Anadolu Kültür Söyleşileri 17 Kasım’da başlıyor

anadolu-kultur-soylesileri-17-kasimda-basliyor.jpg

anadolu-kultur-soylesileri-17-kasimda-basliyor.jpg

"Kültür ve Sanatı Paylaşarak 20 Yıl: Anadolu Kültür Söyleşileri" başlıyor

 

Anadolu Kültür 20. yıldönümünü ürettiği projeler, destek verdiği ve işbirliği yaptığı sanatçılar, kültür insanları ve kurumlarla birlikte kutluyor. 17 Kasım – 6 Aralık tarihleri arasında Depo’da yapılacak “Kültür ve Sanatı Paylaşarak 20 Yıl: Anadolu Kültür Söyleşileri”, kurumun çalıştığı alanlar ve ürettiği projelerden yola çıkarak Türkiye’de son 20 yılda yaşanan gelişmeler ele alacak. 

 

Önyargılardan arınmış, farklılıklarla beslenen ve zenginleşen bir toplum hayaliyle 2002’den bu yana kesintisiz faaliyet gösteren Anadolu Kültür, geçen 20 yılda, sivil toplum alanını genişletmek, bu yolla kültür ve sanatın birleştirici, dönüştürücü gücünü çoğaltmak ve yaygınlaştırmak için Türkiye’den ve dünyadan 120 kurumla işbirliği yaptı. Bağımsız sanatçılara ve kültür kurumlarına bugüne dek 442 hibe desteği veren Anadolu Kültür, bağımsız sanat çalışmalarına alan açan ve halen İstanbul’da faaliyetini sürdüren Depo’yu ve Diyarbakır Sanat Merkezi’ni, kuruluşundan birkaç yıl sonra kapatılan Kars Sanat Merkezi’ni hayata geçirdi. Bu süreçte, 104 farklı şehirde gerçekleşen 2.000’i aşkın sergi, söyleşi, konser, film gösterimine imzasını attı, eğitim atölyeleri, podcast serileri, kültürel yayınlar ve mobil uygulamalarla bireyler ve toplumlar arasında kültür köprüleri kurulmasına öncülük etti.

 

Kültürel diyalog ve işbirliğini odağına alarak bugüne dek sayısız proje, etkinlik, eğitim ve hibe destek programları gerçekleştiren Anadolu Kültür, 20. yıl çerçevesinde tüm bu çalışmaları dijital bir yayında bir araya getirerek kapsamlı bir envanter ortaya koydu. Bu envantere ve kurumun temel çalışma alanlarına paralel hazırlanan “Kültür ve Sanatı Paylaşarak 20 Yıl: Anadolu Kültür Söyleşileri” ise sivil toplum, siyaset, akademi ve yayın dünyasından önemli isimleri bir araya getiriyor.

 

Anadolu Kültür’ün İstanbul’da faaliyet gösteren sanat merkezi Depo’da, 17 Kasım – 6 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek söyleşiler, birlikte yaşam pratiklerinden kültürel diyaloğa, hafızadan yerel kültür politikalarına, kültürel çeşitlilikten ulusötesi işbirliklerine, kurumun 20 yıldır çalıştığı alanlar ve ürettiği projelerden yola çıkarak Türkiye’de bu alanlarda son 20 yılda yaşanan gelişmeleri ele alacak.  

 

PROGRAM:
17 Kasım Perşembe, 18.30
Toplumsal Barış için Geçmişle Yüzleşme
Moderatör: Asena Günal
Konuşmacılar: Murat Çelikkan (Hafıza Merkezi Eş Direktörü), Zafer Kıraç (İnsan Hakları Aktivisti), Doç. Dr. Ferda Keskin (İstanbul Bilgi Üniversitesi, Karşılaştırmalı Edebiyat), Dr. Öğr. Üyesi Nora Tataryan (Bahçeşehir Üniversitesi, İletişim ve Tasarımı)

 

24 Kasım Perşembe, 18.30 
Yerel Kültür Politikaları ve Ulusötesi İşbirlikleri
Moderatör: Aysu Arıcan
Konuşmacılar: Hüseyin Eryurt (Proje Koordinatörü, Kültür Rotaları Derneği), Dr. Zümray Kutlu (Smith College, Department of Government), Burcu Yılmaz Deniz (Kurucu Ortak, A Corner in the World), Barış Işık (Kurucu Sanat Yönetmeni, Mordem Sanat)

 

29 Kasım Salı, 18.30  
Türkiye'de Çeşitlilik ve Ermenistan'la Kültürel İşbirliği
Moderatör: Tamar Nalcı
Konuşmacılar: Doç. Dr. Burcu Yıldız (İTÜ, Müzikoloji), İsmail Yavuz Özkaya (Yüksek Mimar, KMKD Yönetim Kurulu Başkanı), Kirkor Sahakoğlu (Sanatçı), Dr. Salim Aykut Öztürk (Danish Institute of Study Abroad)

 

1 Aralık Perşembe, 18.30  
Kapsayıcı Ortak Zeminlerde Sanatla Öğrenme ve Kolektif Üretim
Moderatörler: Beril Sönmez, Ekin Su Birinci
Konuşmacılar: Nil Delahaye (BoMoVu), Kemal Vural Tarlan (Kırkayak Kültür Derneği), Dr. Müge Ayan (Talebeyiz.biz), Doç. Dr. Didem Danış (Galatasaray Üniversitesi, Sosyoloji)

6 Aralık Salı, 18.30 
Hatırlamak için Bakmak, Kaydetmek ve Anlatmak

Moderatör: Övgü Gökçe Yaşa
Konuşmacılar: Serra Akcan (Fotoğrafçı), Can Candan (Belgesel Sinemacı, Akademisyen, Boğaziçi Üniversitesi), Serdar Darendeliler (Editör, Küratör, GAPO), Fatma Çelik (Fotoğrafçı, Belgesel Sinemacı)

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version