«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’nin En İyi Kadın Dostu İş Yerleri

Türkiye’nin En İyi Kadın Dostu İş Yerleri

Great Place To Work®'ün Türkiye'deki kadın çalışanlar için en iyi iş yerlerini belirlediği 2024 listesi açıklandı!

Türkiye’nin En İyi Kadın Dostu İş Yerleri

Great Place To Work® Türkiye, Türkiye’de kadın çalışanlar için en iyi iş yerlerini belirlemek amacıyla kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdi ve bu araştırmanın sonuçlarını içeren “Best Workplaces for Women™ 2024” listesini duyurdu. Bu araştırma, kadın çalışanların iş yerlerindeki deneyimlerini detaylı bir şekilde inceliyor ve kadın dostu uygulamalarıyla öne çıkan şirketleri ödüllendiriyor.

Great Place To Work® dünya çapında 170’ten fazla ülkede faaliyet gösteriyor ve şirketlerin işyeri kültürlerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Türkiye’de yapılan bu son araştırma, özellikle kadın çalışanların işyerlerinde nasıl bir deneyim yaşadığını, eşit fırsatlara erişimlerini ve güven duygularını değerlendirdi. Great Place To Work® Sertifikası™’na sahip 400’den fazla organizasyon bu değerlendirmeye dahil edildi ve kadın çalışanlar için en iyi iş yerleri olarak seçilen 30 şirket bu listede yer almayı başardı.

Kadın Çalışanların Deneyimlerine Göre En İyi Şirketler

Bu yılın sonuçlarına göre, 10-99 çalışanı olan şirketler kategorisinde Chiesi birinci olurken, 100-449 çalışanı bulunan şirketler arasında Servier İlaç, 500’den fazla çalışanı olan büyük şirketler kategorisinde ise DHL Supply Chain ilk sırada yer aldı. Listede yer alan şirketlerdeki kadın çalışanlar, Trust Index™ anket sonuçlarına göre iş yerlerinde kendilerini güvenli, eşit fırsatlara sahip ve değerli hissettiklerini ifade ettiler.

Araştırmada öne çıkan bazı başlıklar ise yeni işe başlayanların sıcak bir şekilde karşılanması, çalışanlar arasında ayrımcılık yapılmaması, iş-yaşam dengesi gibi konular oldu. Fiziksel ve psikolojik sağlık da kadın çalışanların önem verdiği başlıca faktörler arasında yer alıyor. Şirketlerin bu konularda duyarlı bir yaklaşım sergilemesi, çalışanların kendilerini daha değerli hissetmelerine ve iş yerlerine karşı duydukları bağlılığı artırmalarına katkı sağlıyor.

Başarı ve Memnuniyetin Anahtarı: Çalışan Deneyimi

Trust Index™ anketine göre listeye giren şirketlerdeki kadın çalışanlar beş ana başlıkta olumlu deneyim yaşamış durumda. Araştırma sonucunda kadın çalışanların yüzde 93’ü yeni işe başladıklarında sıcak bir karşılamayla karşılaştıklarını belirtirken, yüzde 92’si iş yerlerinde ayrımcılık yapılmadığını vurguluyor. Ayrıca, bu şirketlerde çalışan kadınların yüzde 90’ı fiziksel ve psikolojik sağlıklarının önemsendiğini ifade ederken, yüzde 88’i iş yerlerinden gurur duyduklarını belirtiyor. İş-yaşam dengesi konusunda da yüzde 88’lik bir oranla, kadın çalışanlar gerekli desteği aldıklarını söylüyor.

Great Place To Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprak, listede yer alan şirketlerin kadın çalışanların deneyimlerinde önemli bir fark yarattığını belirtiyor. Toprak, “Bu şirketler, kadın çalışanlarına adil ve saygılı bir iş ortamı sunarak, çalışan memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı başarıyorlar. Listeye giren şirketlerde kadın çalışanların memnuniyet oranı diğer şirketlere göre yüzde 20 daha yüksek. Bu da, listedeki şirketlerin kadın çalışanların kariyer gelişimini destekleyen, çeşitliliği önemseyen ve iş-yaşam dengesini teşvik eden bir iş kültürü oluşturduğunu açıkça gösteriyor,” diyor.

Great Place To Work® 2024 Kadın Dostu İş Yerleri Listesi

10-99 Çalışan Kategorisi:

  1. CHIESI
  2. REMAX TÜRKİYE
  3. GALATA WIND ENERJİ
  4. YAMAHA MOTORS
  5. YES WE DO AGENCY
  6. ATA YATIRIM

100-449 Çalışan Kategorisi:

  1. SERVIER İLAÇ
  2. TEKNASYON
  3. HANGİKREDİ.COM
  4. CISCO
  5. FORINVEST YAZILIM VE TEKNOLOJİ
  6. STRYKER TÜRKİYE
  7. BUKET YIKAMA
  8. NOVO NORDISK TÜRKİYE
  9. YEPAŞ
  10. HP ENTERPRISE/HPE TÜRKİYE
  11. GALATA TAŞIMACILIK
  12. ATA TEKNOLOJİ PLATFORMLARI

500+ Çalışan Kategorisi:

  1. DHL SUPPLY CHAIN
  2. ASTRA ZENECA İLAÇ
  3. LOGO YAZILIM
  4. AKRA HOTELS
  5. İPEKYOL
  6. SCHNEIDER ELEKTRİK
  7. PENTİ
  8. HILTON
  9. MİKRO GRUP
  10. DHL GLOBAL FORWARDING
  11. MEDTRONIC TÜRKİYE
  12. RÖNESANS HOLDİNG

Great Place To Work® Hakkında

Great Place To Work®, dünya çapında iş yeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda uzmanlaşmış bir organizasyondur. 1992’den bu yana gerçekleştirdiği Trust Index™ anketleri ile iş yerinde güvenin ve çalışan memnuniyetinin ne kadar kritik olduğunu ortaya koymaktadır. Organizasyonlar, bu anketlerle çalışanlarına daha güvenilir ve saygılı bir ortam sunarak işyeri kültürlerini geliştirebilirler. Great Place To Work®, tüm dünyada harika iş yerleri inşa etmeyi hedefleyen şirketlere kılavuzluk ederek, daha iyi bir dünya yaratma misyonunu sürdürüyor.

Kaynak: En İyi Kadın Dostu İş Yerleri

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *