«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Bilgisayar Yer Açma

Bilgisayar Yer Açma

Bilgisayar Yer Açma

Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda çalışan adımların aynılarını takip ederek bilgisayarınızda kolaylıkla yer açabilirsiniz.

Bilgisayarda yer açma işlemi nasıl yapılır? Bilgisayarınızda yaptığınız her işlem sisteme kayıt edilir. SSD’ler ve HDD’ler bilgisayarınızın depolama işlevlerini devralır. Bilgisayar kullanımınıza ve depolama tercihlerinize bağlı olarak belleğiniz dolu olabilir. Bilgisayarınızın depolama alanı azaldığında yer açmanız gerekir.

Bilgisayarınızın performansını doğrudan etkileyen bellek sorunları bilgisayarınızın yavaşlamasına ve gecikmesine neden olabilir. Bilgisayarınızda bulunabilecek birçok dosyayı kontrol ederek, ihtiyacınız olmayanları silerek bu işleme başlayabilirsiniz. Windows bilgisayarlar en sık kullanılan işletim sistemlerinden biridir ve zaman zaman yer açmaları gerekebilir.

Disk Temizleme Aracı Üzerinden Yer Açma

Disk temizleme işlemini gerçekleştirmek için Bilgisayarım simgesine tıklayın. Daha sonra “C” sürücüsüne sağ tıklayın ve özellikleri açın. Gelen pencerenin sağ alt köşesinde Disk Temizleme butonunu göreceksiniz. Bu bölüme tıklayarak bilgisayarınızı temizleyebilirsiniz.

WinDirStat Üzerinden Depolama Alanı Açma

Bilgisayarınızda depolama alanı açmak istiyorsanız WinDirStat programını kullanabilirsiniz. WinDirStat uygulaması bilgisayarınızdaki tüm dosyaları kontrol eder ve temizlenmesi gerekenlere müdahale edebilirsiniz.

Yazılım, temizleme işlemi sırasında gerekli bazı dosyaları silebilen basit ve pratik temizleme işlevleri sağlar. Bu yüzden dikkat etmeniz gerekiyor.

Uygulamaları Kaldırarak Depolama Alanı Açma

Özellikle bilgisayarda çok fazla yer kaplayan oyun ve uygulamalar bazı sorunlara neden olabiliyor. Bu dosyaları temizleyerek bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz. Başlat’a gidin ve Program Ekle/Kaldır’ı seçin. Açılan pencerede bilgisayarınızda yüklü olan tüm uygulamaları göreceksiniz. Burada ekranda görüntülenen uygulamalar arasında kullanılmayan uygulamaları kaldırabilirsiniz.

Bilgisayarınızdaki programları ve uygulamaları kaldırmak için sağ tıklayıp Kaldır’ı seçmeniz gerekir. Bu adımı attıktan sonra kullanmadığınız uygulamalar kaybolduğunda daha fazla depolama alanına sahip olacaksınız.

Veri depolama cihazlarından biri olan bilgisayarlar, iş hayatında ve günlük hayatta sıklıkla tercih edilmektedir. Farklı model ve tasarımdaki bilgisayarlara kurabileceğiniz onlarca farklı uygulama bulunmaktadır. Her bilgisayarın belirli miktarda belleği vardır. Kapasite dolduğunda bilgisayarın hızı yavaşlayacaktır. Bu nedenle işletim sistemindeki gereksiz uygulama ve içeriklerin temizlenmesi gerekmektedir. Bilgisayarınızın yüksek performans ve hızda çalışabilmesi için yer açmanız önemlidir.

Birbiral.com blog servisi sundu.

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *