«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Adidas ve Common Goal, Sporda Cinsiyet Eşitliğinin Geleceği İçin FIFA Dünya Kupası'nda El Ele Veriyor

Adidas ve Common Goal, Sporda Cinsiyet Eşitliğinin Geleceği İçin FIFA Dünya Kupası'nda El Ele Veriyor

adidas-ve-common-goal-sporda-cinsiyet-esitliginin-gelecegi-icin-fifa-dunya-kupasinda-el-ele-veriyor.jpg

adidas, Katar’da gerçekleştirilen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın resmi maç toplarının net satışlarından elde edilen gelirin %1’ini toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanan projelere ayıracağını taahhüt etti.

Common Goal aracılığıyla yatırım, “Global Goal 5 Accelerator’s” projesinin yeni ülkeler ve kıtalar arasında genişletilmesini hedefliyor.

Oyunun her iki taraf için de eşitliğin önemini artıran adidas, futbolun diğer yarısının beklediğini göstermek için Dünya Kupası finalinde güçlü “Half Ball” kullanıyor.

 

adidas, Common Goal ile küresel ortaklığının bir sonraki adımını açıkladı. Saha içinde ve dışında kadınlar ve kız çocukları için spora erişimi artıran, altyapıdan gelen yetenekleri destekleyerek futbolda toplumsal cinsiyet eşitliğini artırmayı hedefliyor.

 

Adidas, Katar 2022 FIFA Dünya Kupası, Al Hilm ve Al Rihla’nın resmi maç toplarının net satışlarından elde edilen gelirin %1’ini Common Goal’ün “Global Goal 5 Accelerator”ına katkıda bulunmasını sağlamayı hedefliyor. Böylece kadınların oyuna katılımını, temsilini ve liderliğini artırmaya yönelik kolektif bir proje yaratmayı planlıyor. Proje, futboldaki kadın antrenör ve kadın liderlerin oranının yanı sıra genç kadınların da katılımını artırmaya odaklanıyor. Böylece her katılımcının kendi topluluklarında birer rol model olmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

 

adidas yarım Al Hilm topu ile finale damgasını vuracak

Bu büyük turnuva sona ererken ufukta başka bir turnuva beliriyor. Küresel futbol takvimindeki bir sonraki büyük an olan FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avustralya ve Yeni Zelanda 2023’e™ geri sayım başlıyor. Erkekler Dünya Kupası’nın Z Kuşağı taraftarlarının sadece % 14’ünün kadınlar Dünya Kupası’na (GWI) destek vereceği düşüncesine dayanarak, adidas finalin spot ışığını her sezon katlanarak büyümeye devam eden kadın futbol taraftarlarındaki tutku, beceri ve kalp kırıklığını sergilemek için kullanacak. Pazar günkü finalin başlamasından önce adidas, özel olarak tasarlanan yarım Al Hilm ile dünyaya “bu iki yarıdan oluşan bir oyun” mesajını verecek ve erkeklerin oyununun futbolun sadece bir yarısı olduğunu kabul etmenin önemini anlatacak.

 

Bu proje, ‘Global Goal 5 Accelerator’ın Latin Amerika, Orta Doğu, Asya Pasifik ve Avrupa’da genişlemesini kolaylaştıracak ve dünya çapında oyun için gerçek bir etki yaratacak.

 

Common Goal’ün Kurucu Ortağı Jürgen Griesbeck, girişim hakkında şunları söyledi: “adidas’ın taahhüdü, cinsiyet eşitliği ve Kadın futbolunda önemli bir adım olduğuna inanmamızın ötesine geçiyor. Bu, sporu en iyi versiyona getirmekle ilgili. Diğer birçok markanın ve paydaşın da aynı yönde hareket etmesini ve dünyanın en sevilen sporunun tüm potansiyelini ortaya çıkarmasını umuyoruz. 

 

adidas Brand Emerging Markets Başkan Yardımcısı Rachel Howard ise “Gözler gelecek yazın ana etkinliğine çevrilirken, taban düzeyinde erişimi hızlandırarak, oynamaya ilham veren tüm kadınların bunu yapabilmelerini sağlamaya yardımcı olmak istiyoruz. Sonuçta en üst düzeyde futbol, yerel bir sahada veya sokakta atılan bir topla başlar. Bu vizyona doğru inanılmaz ilerleme kaydeden bağımsız toplulukları desteklemekten gurur duyuyoruz. Bu uzun vadeli taahhüt, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki turnuvaya yaklaştıkça hızlanacak ve turnuva bittikten sonra da etki yaratmaya devam edecek.”

 

adidas, 2021’den beri Common Goal’ün etki sponsorudur ve bugünkü duyuru, spor yoluyla değişim yaratmaya kendini adamış bir hareket olan adidas Football Collective altındaki en son girişimdir. adidas Football Collective aracılığıyla marka, gerçek bir eylem sunmak için yerleşik topluluk ortakları, aktivistler ve fark yaratanların yanı sıra profesyonel kulüpler ve sporcularla güçlerini birleştiriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *