«
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. Ege Üniversitesi “Bölge Bölge Türkiye” sosyal sorumluluk projesi hazırlandı

Ege Üniversitesi “Bölge Bölge Türkiye” sosyal sorumluluk projesi hazırlandı

ege-universitesi-bolge-bolge-turkiye-sosyal-sorumluluk-projesi-hazirlandi.jpg

Uluslararası öğrencilere Türk kültürünü, geleneklerini, mutfağını, coğrafi güzelliklerini tanıtmak ve görünür kılmak amacıyla hazırlanan proje sunumu Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türkçe Öğretim Birimi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Atıf Akgün, Proje Yöneticisi Öğr. Gör. Ömür Özütemiz, proje üyeleri Öğr. Gör. Sezgi Balcı, Öğr. Gör. İ. Yalçın Meydan, akademik ve idari çalışanlar ile yurt içinden ve dışından öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yürütülen çalışma ile ilgili bilgi veren proje yöneticisi Öğr. Gör. Ömür Özütemiz, “Projeyi, Türkiye’nin, kendine has geleneksel, kültürel özelliklerini, mutfağını, farklı iklim ve coğrafyaya sahip 7 bölgesini tüm detaylarıyla tanıtıp hedef kitlemiz uluslararası öğrencilerin zihinlerinde yer etmek amacıyla hazırladık. Ülkemizin ne kadar büyük ve güçlü bir ülke olduğunu anlatmak istedik.

Uluslararası arenada varlığımızı farklı ülkelerden gelen öğrencilere birebir duyurabilmek için Türkiye’nin özellikle tarihi ve turistik yerlerinin görseller ve videolarla tanıtımını yaparak ülkemizin dünyada tanınırlığına katkıda bulunmak, Türkiye sevdalısı gönüllüler yetiştirmek hedefiyle projemizi gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Bu projeyle uluslararası öğrencilere kültürel ve doğal değerleri tanıtmanın yanı sıra Türkçe konuşma pratiği de kazandırdıklarını ifade eden Öğr. Gör. Ömür Özütemiz, “Aynı zamanda Ege Üniversitesinde farklı fakültelerde okuyan Genç Ofis Gönüllüsü Türk öğrencilerle öğrencilerimizin tanışma ve arkadaşlık ortamını sağlayarak birlikte çalışılan projeyle yabancı öğrencilere sunum becerisi kazandırmayı, onların Türkçe dil pratiğini artırmayı hedefledik.

Üç aylık süreçte birlikte çalışan öğrenciler arasındaki diyalogların dostluğa evrildiğini görmek de bizi oldukça mutlu etti. Beş oturumdan oluşan projemiz son olarak Ege Bölgesi sunumu ve ardından Enstitü bahçesinde yapılan canlı müzik, halk oyunları bölgelere özgü tatlardan oluşan tadım masaları etkinlikleriyle tamamlanmıştır. Desteklerinden dolayı Enstitü yönetimimize ve iş birliği içinde çalıştığımız Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Bornova Genç Ofis yönetimine teşekkür ederiz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Yıldız Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *