olduğunda daha dikkatli; %50’inden daha fazlası, bir karar vermeden önce birkaç güne kadar kendi araştırmalarını yürütüyor ve daha sofistike taktikler kullanıyor.
  • Yatırımcılar, merkezi kripto borsalarını (CEX) daha derinlemesine incelemeye hazır, CEX iş uygulamalarına itibar faktörlerinden %30 daha fazla değer veriyor
  • Kuzey Amerikalı yatırımcıların %64’ünün iki saatten az zaman harcadığı veya yatırımları hiç araştırmadığı göz önüne alındığında, rapor daha fazla yatırım okuryazarlığına ihtiyaç olduğunu gösteriyor.
  • Raporun bir parçası olarak, Bybit analistleri, dijital varlıkları satın almakla ilgilenen tüm kripto yatırımcıları için 7 adımlık pratik bir kontrol listesi hazırladı.

Raporun tamamına linkten ulaşabilirsiniz: https://www.bybit.com/common-static/fhs/BybitxTolunaJointResearchReport-5e44e7cf355184e247d67e63009d20c5.pdf

Bybit Hakkında

Dünya çapında bir kripto para platformu olan Bybit; Mart 2018’de kripto yatırımcılarının, ultra hızlı eşleştirme motoru, mükemmel müşteri hizmeti ve çok dilli topluluk desteğinden faydalanabileceği profesyonel bir platform olarak kuruldu. Şirket, dünya çapındaki perakende ve kurumsal müşterilerine yenilikçi, çevrim içi Spot ve Vadeli İşlem hizmetleri, madencilik, staking ürünleri ve NFT pazarının yanı sıra API desteği sağlıyor. Ayrıca gelişmekte olan dijital varlık sınıfları için en güvenilir kripto para borsası olma taahhüdünü sürdürüyor. Bybit; Formula One yarış takımının, Oracle Red Bull Racing’in, NAVI, Astralis, Alliance ve Virtus.pro e-spor takımlarının, Oracle Red Bull Racing Esports’un, Borussia Dortmund ve Avispa Fukuoka futbol takımlarının partneri olmaktan gurur duyuyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *