«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması Başlıyor

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması Başlıyor

2-sultanbeyli-uluslararasi-kisa-film-yarismasi-basliyor.jpg

Bu yıl 2’nci kez seyircisiyle buluşacak olan Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, 15 Aralık tarihinde Sultanbeyli’de başlıyor. 18 Aralık’a kadar devam edecek programda gösterimlerin yanı sıra film ekipleriyle soru-cevap etkinlikleri, yönetmen Derviş Zaim ve oyuncu Haydar Şişman ile sinema üzerine söyleşiler gerçekleştirilecek.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenecek 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması 15 Aralık’ta başlıyor. Kısa film türüne destek vermek ve sinema profesyonelleriyle seyirciyi buluşturmak amacıyla yola çıkan ve bu yıl 47 ülkeden toplam 619 filmin başvuru yaptığı yarışma, 15-18 Aralık tarihleri arasında Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür MerkeziAtatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Atlas 1948 Sineması’nda seyircileri ağırlayacak.

 

İlk Gösterim, 15 Aralık’ta Sultanbeyli’de!

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın 15 Aralık Perşembe günü Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde bulunan Fuat Sezgin Konferans Salonu’ndaki programında Ulusal Yarışma Seçkisi sinemaseverlerle buluşacak. Saat 16.00’da başlayacak gösterimlerde Volkan Güney Eker’in “Larva”, Zahid Çetinkaya’nın “Fraktal: Para Adam”, Ömer Dişbudak’ın “654 Gram”, Ersan Bayraktar’ın “7 Kör Adam”, Ahmet Serdar Karaca’nın “Happy Anyway” ve Hatice Kübra Ergen’in “Merjem” filmleri beyazperdeye yansıyacak.

 

Saat 17.30’da usta yönetmenin vefatının 10’uncu yılı nedeniyle belirlenen Metin Erksan Ulusal Kısa Film Seçkisi’nde yer alan Kumru Karataş’ın “Körfez”, Emir Külal Haznevi’nin “Yüksek İrtifa ya da Şeylerin Tuhaflığı” ve Ebubekir Sefa Akbulut’un “İkilem” filmlerinin gösterimi yapılacak.

 

Saat 18.30’da ise moderatörlüğünü sinema yazarı Suat Köçer’in üstleneceği söyleşide oyuncu ve ressam Haydar Şişman ile sinemamızın dünü ve bugünü üzerine sohbet gerçekleştirilecek.

 

Film Ekipleriyle Söyleşiler Gerçekleştirilecek

16 Aralık Cuma günü AKM Yeşilçam Sineması’nda düzenlenecek etkinliklerin ilki saat 16.00’da başlayacak olan Uluslararası Yarışma Seçkisi olacak. Seçkide yer alan Nasrin Mohammadpour’un “Left Handed”, Arturo Dueñas Herrero’nun “Dajla: Cinema and Oblivioon”, Andrej Krasavin’in “Artist”, Karolina Belka’nın “Hide and Seek” ve Péter Bogyó’nun “The Pattern” filmleri seyirciyle buluşacak.

 

Saat 17.30’da ise Metin Erksan Ulusal Kısa Film Seçkisi’ndeki Said Sakıp Demir’in “Begonvil”, Ebubekir Sefa Akbulut’un “İkilem”, Kumru Karataş’ın “Körfez” ve Emir Külal Haznevi’nin “Yüksek İrtifa ya da Şeylerin Tuhaflığı” filmlerinin gösteriminin ardından ekiplerle söyleşiler yapılacak.

 

Derviş Zaim, Sinema Tecrübelerini Anlatacak

AKM Yeşilçam Sineması’nda 17 Aralık Cumartesi günü Ulusal Yarışma Seçkisi’nde bulunan filmlerin gösterimi saat 14.00’da başlayacak. Seçkideki Nuri Cihan Özdoğan’ın “Aynı Gecenin Laciverti”, Volkan Güney Eker’in “Larva”, Özgürcan Uzunyaşa’nın “Cehennem Boş Tüm Şeytanlar Burada”, Zahid Çetinkaya’nın “Fraktal: Para Adam”, Ömer Dişbudak’ın “654 Gram”, Ersan Bayraktar’ın “7 Kör Adam”, Ali Cabbar’ın “Bahçeler Put Kesildi”, Ahmet Serdar Karaca’nın “Happy Anyway” ve Aziz Alaca’nın “Göl Kenarı” filmlerinin ardından ekipler seyircilerin sorularını yanıtlayacak. 

 

Saat 19.00’da ise moderatörlüğünü sinema yazarı Suat Köçer’in yapacağı bir söyleşi düzenlenecek. Söyleşide yapımcı ve yönetmen Derviş Zaim sinemaya dair deneyimlerini paylaşacak.

 

Ödül Töreni 18 Aralık’ta!

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın kazananları 18 Aralık Pazar günü Atlas 1948 Sineması’nda düzenlenecek ödül töreninde duyurulacak. Ulusal kategoride birinci filme 20 bin TL, ikinci filme 15 bin TL, üçüncü filme ise 10 bin TL olmak üzere toplam 45 bin TL para ödülü verilirken; bu yıl da finale kalan ancak dereceye giremeyen 6 filme 3’er bin TL gösterim telifi ödenecek. Uluslararası kategoride ise “En İyi Film”e 10 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca “Metin Erksan Ulusal Kısa Film Seçkisi”nde yer alacak filmlerin her birine 3’er bin TL gösterim telifi sunulacak. Bu yıl ilk kez En İyi MüzikEn İyi Görüntü YönetmeniEn İyi Kadın OyuncuEn İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kurgu olmak üzere 5 dalda 5’er bin TL para ödülü ve sinemamıza katkı sunan değerli isimlere Onur Ödülü takdim edilecek. Usta yönetmen Metin Erksan’ın vefatının 10’uncu yılı dolayısıyla verilecek “Metin Erksan Jüri Özel Ödülü”nün sahibi de 7 bin TL’lik para ödülünün sahibi olacak. 

 

Yarışmanın Afiş ve Teaser’ı Yayında!

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın afiş ve teaser’ı yayınlandı. Yarışmanın bu yılki afişinde, sinemanın hayatla bütünleşen uzun yolcuğuna değinilirken; Anadolu’nun bereketli topraklarından sinema salonlarına uzanan ve seyirciyi de bu büyülü dünyaya dahil eden olağanüstü yapısı anlatılıyor. 2’nci kez seyircisiyle buluşacak yarışmanın teaser’ında ise beyazperdenin etkileyici gücünden ilhamla hayallerin gerçeğe dönüşme süreci işleniyor.

GÖSTERİM PROGRAMI

 

15 ARALIK – PERŞEMBE

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi – Fuat Sezgin Konferans Salonu

 

Saat 16.00 – Ulusal Yarışma Seçkisi

Larva – Volkan Güney Eker 

Fraktal: Para Adam – Zahid Çetinkaya

654 Gram – Ömer Dişbudak

7 Kör Adam – Ersan Bayraktar

Happy Anyway – Ahmet Serdar Karaca

Merjem – Hatice Kübra Ergen

 

Saat 17.30 – Metin Erksan Ulusal Kısa Film Seçkisi

Körfez – Kumru Karataş

Yüksek İrtifa ya da Şeylerin Tuhaflığı – Emir Külal Haznevi

İkilem – Ebubekir Sefa Akbulut

 

Saat 18.30 – Söyleşi

Moderatör: Suat Köçer

Konuşmacı: Haydar Şişman

 

16 ARALIK – CUMA

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması

 

Saat 16.00 – Uluslararası Yarışma Seçkisi

Left Handed – Nasrin Mohammadpour

Dajla: Cinema and Oblivioon – Arturo Dueñas Herrero

Artist – Andrej Krasavin

Hide and Seek – Karolina Belka

The Pattern – Péter Bogyó

 

Metin Erksan Ulusal Kısa Film Seçkisi

Saat 17.30 – Begonvil – Said Sakıp Demir

Saat 18.00 – İkilem – Ebubekir Sefa Akbulut

Saat 18.20 – Körfez – Kumru Karataş

Saat 18.50 – Yüksek İrtifa ya da Şeylerin Tuhaflığı – Emir Külal Haznevi

Saat 19.15 – İkilem – Ebubekir Sefa Akbulut

 

17 ARALIK – CUMARTESİ

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması

 

Ulusal Yarışma Seçkisi

Saat 14.00 – Aynı Gecenin Laciverti – Nuri Cihan Özdoğan

Saat 14.30 – Larva – Volkan Güney Eker

Saat 14.50 – Cehennem Boş Tüm Şeytanlar Burada – Özgürcan Uzunyaşa

Saat 15.20 – Fraktal: Para Adam – Zahid Çetinkaya

Saat 15.50 – 654 Gram – Ömer Dişbudak

Saat 17.00 – 7 Kör Adam – Ersan Bayraktar

Saat 17.30 – Bahçeler Put Kesildi – Ali Cabbar

Saat 18.00 – Happy Anyway – Ahmet Serdar Karaca

Saat 18.20 – Göl Kenarı – Aziz Alaca 

 

Saat 19.00 – Söyleşi

Moderatör: Suat Köçer

Konuşmacı: Derviş Zaim

 

18 ARALIK – PAZAR

Atlas 1948 Sineması

Saat 19.00  Ödül Töreni

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *