«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Burhaniye Kuva-yı Milliye Anıtına Çirkin Saldırı

Burhaniye Kuva-yı Milliye Anıtına Çirkin Saldırı

burhaniye-kuva-yi-milliye-anitina-cirkin-saldiri.jpg

Burhaniye’de Milli Mücadele ruhunu yansıtan Kuva-yı Milliye Anıtı, kimliği belirsiz kişilerce parçalanarak tahrip edildi. Burhaniye’nin tarihini ve kentsel kimliğini yansıtan heykeller ve mermer kaideler parçalanmış vaziyette bulundu.

 

Burhaniye Belediyesi’nin gerekli incelemeyi yaparak suç duyurusunda bulunduğu ve adli süreci başlattığı olayda 3 bölümden oluşan anıtın heykellerinin bir kısmının parçalanarak alındığı, anıtta bulu nan Atatürk kaidesinin altındaki tabelaların ve aydınlatma armatürlerinin sökülerek çalındığı görüldü.

3 etapta Kuva-yı Milliye ruhunu yansıtan ve 2008 yılında Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından yapılan anıtta ilk etapta, Karaağaç cephesinden Uludağlı Recep Onbaşı at üzerinde vurulmuş tasvir edilirken, 2. Etapta Burhaniye Kuva-yı Milliyeci Efeleri Borazan Çavuş, Hasan Efe ve Kadir Efe’nin heykelleri yer alıyor. Anıtın son etabında ise M. Kemal Atatürk, 172. Alay Komutanı Ali Çetinkaya, Kuvayı Milliye Merkez Heyeti üyesi Pelitköylü Mehmet Cavit Emir bulunmakta.

 
Burhaniye Belediyesi tarafından anıtta yapılan inceleme sonrası anıttaki tahribat raporlanarak adli mercilere sunuldu.Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada, olayı kınayarak “Bu topraklar için canı pahasına savaşan Kuva-yı Milliye kahramanlarımızı temsil eden, ilçemizin sembolü bu anı ta yapılan menfur saldırıyı kınıyor ve sorumlularının cezalandırılmalarını umuyorum. Biz Belediye olarak suç duyurumuzu gerekli mercilere yaptık ve anıtın tekrar yenileme çalışmalarına başlıyoruz.”dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *