«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. beefull’un en büyük itici gücü sürdürülebilirlik

beefull’un en büyük itici gücü sürdürülebilirlik

beefullun-en-buyuk-itici-gucu-surdurulebilirlik.jpg

Bu yıl ilk kez düzenlenen Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ve Teknolojileri Fuarı’nda ürünleri ile yer alan beefull, ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Fuar ile eş zamanlı düzenlenen EV Charge Konferansları’nın ikinci gününde “Elektrikli Araç Şarj Ağı İşletmecileri / Şarj Ekosistemi Gereklilikler ve İş Fırsatları” oturumuna konuşmacı olarak katılan beefull CEO’su Dr. Alper Terciyanlı da “Taksilerde, kafelerde, araç şarj noktalarında beefull ürünlerini sunarak, israfı önlemeye çalışıyor ve sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz. Kullandığımız enerjiyi de yenilenebilir kaynaklardan sağlıyoruz” dedi.

 

Türkiye'nin ve dünyanın ilk ve tek “Elektrikli Araç Şarj İstasyonu ve Teknolojileri Fuarı (EV Charge Show)”, 26-28 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Elektrikli araçların şarj edilmesi için gerekli yazılım ve donanım üreticileri, hizmet sağlayıcı ve çözüm ortaklarının katıldığı fuarda 50’nin üzerinde marka yer aldı. Ağustos ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan “elektrikli araç şarj ağı işletmeci lisansını” alan beefull, elektrikli araç şarj istasyonu başta olmak üzere ürettiği paylaşımlı enerji ağı çözümleri ile fuarda büyük ilgi gördü. 

 

Tüketicilerin enerji talebine yanıt vermek üzere dünyada bir ilke imza atarak “kiralanabilir powerbank istasyonları”,  “paylaşımlı priz” ile “elektrikli araç şarj istasyonları”nı tek platformda sunan ve yaklaşık 30 bin kullanıcıya ulaşan beefull’un “Elektrikli Araç Şarj İstasyonu ve Teknolojileri Fuarı’ndaki standında ürünlerinin tanıtımını yaptı. beefull CEO’su Dr. Alper Terciyanlı da fuar ile eş zamanlı olarak düzenlenen EV Charge Konferansı’nın ikinci gününde “Elektrikli Araç Şarj Ağı İşletmecileri / Şarj Ekosistemi Gereklilikler ve İş Fırsatları” oturumuna konuşmacı olarak yer aldı. 

 

“KULLANDIĞIMIZ ENERJİYİ YENİLENEBİLİR KAYNAKLARDAN SAĞLIYORUZ”

Konferansta yaptığı konuşmada Beefull olarak en büyük itici güçlerinin “sürdürülebilirlik” olduğuna işaret eden Terciyanlı, “Şirketler artık, elektrikli araçlar, güneş panelleri, karbon salınımı azaltma gibi enerjinin az kullanımına yönelik çalışmalara önem veriyor. Biz de beefull olarak israfı önlemeliydik. Bu nedenle paylaşım ekosistemini hayata geçirdik. Enerjinin temiz kaynaklardan sağlanması temel motivasyonumuz oldu. Taksilerde, kafelerde, araç şarj noktalarında beefull ürünlerini sunarak, israfı önlemeye çalışıyor ve sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz. Kullandığımız enerjiyi de yenilenebilir kaynaklardan sağlıyoruz. Evimizde unuttuğumuz, kullanmadığımız powerbanklar, şarj üniteleri var. Bunlar çöpe atılıp doğaya zarar verebiliyor. Biz bu nedenle daha az powerbank kullanımına ve paylaşım kültürüne odaklanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

 

Elektrikli araçların önümüzdeki dönemde sürdürülebilirlik adımları için büyük bir fırsat sunduğunu söyleyen Terciyanlı sözlerine şöyle devam etti:

 

“Konjektürel sorunlar ortadan kalkınca ve sektördeki kurallar oturunca, Türkiye’nin elektrikli araçlarda zirvedeki ülkelerden biri olacağına inanıyorum. Elektrikli araç kullanıcıları da önümüzdeki dönemde bu işin en önemli paydaşları arasında yer alacak. Bu ekosistemin içerisinde her biri birer oyuncu olan son kullanıcılar belki de evlerinde güneş paneli kullanıcısı, şarj depolama sistemi kurucusu olacaklar. İşin bir diğer kritik tarafı da elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulduğu şebekeler. Yan yana cihazları kurduğumuzda şebekenin bu gücü kaldırması zor. Bu nedenle şebekeyi korumak için sektördeki oyuncular olarak önlemler almalı ve daha başındayken, treni kaçırmadan merkezi yönetime ve entegrasyona kafa yorup, gelecekte olabilecek sorunlara hep birlikte çözüm geliştirmeliyiz.”

 

2023’TE ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU SAYISI 500’E ÇIKARMAYI HEDEFLİYOR 

Petrol istasyonları, dinlenme tesisleri, oteller, alışveriş merkezleri gibi halka açık noktalarda ‘elektrikli araç şarj istasyonları’ kurma yönünde çalışmaları devam eden beefull hâlihazırda 50 adet şarj istasyonu ile faaliyet gösteriyor. 30 bin kullanıcıya ulaşan Beefull, 2023 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde 100’ü yüksek hızlı olmak üzere toplamda 500 noktada elektrikli araç şarj istasyonları ile tüketicilerine hizmet sunmayı planlıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *