«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Borusan Contemporary Çocuk Atölyeleri'nde Bu Hafta!

Borusan Contemporary Çocuk Atölyeleri'nde Bu Hafta!

borusan-contemporary-cocuk-atolyelerinde-bu-hafta.jpg

Borusan Contemporary, Baltalimanı’ndaki Perili Köşk binasında gerçekleştirdiği birbirinden yaratıcı çocuk atölyelerine devam ediyor! Farklı yaş gruplarından çocuklar 1 ve 2 Nisan tarihlerinde Borusan Contemporary’deki “Hibrit Mekanlar” sergisi kapsamında “Başka Bir Dünya Yaratıyoruz” ve “Günümüz Sanatına Çocuksu Bir Bakış” başlıklı atölyelerle eğlenirken öğrenecekler.

Borusan Contemporary’nin farklı yaş gruplarındaki çocuklara yönelik atölyeleri, onlara hem eğlenebilecekleri hem de öğrenebilecekleri bir ortam sunuyor. 1 Nisan Cumartesi ve 2 Nisan Pazar günü gerçekleşecek atölyeler, güncel koleksiyon sergisi “Hibrit Mekanlar”’dan ilham alarak gerçekleşiyor.

6-9 ve 9-12 yaş aralıkları özelinde hazırlanmış atölyelerde çocuklar, sergide yer alan fotoğrafları yakından incelerken, farklı sanat kavramlarıyla tanışıp kendi yaratıcılıklarını ve hayal dünyalarını keşfedecekler.

1 Nisan Cumartesi günü Perili Köşk’te 6-9 yaş arası çocuklar için düzenlenecek “Başka Bir Dünya Yaratıyoruz” atölyesi “Hibrit Mekanlar” sergi turuyla başlayacak ve çocuklar iklim değişikliğine dair farkındalıklarının pekişeceği, doğayı sanatla bir araya getirecekleri öğretici bir deneyim yaşayacaklar. Etkinlik sırasında, sergide yer alan Frank Thiel’in Perito Moreno isimli fotoğrafından yola çıkarak buzulların erimesinin insan ve doğa üzerindeki etkileri konuşulacak. Ayrıca çocuklar, iklim değişikliğinin etkilediği canlılardan hareketle iki ve üç boyutlu malzemeleri kullanarak yeni bir dünya tasarlayacaklar.

2 Nisan  Pazar günü ise 9-12 yaş arasındaki çocuklar, “Günümüz Sanatına Çocuksu Bir Bakış” isimli atölye çalışmasına sergi turuyla başlayacak ve “Hibrit Mekanlar” sergisi kapsamında yer alan Thomas Glassford’un Partitür isimli eseri üzerine yoğunlaşarak sanatçının fikirlerini nasıl soyutladığı ve sanat aracılığıyla nasıl ifade ettiği üzerine konuşacaklar. Çocuklar, imge ve fikir arasında ilişkiyi kurarak, imgeyi oluklu mukavva ve renkler yardımıyla soyutlayarak, bu iki düşsel öğenin arasındaki ilişkileri kuracakları keyifli bir sanat çalışması yapacak.

Borusan Contemporary hakkında

Borusan Contemporary, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan beslenen sergiler, etkinlikler ve eğitim programlarına yer veren, sipariş yoluyla yeni sanat üretimlerini ve sanat yazarlığını destekleyen çok platformlu bir güncel sanat kurumudur. 

Kurumun 2011’den bu yana yürüttüğü faaliyetlerin belirleyici özelliği, fotoğraf, video, ses, ışık, yazılım, veri gibi teknolojilere sanat pratiğinde yer veren uluslararası sanatçılara ve en geniş tanımıyla yeni medya sanatına odaklanmasıdır.

Sergiler ve etkinlikler, Borusan Holding’in merkez ofisi olan Perili Köşk’te gerçekleştirilmektedir. Bu konumlandırma sayesinde ofis ortamı içinde özgün bir sanat merkezi yaratılarak, iş dünyası için yenilikçi ve yaratıcı bir model oluşturulmuştur. 

Programın çoğu Borusan Holding ofislerinin de bulunduğu, İstanbul’daki Perili Köşk’te gerçekleşir ve bu da özünde ofis ortamında hayat bulan benzersiz bir müze yaratır. Galeri, ofis alanları, Müze Cafe, Artstore ve boğazın nefes kesici manzarasına hakim açık hava terasları da dahil olmak üzere tüm bina hafta sonları halka açıktır.

Borusan Contemporary ile ilgili güncel gelişmeleri takip etmek için internet sitemizi ziyaret edebilir, e-bültene abone olabilir ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *