«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Bostanlıspor Macaristan yolcusu

Bostanlıspor Macaristan yolcusu

bostanlispor-macaristan-yolcusu.jpg

Bostanlıspor Macaristan Budapeşte’den gelen bir teklif üzerine Temmuz ayının sonunda Halk Oyunları Ekipleri ve Masa Tenisi takımlarıyla bu ülkeye gidecek.

Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivali “Summer BudaFest”ten davet alan ve bu daveti de kabul eden Bostanlıspor, büyükler ve küçükler Halk Oyunları Ekipleri ile Budapeşte’deki festivalde yarışacak. 28-31 Temmuz 2023 tarihleri arasında Budapeşte şehrinde yerel halkla işbirliği içinde gerçekleştirilecek olan uluslararası festivale iki ayrı ekiple hazırlandıklarını belirten Bostanlıspor Halk Oyunları Antrenörü Cengiz Gündoğan, “kısa bir süre önce başlamamıza karşın uzun yol aldık. Önce küçüklerimizi ekip haline getirdik. Sonra da büyüklerden oluşan başarılı olacağına inandığımız takımımızı kurduk Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da festivallerde ülkemizi başarıyla temsil edeceğiz. Bostanlıspor’un adını halk oyunlarında da duyuracağız. İlk etapta Karşıyaka’da gösteriler yaptıktan sonra Macaristan’da festivale katılacağız” dedi.

Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy,  daha önce KKTC’de uluslararası oryantiring şampiyonasına katıldıklarını, kardeş kuruluş Karşıyaka Sanat Derneği Türk Müziği Korosu ile Bulgaristan’da “Uluslararası Korolar Festivali”nde yer aldıklarını ifade ederek “Bu kez Budapeşte’den gelen Halk Oyunları festival davetini kabul ettik. 28-31 Temmuz tarihlerinde festivalde ülkemizi başarıyla temsil etmek istiyoruz. Hazırlıklarımız sürüyor. Organizasyonun genel müdürü Aleksandar Mojsoski ülkemizden bizi davet ettiği için kendisine teşekkür ederim. Festival tarihinde Masa Tenisi erkek ve kadın takımlarımız da Budapeşte takımlarıyla ikili karşılaşmalar yapacak. Daha sonra Bulgaristan ve Kuzey Makedonya’dan gelen teklifleri değerlendireceğiz” açıklamasını yaptı. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *