«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. Balparmak, 28 ayrı ülkeden 400 Bilim insanına “Sağlıkta Bal, Arı Sütü Ve Arı Ürünlerini” anlattı

Balparmak, 28 ayrı ülkeden 400 Bilim insanına “Sağlıkta Bal, Arı Sütü Ve Arı Ürünlerini” anlattı

balparmak-28-ayri-ulkeden-400-bilim-insanina-saglikta-bal-ari-sutu-ve-ari-urunlerini-anlatti.jpg

Balparmak,  iyi yaşam markası Apitera Plus ile İstanbul’da düzenlenen Japonya’dan Kanada’ya, ABD’den İspanya’ya 28 farklı ülkeden yaklaşık 400 kişinin katılım sağladığı 14. Uluslararası ISNFF Kongre ve Sergisi’nde yer aldı. Balparmak Ar-Ge ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı ile Prof. Dr. Erdem Yeşilada moderatörlüğünde gerçekleşen “Sağlıkta Bal, Arı Sütü Ve Arı Ürünleri” başlıklı oturumda Balparmak Ar-Ge Merkezi uzmanları üç ayrı bilimsel sunumu bilim dünyası ve sektör profesyonelleriyle paylaştı.

 

TÜBİTAK-MAM koordinasyonu ve Türkiye Gıda Inovasyon Platformu (TÜGİP) destekleri ile Crowne Plaza İstanbul-Asia Hotel’de düzenlenen “14. Uluslararası Fonksiyonel Gıdalar Nutrasötikler, Doğal Sağlık Ürünleri ve Takviye Edici Gıdalar” Kongresi ve Fuarı’na Balparmak, fonksiyonel ve uzman arı ürünleri markası Apitera Plus ile katıldı.

 

Ar-Ge ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı ile Prof. Dr. Erdem Yeşilada moderatörlüğünde düzenlenen “Sağlıkta bal, arı sütü ve arı ürünleri” başlıklı oturumda Balparmak Ar-Ge Merkezi uzmanlarından İsmail Emir Akyıldız “Çam balının umut verici biyoaktif bileşenleri olarak myo-inositol ve D-pinitol seviyelerinin ölçülmesi ve Pinus brutia özü ve Marchalina hellenica sekresyonunun analiz edilmesiyle yolun aydınlatılması”, İlknur Coşkun “Farklı saklama koşulları ve farklı ambalaj malzemeleri ile arı sütünün biyokimyasal özelliklerinde meydana gelen değişiklikler”, Dr. Emel Damarlı ise ”Türk Çam balının biyoaktif ve fizikokimyasal özelliklerinin araştırılması” başlıklı üç bilimsel sunumu akademisyenlere ve sektör profesyonellerine aktardı.

 

Fonksiyonel gıdalar ve özellikle polifenolik bileşenlerin insan sağlığına etkilerinin konu edinildiği konferansa ilişkin bir değerlendirmede bulunan Dr. Emel Damarlı, “Arı ürünlerinin takviye edici gıdalar başta olmak üzere farklı besinlerle birlikte kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Bu anlamda biz de arı ürünlerinin sağlık üzerine etkileri konusunda düzenlenen oturumda yer aldık. Balparmak Ar-Ge Merkezi’nde konuyla ilgili yaptığımız bilimsel araştırma projelerimizin sonuçlarını sunduk. Ülkemize özgü ve çok özel bir bal olan çam balına ilişkin bir sunum yaptık. Çam balının fonksiyonel özelliklerini ve bunlar hangi bileşenlerden geliyor, bunları anlattık. Manuka balı ve çam balını karşılaştıran araştırmamız da büyük ilgi gördü” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *