«
  1. Anasayfa
  2. Spor
  3. Samsun’dan Gelen Bayrak ve Toprak Genç Doktorlara Teslim Edildi

Samsun’dan Gelen Bayrak ve Toprak Genç Doktorlara Teslim Edildi

samsundan-gelen-bayrak-ve-toprak-genc-doktorlara-teslim-edildi.jpg

14 Mayıs tarihinde Samsun’dan yola çıkan bisikletli sporcu Ömer Çağa’nın pedal çevirerek getirdiği “Vatan Toprağı ve Bayrak”, İstanbul’da kendisini karşılayan genç sporcular Ecrin Akyüz, Ege Temel ve Furkan Genç‘in de katılımıyla YYÜ Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde törenle teslim edildi.

Genç Sporcu Ömer Çağa, 800 km boyunca taşıdığı bayrağımızı ve vatan toprağımızı YYÜ Gaziosmanpaşa Hastanesi Kurucu Başhekimi Dr. Sedat Azak ve Genel Müdür Arzu Kaya Öztaş nezdinde kurumun genç doktorlarına ve geleceğin doktorları tıp fakültesi öğrencilerine sundu. 

SAMKON Başkanı İşadamı Hasan Kaya Aşçı ile federasyonun Yönetim Kurulu Üyeleri, 105 yıl önce bugün 16 Mayıs tarihinde Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan yola çıkarak Samsun’da bağımsızlık meşalesini yaktığı bu özel ve anlamlı günde, Atamızı ve silah arkadaşlarını anarken onun mirasının izinde olduklarını ifade ettiler.

Başkan Kaya Aşçı “Kurtuluş Meşalesi’nin yakıldığı memleketimiz Samsun’un 19 Mayıs Gençliği, bisikletle 800 km yol kat ederek sıladan gurbete toprağımızı getirdi.” diye konuştu. 

Hastanenin Kurucu Başhekimi Dr. Sedat Azak ise, “105 yıl önce neyse, bugün de aynı duygularla Atamızın izindeyiz ve daima öyle kalacağız. Samsun’da, Ankara’da, İstanbul’da ve vatanımızın her bir karış toprağında onun mirasını, onun gençliğine taşımaktan ve emanet etmekten gurur duyuyoruz.” dedi. 

Genç sporcu Ömer Çağa’nın teslim töreni sırasında “Bundan 105 yıl önce bugün, Atatürk İstanbul’dan yola çıkarak Samsun’da bağımsızlık meşalesini yaktı. Ben de bir Türk genci olarak aynı duygularla Samsun’dan yola çıktım ve kurtuluş yolu rotasını takip ederek bisikletimle İstanbul’a geldim.

Samsun’dan getirdiğim Vatan Toprağımı ve Şanlı Al Bayrağımı ‘Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz.’ diyen Atamın sözü ile sizlere teslim etmekten gurur duyuyorum.” derken duygu dolu anlar yaşandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *